Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestGarmin Nüvi 3590

Perfekt GPS for deg som skal både kjøre og gå

Garmin Nüvi 3590 er en fabelaktig navigasjonsenhet for deg som ikke bare kjører bil i ferien.

Etter å ha brukt Garmin Nüvi 3590LMT i en periode, sitter vi igjen med et positivt inntrykk. Dette er en GPS med en svær, kapasitiv trykkskjerm, og den føles som en rask og elegant mobiltelefon når du trykker deg rundt i menyene.

Inntastingen av et reisemål går veldig elegant i Nüvi 3590LMT. Med et søkefelt som omfatter alt, vil du bruke få sekunder, enten du leter etter "Pizza", "Sportsnett" eller "Karl Johans Gate 2".

Garmin mangler IQ Routes-tjenesten som gjør at TomTom-brukere kommer fortere fra A til B enn det du gjør med Nüvi 3590LMT, men live-tjenester kan kjøpes til en konkurransedyktig pris. Les mer om det i den fullstendige testen på Amobil.no »

Til fotnavigering er Garmin ledende av de GPS-ene vi har testet. Her snur skjermbildet seg når du holder GPS-en i hånda i stående modus, og den fotgjengertilpassede navigasjonsmodusen fungerer godt.

Så hva er haken?

For de fleste vil den store haken være prisen. Nüvi 3590LMT koster i skrivende stund 2500 kroner.

Finn laveste pris i prisguiden »

Da TomTom GO Live 1000 Europe ble lansert, kostet den det samme. Nå ligger den imidlertid på helt ned til 1800 kroner. Den har riktignok en mindre skjerm, men den har IQ Routes og ett år med gratis live-tjenester.

Garmins alternativ er likevel slankere og mer elegant, samtidig som skjermen er større. I tillegg fungerer Nüvi 3590 bedre i tunneler.

I forhold til Mio Spirit 687, er Nüvi 3590 i en helt annen klasse. Den er så mye raskere i bruk, skjermen er så mye bedre og byggekvaliteten er langt bedre. Men så koster den også en tusenlapp mer.

For de 2500 kronene får du en GPS som ikke kommer til å støve ned på dashbordet. Denne kommer du til å bruke, fordi et godt brukergrensesnitt og en god skjerm gjør den morsom å bruke.

Terningkast: 5

Vil du vite mer?
Les hele testen av Garmin Nüvi 3590 på Amobil.no »

Les også
Her er Garmins håndholdte turkamerater
Les også
TomTom Start 25: Koster mer enn den smaker
Les også
Denne mobilholderen ødelegger ikke interiøret
Les også
TomTom GO Live 1005: Denne GPS-en er kongen av trafikken
Les også
Garmin Nüvi 30: Denne GPS-en koster bare 600 kroner
Les også
Mio Spirit 687: Rimelig GPS med stor skjerm
Les også
Nike+ SportWatch GPS: Løpeturen blir ikke den samme uten denne
Les også
TomTom GO Live Top Gear edition: Jeremy viser deg veien forbi køene
Les også
Apps for navigasjon i skog og mark: Den beste GPS-appen for tur, jakt og sportsfiske
Les også
Her er de beste bilappene
Les også
Nå kan du bruke nettbrettet som instrumentpanel i bilen
Les også
Nå kan sola slå ut GPS-en din
Les også
Slik fungerer GPS
annonse