På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.
Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».
Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.
I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.
Test av MSI GTX 1050 Ti «Gaming X»
God på energieffektivitet og ytelse per krone, men kommer likevel til kort.
Innhold
Sammendrag »
Grafikkorttestene våre har så langt handlet om å jobbe oss gjennom entusiastsegmentet med tester av Nvidias GTX 1080 FE og GTX 1070 FE, samt mellomklassesegmentet med testen av GTX 1060 og AMDs RX 480.
Gå til ytelsestest »
Nå har tiden kommet for å gjøre opp status i budsjettsegmentet. Vi har allerede vært innom AMDs RX 470 (fra 2000 kroner) og i dag står Nvidias GTX 1050 Ti (fra 1500 kroner) klar for å måle krefter mot det. Vi tester for anledningen et GTX 1050 Ti «Gaming X» signert MSI til 1700 kroner, med deres egen kjøler og vifteløsning.
Les mer om MSIs tolkning av GTX 1050 Ti på neste side »
GTX 1050 Ti entrer et marked som allerede er ganske mettet. Fra før ser markedet slik ut for deg som er på jakt etter noe budsjettvennlig å spille med:
(Rimeligste versjon av grafikkbrikke med tredjepartskjøler og standard størrelse på lager og tilgjengelig for bestilling per 15. november 2016). Priser via vår kommersielle partner, Prisguide.no.
- RX 460 (Fra 1050 kroner)
- GTX 1050 (Fra 1200 kroner)
- GTX 1050 Ti (Fra 1500 kroner)
- RX 470 (Fra 2000 kroner)
- RX 480 4GB – test kommer denne uken (Fra 2000 kroner)
- GTX 1060 3GB – test kommer denne uken (Fra 2200 kroner)
Helt i bunnsjiktet har Nvidia og AMD lansert GTX 1050 og RX 460. Disse er nok ikke enormt mye svakere enn dagens testkandidat, men når du beveger deg lavere enn GTX 1050 Ti begynner vi å snakke mer om underholdningskort for media-PC-er og avspilling av H.265-materiale/HDR heller enn spillkort.
De fleste av grafikkortene i listen over har vært på markedet en stund og prisene har dermed satt seg på et relativt stabilt nivå. Fra lansering legger vi likevel merke til at RX 480 4GB har falt i pris, noe som bidrar til at dette kortet nå fremstår som en svært mye bedre «deal» enn RX 470 som vi akkurat ga en åtte av ti i vår test.
I denne testen vil vi gå gjennom hvilke egenskaper MSI har krydret GTX 1050 Ti-brikken til Nvidia med, vi skal ta en solid gjennomgang av ytelsen, og vi skal selvsagt veie denne opp mot ytelsen til øvrige konkurrenter. Spesielt kan sistnevnte by på en utfordring for GTX 1050 Ti.
Uten å blåse for mye spenning kan vi allerede her gjøre det klart at nærmeste konkurrent, RX 470, yter langt bedre enn GTX 1050 Ti. Spørsmålet blir dermed om prisforskjellen er verdt ytelseshoppet, samt om du med dagens noe merkelige prisregime ikke heller bør ta steget opp til RX 480 4GB først som sist.
Mens du får konklusjonen vår servert rett nedenfor kan du bla deg videre til ytelsegrafene i menyen like over til høyre for å se hvordan GTX 1050 Ti yter mot konkurrentene og hvordan det håndterer de ulike spillene og oppløsningene. Merk deg at vi har fått en ny spilltest på plass, «Deus Ex: Mankind Divided» som vi bruker til å sjekke DirectX 12-ytelse.
Husk også å stoppe innom målingene våre for temperatur, støy og effektivitet.
Konklusjon
Det er alltid vanskelig å sette karakter på grafikkort. De to konkurrentene Nvidia og AMD følger hverandre svært tett, i alle fall i budsjett- og mellomklassen. Der et selskap en uke kan inneha ledelsen med en grafikkbrikke, kan en plutselig lansering eller en liten prisjustering på bare 10 prosent snu alt på hodet uken etter.
Slik ståa er i dag unngår vi heldigvis å gi en karakter til 1050 Ti som vi kanskje ikke kan stå inne for neste uke. Selv om vi ikke har publisert testen vår av GTX 1060 3GB og RX 480 4GB enda – som kommer senere denne uken – har vi nemlig ytelsestallene til disse kortene klare. Med disse i mente holder GTX 1050 Ti til en sterk 7-er her i denne testen, godt hjulpet av kjøleløsningen signert MSI.
