Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestMicrosoft Surface Pro

Ikke nettbrett, det er en PC!

Ikke la deg lure av utseendet – Surface Pro er en fullblods datamaskin.

Innledning

Da vårt søsternettsted Amobil.no testet Surface RT, var tittelen «Nettbrettet som ville være PC». For storebror Surface Pro er det nesten litt omvendt. Dette er nemlig en PC som også vil være et nettbrett.

Vi har da sett nettbrett/PC-kombinasjoner før også, eksempelvis Acer Iconia W510 og Sony Vaio Duo, men ingen som virkelig har vist oss at et nettbrett og en PC i bunn og grunn er akkurat det samme – det er bare et spørsmål om hvordan den er satt sammen og ser ut. Surface Pro er ganske enkelt en liten datamaskin med berøringsteknologi, og vil nok på ingen måte bli den siste dingsen vi sliter med å sette i bås.

Surface Pro med tastaturdekselet Type Cover, som er ekstrautstyr.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Datamaskinen er også spesiell på den måten at den har skjerm, men ikke tastatur – eller deksel som Microsoft selv kaller det. Berøringsskjermen gjør at tastatur strengt tatt ikke er nødvendig på dette produktet, men de fleste vil nok totalt få en bedre brukeropplevelse med dette i tillegg.

Spesifikasjoner -
Maskinvare -
Prosessor Intel Core i5-3317M (1,7 GHz, 3 MB cache)
Harddisk 64 GB SSD 128 GB SSD
Skjerm 10,6 tommer IPS-teknologi 1920 x 1080 pikslers oppløsning Berøringsteknologi Reflekterende kontrastbelegg
Optisk enhet N/A
Trådløs tilkobling 802.11a/b/g/n WiFi Bluetooth 4.0
Batteri 42 Wh
Annet -
Størrelse 1,35 cm tykk
Vekt Datamaskin: 0,91 kg Strømforsyning: 240 gram
Pris 64 GB-utgaven: 6690 kroner 128 GB-utgaven: 7390 kroner

Surface Pro kommer i to utgaver, der intern lagringsplass er den eneste forskjellen.

Med Pro-utgaven av Surface følger det også med en stylus.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Av spesifikasjonene ser vi at denne datamaskinen er utstyrt med en strømgjerrig Intel-prosessor, og således bør ha ytelse på linje med det vanlige ultrabooker. Faktisk kvalifiserer Surface Pro til å være en ultrabook selv, i det minste dersom vi holder oss til å se på maskinvaren. Det store spørsmålet er batteritiden.

Og hvor lenge den holder på batterikraft ser du allerede på neste side >>>

Takk til Microsoft for lån av datamaskinen.