Tek.no

Test Microsoft Surface Pro

Ikke nettbrett, det er en PC!

Ikke la deg lure av utseendet – Surface Pro er en fullblods datamaskin.

Vegar Jansen, Hardware.no
Vegar Jansen
1 Juni 2013 12:00

Innledning

Da vårt søsternettsted Amobil.no testet Surface RT, var tittelen «Nettbrettet som ville være PC». For storebror Surface Pro er det nesten litt omvendt. Dette er nemlig en PC som også vil være et nettbrett.

Vi har da sett nettbrett/PC-kombinasjoner før også, eksempelvis Acer Iconia W510 og Sony Vaio Duo, men ingen som virkelig har vist oss at et nettbrett og en PC i bunn og grunn er akkurat det samme – det er bare et spørsmål om hvordan den er satt sammen og ser ut. Surface Pro er ganske enkelt en liten datamaskin med berøringsteknologi, og vil nok på ingen måte bli den siste dingsen vi sliter med å sette i bås.

Surface Pro med tastaturdekselet Type Cover, som er ekstrautstyr.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Datamaskinen er også spesiell på den måten at den har skjerm, men ikke tastatur – eller deksel som Microsoft selv kaller det. Berøringsskjermen gjør at tastatur strengt tatt ikke er nødvendig på dette produktet, men de fleste vil nok totalt få en bedre brukeropplevelse med dette i tillegg.

Surface Pro kommer i to utgaver, der intern lagringsplass er den eneste forskjellen.

Med Pro-utgaven av Surface følger det også med en stylus.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Av spesifikasjonene ser vi at denne datamaskinen er utstyrt med en strømgjerrig Intel-prosessor, og således bør ha ytelse på linje med det vanlige ultrabooker. Faktisk kvalifiserer Surface Pro til å være en ultrabook selv, i det minste dersom vi holder oss til å se på maskinvaren. Det store spørsmålet er batteritiden.

Og hvor lenge den holder på batterikraft ser du allerede på neste side >>>

Takk til Microsoft for lån av datamaskinen.

Les også