MSIs TwinFrozr-kjøler, samt de to Torx 2.0-viftene, gir virkelig merverdi, og om du på død og liv skal ha et GTX 1050 Ti ville ikke vi rynket på nesa om vi så deg velge akkurat denne modellen. Dog, det skal sies at vi ikke vet hvordan kjølingen oppfører seg hos de andre tredjepartskortene, bare at MSIs løsning fungerer svært godt uten å gi et alt for stort påslag i prisen.
GTX 1050 Ti leverer mye ytelse per krone og er slik sett ikke noe dårlig kjøp. Likevel ser vi at du med AMDs fem hundre kroner dyrere RX 470 får en dønn solid spillopplevelse i Full HD-oppløsning, noe du ikke ikke er i nærheten av å få med rimelige GTX 1050 Ti. RX 470 har faktisk også en viss mulighet for å drive spillene dine greit i 1440p-oppløsning.
Vi er videre litt skuffet over den forholdsvis beskjedne ytelsesøkningen over GTX 950, som jevnt over ligger 5 til 10 FPS over i Full HD-oppløsning. Nvidia har fokusert mer på å gjøre GTX 1050 Ti-brikken svært energieffektiv, der energiforbruket er halvert i forhold til GTX 950.
Det skal også nevnes at AMDs kort støtter FreeSync, en teknologi som gir en langt jevnere spillopplevelse helt fri for riving i bildet. FreeSync er tilgjengelig på forholdsvis rimelige spillskjermer, noe Nvidias tilsvarende G-Sync-teknologi ikke er. For en spiller på budsjett, som lurer på å investere i en ny spillskjerm også, har akkurat dette mye å si for totalopplevelsen av oppgraderingen.
Vent på neste test fra oss
For våre lesere, som nok er hakket mer kravstore enn den jevne PC-spilleren, vil vi derfor ikke anbefale dette kortet til tyngre eller nyere spill. Et unntak er dersom du er ute etter å bygge en svært energieffektiv underholdningsmaskin, eller drive lettere esport-spill og lignende. Ingen kan nemlig slå GTX 1050 Ti på energieffektivitet.
For den jevne FPS-, action- og racing-gameren vil vi i stedet for å anbefale GTX 1050 Ti, eller gjenta anbefalingen vår av RX 470, mane til at du har litt tålmodighet med oss. I løpet av uken kommer nemlig vår duell mellom GTX 1060 3 GB og RX 480 4GB, og her vil vi etter alle solemerker kunne dele ut svært gode karakterer til minst ett av de to kortene.
Vi kan allerede avsløre at disse kortene (ikke helt overraskende) begge yter langt bedre enn RX 470, samtidig som prisen ikke er spesielt høyere. Om du er i markedet for et grafikkort til omtrent 2000 kroner bør du med andre ord følge med på Tek-forsiden frem mot ukeslutt.
MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X 4G
Budsjettkronene dine gjør mer nytte for seg hos AMDs storebrødre.
Fordeler
- +Svært energieffektivt
- +God ytelse per krone
- +Omtrent lydløst under spilling
- +God kjøling
- +H.265/HDR-støtte
Ting å tenke på
- —G-Sync-skjermer er dyre
- —Ikke kraftig nok til å unngå hakking ved Full HD-spilling
Teknologier og spesifikasjoner »
I tillegg til at grafikkort fra tredjepartsprodusenter som MSI oftest er noe overklokket fra fabrikk byr det også på andre godbiter som er minst like viktige for totalopplevelsen.
Her skal vi ta et raskt overblikk over hva som gjør MSI GTX 1050 Ti Gaming X unikt i forhold til øvrige versjoner av GTX 1050 Ti fra andre produsenter.
«Gaming X»-egenskaper
Torx 2.0: Annet enn den knallrøde fargen på deler av plasthuset er det nok de to store viftene som først åpenbarer seg for deg som pakker opp et Gaming X-kort fra MSI.
