TestMSI GTX 1050 Ti «Gaming X»

Test av MSI GTX 1050 Ti «Gaming X»

God på energieffektivitet og ytelse per krone, men kommer likevel til kort.

Sammendrag »

Grafikkorttestene våre har så langt handlet om å jobbe oss gjennom entusiastsegmentet med tester av Nvidias GTX 1080 FE og GTX 1070 FE, samt mellomklassesegmentet med testen av GTX 1060 og AMDs RX 480.

Gå til ytelsestest »

Nå har tiden kommet for å gjøre opp status i budsjettsegmentet. Vi har allerede vært innom AMDs RX 470 (fra 2000 kroner) og i dag står Nvidias GTX 1050 Ti (fra 1500 kroner) klar for å måle krefter mot det. Vi tester for anledningen et GTX 1050 Ti «Gaming X» signert MSI til 1700 kroner, med deres egen kjøler og vifteløsning.

Les mer om MSIs tolkning av GTX 1050 Ti på neste side »

GTX 1050 Ti entrer et marked som allerede er ganske mettet. Fra før ser markedet slik ut for deg som er på jakt etter noe budsjettvennlig å spille med:

(Rimeligste versjon av grafikkbrikke med tredjepartskjøler og standard størrelse på lager og tilgjengelig for bestilling per 15. november 2016). Priser via vår kommersielle partner, Prisguide.no.

Helt i bunnsjiktet har Nvidia og AMD lansert GTX 1050 og RX 460. Disse er nok ikke enormt mye svakere enn dagens testkandidat, men når du beveger deg lavere enn GTX 1050 Ti begynner vi å snakke mer om underholdningskort for media-PC-er og avspilling av H.265-materiale/HDR heller enn spillkort.

De fleste av grafikkortene i listen over har vært på markedet en stund og prisene har dermed satt seg på et relativt stabilt nivå. Fra lansering legger vi likevel merke til at RX 480 4GB har falt i pris, noe som bidrar til at dette kortet nå fremstår som en svært mye bedre «deal» enn RX 470 som vi akkurat ga en åtte av ti i vår test.

I denne testen vil vi gå gjennom hvilke egenskaper MSI har krydret GTX 1050 Ti-brikken til Nvidia med, vi skal ta en solid gjennomgang av ytelsen, og vi skal selvsagt veie denne opp mot ytelsen til øvrige konkurrenter. Spesielt kan sistnevnte by på en utfordring for GTX 1050 Ti.

Uten å blåse for mye spenning kan vi allerede her gjøre det klart at nærmeste konkurrent, RX 470, yter langt bedre enn GTX 1050 Ti. Spørsmålet blir dermed om prisforskjellen er verdt ytelseshoppet, samt om du med dagens noe merkelige prisregime ikke heller bør ta steget opp til RX 480 4GB først som sist.

Mens du får konklusjonen vår servert rett nedenfor kan du bla deg videre til ytelsegrafene i menyen like over til høyre for å se hvordan GTX 1050 Ti yter mot konkurrentene og hvordan det håndterer de ulike spillene og oppløsningene. Merk deg at vi har fått en ny spilltest på plass, «Deus Ex: Mankind Divided» som vi bruker til å sjekke DirectX 12-ytelse.

Husk også å stoppe innom målingene våre for temperatur, støy og effektivitet.

Konklusjon

Det er alltid vanskelig å sette karakter på grafikkort. De to konkurrentene Nvidia og AMD følger hverandre svært tett, i alle fall i budsjett- og mellomklassen. Der et selskap en uke kan inneha ledelsen med en grafikkbrikke, kan en plutselig lansering eller en liten prisjustering på bare 10 prosent snu alt på hodet uken etter.

Slik ståa er i dag unngår vi heldigvis å gi en karakter til 1050 Ti som vi kanskje ikke kan stå inne for neste uke. Selv om vi ikke har publisert testen vår av GTX 1060 3GB og RX 480 4GB enda – som kommer senere denne uken – har vi nemlig ytelsestallene til disse kortene klare. Med disse i mente holder GTX 1050 Ti til en sterk 7-er her i denne testen, godt hjulpet av kjøleløsningen signert MSI.

MSIs TwinFrozr-kjøler, samt de to Torx 2.0-viftene, gir virkelig merverdi, og om du på død og liv skal ha et GTX 1050 Ti ville ikke vi rynket på nesa om vi så deg velge akkurat denne modellen. Dog, det skal sies at vi ikke vet hvordan kjølingen oppfører seg hos de andre tredjepartskortene, bare at MSIs løsning fungerer svært godt uten å gi et alt for stort påslag i prisen.

GTX 1050 Ti leverer mye ytelse per krone og er slik sett ikke noe dårlig kjøp. Likevel ser vi at du med AMDs fem hundre kroner dyrere RX 470 får en dønn solid spillopplevelse i Full HD-oppløsning, noe du ikke ikke er i nærheten av å få med rimelige GTX 1050 Ti. RX 470 har faktisk også en viss mulighet for å drive spillene dine greit i 1440p-oppløsning.

Vi er videre litt skuffet over den forholdsvis beskjedne ytelsesøkningen over GTX 950, som jevnt over ligger 5 til 10 FPS over i Full HD-oppløsning. Nvidia har fokusert mer på å gjøre GTX 1050 Ti-brikken svært energieffektiv, der energiforbruket er halvert i forhold til GTX 950.

Det skal også nevnes at AMDs kort støtter FreeSync, en teknologi som gir en langt jevnere spillopplevelse helt fri for riving i bildet. FreeSync er tilgjengelig på forholdsvis rimelige spillskjermer, noe Nvidias tilsvarende G-Sync-teknologi ikke er. For en spiller på budsjett, som lurer på å investere i en ny spillskjerm også, har akkurat dette mye å si for totalopplevelsen av oppgraderingen.

Vent på neste test fra oss

For våre lesere, som nok er hakket mer kravstore enn den jevne PC-spilleren, vil vi derfor ikke anbefale dette kortet til tyngre eller nyere spill. Et unntak er dersom du er ute etter å bygge en svært energieffektiv underholdningsmaskin, eller drive lettere esport-spill og lignende. Ingen kan nemlig slå GTX 1050 Ti på energieffektivitet.

For den jevne FPS-, action- og racing-gameren vil vi i stedet for å anbefale GTX 1050 Ti, eller gjenta anbefalingen vår av RX 470, mane til at du har litt tålmodighet med oss. I løpet av uken kommer nemlig vår duell mellom GTX 1060 3 GB og RX 480 4GB, og her vil vi etter alle solemerker kunne dele ut svært gode karakterer til minst ett av de to kortene.

Vi kan allerede avsløre at disse kortene (ikke helt overraskende) begge yter langt bedre enn RX 470, samtidig som prisen ikke er spesielt høyere. Om du er i markedet for et grafikkort til omtrent 2000 kroner bør du med andre ord følge med på Tek-forsiden frem mot ukeslutt.

MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X 4G
7.5
Bra

MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X 4G

sitat"Budsjettkronene dine gjør mer nytte for seg hos AMDs storebrødre."

Fordeler

 • Krysse av
  Svært energieffektivt
 • Krysse av
  God ytelse per krone
 • Krysse av
  Omtrent lydløst under spilling
 • Krysse av
  God kjøling
 • Krysse av
  H.265/HDR-støtte

Ting å tenke på

 • Bytt
  G-Sync-skjermer er dyre
 • Bytt
  Ikke kraftig nok til å unngå hakking ved Full HD-spilling
annonse
MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X HDMI DP 4GBI samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no