Disse har fått navnet Torx 2.0, og skal ifølge MSI være spesialkonstruert for å øke lufttrykket og transportere bort varm luft raskere enn vifter med samme diameter og mer tradisjonell utforming. For GTX 1070- og GTX 1080-versjonene av Gaming X har de to Torx 2.0-viftene en diameter på 95 millimeter, mens de for 1050 Ti er noe mindre med sine 85 millimeter. At viftene er dimensjonert ned et hakk er forståelig, der de uansett dominerer brorparten av kortet.
I kjent MSI-stil skulle de brede viftene gjøre sitt til å senke støynivået, og for å hjelpe ytterligere er det gjemt et sett doble kulelager inne i viftene som bidrar til redusert motstand og jevnere, mer stabil rotasjon.
Zero Frozr: En annen fordel MSIs grafikkort tradisjonelt har hatt, i alle fall overfor Nvidias referansedesign, er at de to Torx 2.0-viftene helt stopper å rotere når du ikke belaster kortet, eller temperaturen faller under 60 celsius. Dette er noe MSI slettes ikke er alene om å tilby, dog. Hvor godt dette fungerer finner vi ut på side fem.
Twin Frozr: Kraftige kjølerør, kalt Twin Frozr, er som vi kjenner fra tidligere Gaming X-kort også på plass her. Disse skal sørge for at varme som genereres under spilling får størst mulig overflate å fordele seg på før den fraktes bort av Torx 2.0-viftene. Kjølerørene og kjølefinnene er slanket i forhold til hos de aller kraftigste Gaming X-kortene, og vi håper de er riktig dimensjonert for belastningen GTX 1050 Ti-brikken byr på.
Ut over dette mener MSI at deres egen kjølepasta «Thermal Compound X» sikrer bedre kontakt mellom grafikkbrikken og kjøleren enn Nvidias egen mikstur.
Ekstra strømkontakt: Mens enkelte GTX 1050 Ti-modeller – spesielt de såkalte «kompakt»-versjonene – ikke leveres med en dedikert kontakt for PCIe-strøm, har GTX 1050 Gaming X en 6-pinners strømkontakt på plass.
Ifølge Nvidias spesifikasjoner er imidlertid maksimalt strømforbruk for GTX 1050 Ti knappe 75 watt. Dette kan kortet enkelt hente direkte fra PCIe-sporet det står i, og utover å tilby en ekstra sjanse til å oppnå litt høyere overklokking ser vi ikke den helt store fordelen med kontakten. Vi tror ikke det er veldig mange som overklokker et grafikkort til 1700 kroner – i alle fall ikke mer enn PCIe-strømkontakten uansett ville håndtert greit alene – men det skader vel kanskje ikke, og du kan jo alltids gå for en kompaktmodell om du ikke er interessert i mer kabelkluss.
Kortet byr for øvrig på en DisplayPort 1.4 HDR-port som støtter 4K-oppløsning i opptil 120Hz, samt en HDMI 2.0-port som støtter 4K-oppløsning i opptil 60Hz. En DualLink DVI-tilkobling finner du også. Vil du kjøre flerskjermoppsett må du altså enten frem med adaptere eller ulike kabler.
LED-lys: De røde lynene som omkranser den høyre viften er LED-belyst, og via medfølgende programvare kan du velge å tone lyset opp eller ned, samt legge på effekter som pulsering og blinking.
Dette er en mindre viktig detalj, men satt opp riktig kan den vel bidra til å gjøre det litt mer spennende å titte inn i kabinettet ditt fra tid til annen.
Vi har testet MSI GTX 1050 Ti Gaming X ved Gaming-modus, som er den modusen kortet er satt opp på ut av esken når du kjøper det. Du kan imidlertid selv velge mellom «Silent»-modus, «Gaming»-modus og «OC»-modus ved å installere MSIs egen «Gaming App» fra internett. For å få mest mulig ut av kortet kan du selv aktivere «OC»-modus, men fra tidligere tester erfarer vi at dette bare gir helt marginale forskjeller etter at kortet har nådd normal lasttemperatur.
Det gir også frekvensene en pekepinn om, der boostfrekvensen kun ser en økning på stakkarslige 13 MHz, og minnefrekvensen ligger på stedet hvil når du aktiverer OC-modus.
MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X 4G
Budsjettkronene dine gjør mer nytte for seg hos AMDs storebrødre.
Fordeler
- +Svært energieffektivt
- +God ytelse per krone
- +Omtrent lydløst under spilling
- +God kjøling
- +H.265/HDR-støtte
Ting å tenke på
- —G-Sync-skjermer er dyre
- —Ikke kraftig nok til å unngå hakking ved Full HD-spilling
3DMark »
Syntetiske tester
Første test ut er 3DMark, en test som belaster hele datamaskinen for å simulere ytelse i moderne spill. 3DMark-målingen vår er nylig utvidet med Futuremarks nye TimeSpy-testløp. Til forskjell fra «gamle» Fire Strike, DirectX 11-benchmarken som fortsatt henger med, er Time Spy bygget for å måle ytelse i spill basert på Microsofts nye DirectX 12-bibliotek.
3DMark skal gi oss de første svarene på hva GTX 1050 Ti kan bidra med for spillere på budsjett.
Det første vi biter oss merke i er at ytelsesøkningen ikke er like revolusjonerende her i budsjettsegmentet som i entusiastsegmentet, hvor GTX 1080 la seg milevis over ytelsen til GTX 980 og GTX 980 Ti. Vi finner nemlig GTX 1050 Ti langt ned på listen vår, bare 15 prosent foran GTX 950. Prisforskjellen til tross er vi nok også litt skuffet over å se den store avstanden opp til RX 470, men så viser dette bare at AMD har noe bra på gang med sitt budsjettkort. AMDs RX 460 ville garantert sett langt svakere tall enn 1050 Ti, og heldigvis åler nykommeren seg inn foran GTX 960 i både Time Spy- og Fire Strike-testen. Så har det skjedd en viss utvikling, om ikke annet.
Syntetiske målinger er ikke faktisk spillytelse. Derfor skal vi på neste side se nøyaktig hvor mange bilder i sekundet GTX 1050 Ti stiller opp med. Spesielt blir det spennende å se ytelsen i forhold til RX 470 i DirectX 12-spillene våre.
MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X 4G
Budsjettkronene dine gjør mer nytte for seg hos AMDs storebrødre.
Fordeler
- +Svært energieffektivt
- +God ytelse per krone
- +Omtrent lydløst under spilling
- +God kjøling
- +H.265/HDR-støtte
Ting å tenke på
- —G-Sync-skjermer er dyre
- —Ikke kraftig nok til å unngå hakking ved Full HD-spilling
Spillytelse »
MSIs GTX 1050 Ti koster i skrivende stund omtrent 1700 kroner, men andre tredjepartsprodusenter tilbyr sine GTX 1050 Ti-kort fra omtrent 1500 kroner. Ytelsen vil jevnt over være nesten identisk, så selv om vi spesifiserer ytelse for MSIs versjon i grafene under er disse tallene overførbare til øvrige modeller fra Gigabyte, Asus, EVGA, Gainward med flere.
Det vi legger merke til etter å ha kjørt MSIs GTX 1050 Ti gjennom våre fem testspill, hvorav de to siste i DirectX 12-modus, er at dette kortet langt fra bærer på nok krefter til at du kan spille i 60 FPS på en skjerm med full HD-oppløsning.
GTX 1050 Ti gir nesten nøyaktig like god ytelse per krone som det dyrere RX 470, men så er RX 470 til stor forskjell et fullverdig full HD-kort. Med GTX 1050 Ti vil du måtte gjøre dels store kompromisser på grafikkdetaljer eller oppløsning for å få en jevn FPS som holder seg stabilt over 40 FPS, noe som etter vår mening er et minimum for å få en god spillopplevelse. I alle fall gjelder dette for de nyeste og mest krevende spillene. For enklere esport-spill som LOL, DOTA og lignende vil selvsagt kortet holde i massevis.
I tabellen og utregningen av «kroner per FPS» ovenfor har vi benyttet ytelsestallene fra våre testede tredjepartskort (fordi det stort sett er disse vi har tilgjengelig), men lagt til grunn prisen for det billigste tredjeparts grafikkortet av typen – uavhengig av produsent. Mens prisen mellom de ulike tredjepartskortene varierer kraftig, er nemlig ytelsen nesten identisk.
Det er dermed kun omtrentlig ytelse per krone tabellen gir deg svar på, og det er viktig å være klar over at egenskaper som temperatur, støy og øvrige funksjoner kan variere en del mellom ulike grafikkort av samme type. Det kommer vi tilbake til på side fem.
Som vi ser av grafene under legger GTX 1050 Ti seg stort sett hakket foran GTX 960, men i blant annet The Witcher 3 kommer det også til kort her.
Det er også bare å glemme å spille i 1440p-oppløsning med GTX 1050 Ti, en oppløsning det 500 kroner dyrere RX 470 til en viss grad kan håndtere med noen mindre kompromiss.
AMD-grafikkort takler jevnt over GTA Vs benchmark svært dårlig, med stadige småstopp. Dette resulterer i helt elendige minimumsmålinger, og når snittverdien skal regnes ut virker selvsagt dette også noe inn. Det er viktig å bemerke at vi ikke opplever de samme FPS-droppene under normal spilling – i alle fall ikke like ofte og like merkbart – og vi legger derfor begrenset vekt på GTA V-målingen for AMD-grafikkort når vi gjør opp status.
MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X 4G
Budsjettkronene dine gjør mer nytte for seg hos AMDs storebrødre.
Fordeler
- +Svært energieffektivt
- +God ytelse per krone
- +Omtrent lydløst under spilling
- +God kjøling
- +H.265/HDR-støtte
Ting å tenke på
- —G-Sync-skjermer er dyre
- —Ikke kraftig nok til å unngå hakking ved Full HD-spilling
Strømbruk, temperatur og støy »
Om historien har lært oss noe er det at referansedesign nesten alltid er varmere og støyer mer enn tredjepartsmodeller.
I GTX 1050 Ti sitt tilfelle har Nvidia rett og slett latt være å gi ut en referanseversjon. Det er helt greit, da vi i stedet for å sammenligne mot en «standardmodell» heller kan måle vår testkandidats eksterne egenskaper mot de til Asus' RX 470 Strix OC og MSI GTX 950 Gaming. Ved hjelp av våre tidligere målinger for GTX 950, hentet fra et MSI-kort med samme velkjente TwinFrozr-kjøler, kan vi si noe om hvor effektiv den Pascal-baserte GTX 1050 Ti-brikken er sammenliknet med den eldre Maxwell-baserte GTX 950-brikken.
Vi starter med energiforbruket.
Med Pascal og krympingen fra 28 nanometer til 14 nanometer FinFET-prosess har Nvidia økt energieffektiviteten for samtlige av sine kort. Våre effektivitetsmålinger viser ikke bare at 1050 Ti trenger mindre strøm enn sin forgjenger, men går også langt i å forklare hvorfor vi ble litt skuffet over ytelsessteget opp fra GTX 950. Det viser seg nemlig at energiforbruket har blitt langt lavere, og det er tydelig at Nvidia har prioritert å levere et strømsnilt og effektivt kort, fremfor et «kraftig og strømslukende». Det skal også respekteres.
Vi merker oss at en av konkurrenten, RX 470, stiller med langt mer strømtørste komponenter. Der AMD «bare» har økt ytelsen og ikke senket strømforbruket for sitt RX 470 over det eldre RX 370, har Nvidia både økt ytelsen og nær halvert energiforbruket. Imponerende.
Om den kraftig forbedrede energieffektiviteten også kommer til syne på temperaturmålingen og støymålingen vår kan dette løfte GTX 1050 Ti betydelig.
Når GTX 1050 Ti Gaming X ikke belastes, eller kjernetemperaturen faller til under 60 celsius, stanser de to 85 millimeter store Torx 2.0-viftene helt. Det gjør kortet helt lydløst når du ikke spiller og takket være den benyttede Pascal-grafikkbrikkens suverene energieffektivitet forblir temperaturen svært lav både ved last og på tomgangskjøring.
Torx 2.0-viftene trenger heller ikke å anstrenge seg i særlig grad for å holde temperaturen nede, noe som er svært godt nytt for alle støyallergikere der ute.
Støymålingen vår viser at Asus' to WingBlade-vifter må jobbe mer for å holde RX 470-kortet kjølig enn MSIs Torx 2.0-vifter må jobbe for å holde GTX 1050 Ti-brikken kjølig. Det er naturlig, ettersom RX 470 er et kraftigere kort, men om du vurderer Asus' kraftigere RX 470 kan du enkelt sette opp en manuell viftestyringsprofil hvor du reduserer rotasjonshastigheten. Dette kortet har nemlig mye «å gå på» temperaturmessig.
Vi minner om at vi måler støy på en åpen testbenk på kun 20 centimeters avstand. Dette gjør vi for å fremprovosere forskjeller mellom grafikkortene, som i de fleste tilfeller har blitt så støysvake at kun et måleinstrument kan skille det ene fra det andre. GTX 1050 Ti er svært lite støyende, og vi slet tidvis med å plukke opp lyden av det over suset fra ventilasjonsanlegget på testlabben vår. En generell anbefaling fra oss, om du er vár for viftesus, er å legge penger i et grafikkort med en god nok kjøleløsning til at støynivået holder seg under 50 dBA i våre målinger. Da vil du, ettersom du neppe sitter 20 centimeter unna grafikkortet, ikke høre mye til det selv under hard last.
MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X 4G
Budsjettkronene dine gjør mer nytte for seg hos AMDs storebrødre.
Fordeler
- +Svært energieffektivt
- +God ytelse per krone
- +Omtrent lydløst under spilling
- +God kjøling
- +H.265/HDR-støtte
Ting å tenke på
- —G-Sync-skjermer er dyre
- —Ikke kraftig nok til å unngå hakking ved Full HD-spilling
Testoppsett »
Testoppsett
Maskinvaren og rutinene vi tester med, samt en forklaring på hvorfor vi har valgt ut akkurat disse, er nærmere beskrevet i en egen sak om grafikkort-testriggen vår. Her følger likevel en kort oppsummering av de viktigste komponentene:
- Hovedkort: MSI Xpower Gaming Titanium Edition
- Prosessor: Intel Core i7 6700K
- Minne: Corsair Vengeance 16 GB @ 2400 MHz
- Strømforsyning: Corsair AX 1200W
- Lagring: OCX Vertex 460A SSD
Vi tester alltid nye grafikkort med nyeste stabile driver fra AMD eller Nvidia.
Dagens grafikkort er testet med GeForce Driver 375.70
Grafikkort lansert før mai 2016, da vi ettertestet flere av dem på vår nye grafikkort-testbenk, bruker følgende drivere:
- AMD-kort: Radeon Software Crimson Edition 16.4.1
- Nvidia-kort: GeForce Game Ready Driver 364.72
Last ned nyeste driver for:
Syntetisk ytelse måles med 3DMarks DX12-test «Time Spy» og DX11-test «Fire Strike».
Spillytelse måles i Dragon Age: Inquisition (DX11), Grand Theft Auto V (DX11), The Witcher 3: Wild Hunt (DX11), Rise of the Tomb Raider (DX12) og Deus Ex: Mankind Divided (DX12).
Vi tester i tre oppløsninger: 1920x1080, 2560x1440 og 3840x2160, dog, for budsjettkort utelater vi sistnevnte oppløsning av opplagte grunner. Bildeflyten måles med innebygde måleverktøy hvor tilgjengelig, eller i The Witchers tilfelle, med Fraps. Samtlige spilltester kjøres minimum to ganger i hver oppløsning for å sikre at vi har stabile og representative resultater.
Temperaturmålinger gjør vi med GPU-Z, og temperaturen som måles er den høyeste som oppnås under ytelsesmålingen av Rise of the Tomb Raider i 2560x1440-oppløsning, som for øvrig er omtrent 40 minutter inn i testingen vår. Grafikkortene skal dermed ha rukket å «bli varme i trøya». Effektmålinger, altså hvor mange watt hele testsystemet vårt drar under last, overvåker vi og leser av ved stikkontakten i løpet av samme test.
På dette stadiet i testen gjennomfører vi også en støymåling, hvor vi måler desibeltrykket 20 cm fra grafikkortet på vår åpne testbenk. Målingen skjer så tett på fordi vi ellers ikke ville fått noe utslag på de mest støysvake grafikkortene.
Overklokking utføres på entusiastkort til omtrent 4000 kroner og oppover ved hjelp av MSI AfterBurner eller tilsvarende progravare.
Les mer om hvordan vi tester grafikkort her »
MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X 4G
Budsjettkronene dine gjør mer nytte for seg hos AMDs storebrødre.
Fordeler
- +Svært energieffektivt
- +God ytelse per krone
- +Omtrent lydløst under spilling
- +God kjøling
- +H.265/HDR-støtte
Ting å tenke på
- —G-Sync-skjermer er dyre
- —Ikke kraftig nok til å unngå hakking ved Full HD-spilling