Test

Asus O!Play HD2

Dagens muligheter med mediespillere er mange, og disse enhetene fungerer bra som et samlingspunkt for dine musikk-, film- og bildefiler i stua.

Vi har testet Asus O!Play HD2, en avansert mediespiller som koster rett i overkant av tusenlappen og er et bra alternativ for den aktive bruker – men den har også sine mangler.

Kort om Asus O!Play HD2

I Asus O!Play HD2 kan du sette inn en 3,5-tommers harddisk med den lagringskapasiteten du måtte ønske. Harddisken monteres fra undersiden av spilleren og under luka finner du en hurtigkobling som hukes rett på disken. På fremsiden av enheten kan du sette inn minnekorttypene CF, SD, MS, MS-Duo og MMC. Du har også en USB-tilkobling for bruk av minnepinner eller ekstern harddisk, samt en kombinert USB/eSATA-port.

Forsiden på O!Play HD2

Bak på O!Play HD2 er det rikelig med tilkoblinger. Blant annet kan du koble flatskjermen din til spilleren via enten HDMI, komponent- eller en analogutgang. Sistnevnte er kjekk om du har en eldre TV, men anbefales ikke til bruk mot flatskjermer. Lydprodukter kan kobles til med enten optisk eller koaksial kabel for surroundmulighet, eller via en analogutgang for kun stereolyd. O!Play HD2 har i tillegg en nettverksport (RJ-45), en USB 2,0 samt en USB B-port med 3,0-støtte. Sistnevnte brukes til direkte tilkobling mot PC, og med den nye 3.0-standarden kan du teoretisk overføre filer ti ganger fortere enn USB 2,0.

Baksiden på O!Play HD2

Disse formatene takler O!Play HD2:


Video: MPEG 1/2/4, H.264, VC-1, RM/RMVB, MP4, MOV, Xvid, AVI, ASF, WMV, MKV, FLV, TS, M2TS, DAT, MPG, VOB, MTS, ISO, IFO, TRP, M1V, M2V, M4V og TP.

Lyd: MP3, WAV, ACC, OGG, FLAC, AIFF, DTS Digital Surround, Dolby True HD, ID3Tag, Dolby Digital AC3 og ADPCM/LPCM.

Stillbilder: JPEG, BMP, PNG, GIF og TIFF.

Undertekst: SRT, SUB, SMI, SSA og TXT.

Avansert

Designen til Asus O!Play HD2 er ikke kjedelig, men heller ikke veldig spenstig. Den er laget i en blank plastikkfinish, som avslører alt av fingermerker og riper. Dog har enheten en stilig blåfarget lysstripe som går på tvers foran på spilleren.

Menyen til O!Play HD2

Brukergrensesnittet i spilleren er ikke helt ulikt lillebror Asus O!Play mini sitt, men har litt andre farger og ikke minst en del flere valg og funksjonalitet. Menyen er nokså selvforklarende, og responderer kjapt.

Fjernkontrollen til O!Play HD2.

Fjernkontrollen til spilleren er helt grei uten at den skiller seg ut fra mengden. Knappene er godt merket og responderer raskt når du trykker deg gjennom menyene.

Overføringen av filer fra PC til O!Play går raskere enn normalt når du bruker USB 3.0-utgangen, men langt unna det maksimale potensialet.

O!Play HD2 er en god del mer avansert enn O!Play Mini på mange måter, der du har støtte for nettverk og ikke minst NAS. Her kan du blant annet hente opp filer via iTunes, Samba eller FTP. Du kan også enkelt spille av filmer, bilder eller musikk som er delt på ditt lokale hjemmenettverk. Vi savner at spilleren ikke har støtte for Wi-Fi, men til gjengjeld responderer O!Play HD2 kvikt og henter informasjon via kabel uten mye unødvendig delay. Vi ser at Wi-Fi kan by på problemer når de tyngste HD-filene skal overføres, spesielt om du har ruter av litt eldre årgang, men syns fortsatt dette er et savn.

Lite internettapplikasjoner å velge i.

Du har også tilgang til en del internettapplikasjoner, men her er utvalget av ferdiginstallerte applikasjoner nokså tamt. I utgangspunktet kan du bruke tjenester som Picasa, Flickr, aksjebørs, nettradio eller værmelding. Her kunne det gjort seg med tilgang til blant annet YouTube og kanskje også en nettleser etter vår mening.

Sett inn en harddisk med den kapasiteten du selv ønsker.

Det er enkelt å montere inn en 3,5-tommers harddisk i O!Play HD2. Du trenger en stjernetrekker av passe liten størrelse og selvfølgelig selve harddisken. For denne følger ikke med når du kjøper mediespilleren. Støynivået øker når du bruker en intern harddisk, men ikke spesielt plagsomt etter vår mening.

Lyd- og bildekvalitet

Asus O!Play HD2 spilte av de filene vi fylte opp på både en harddisk og andre minneenheter med uten videre problemer, med unntak av Transformers 2. Filmen var i H.264-format og hadde en total størrelse på nesten 25 GB med 1080p-oppløsning. Filmens bevegelser var ikke like silkemyke som resten av formatene vi testet, men likevel ikke ubrukelig hakkete.

Selve bildekvaliteten du får fra O!Play HD2 er generelt god, med bra skarphet og fargegjengiving. Stillbildene vi testet med ble også bra, uten kantete overganger.

Lyd-kvaliteten er det heller ikke mye å usette på. Klangen er nokså nøytral av seg, men låter ikke metallisk. Vi setter som alltid pris på at spilleren takler formater som FLAC.

Konklusjon

Asus O!Play HD2 er alt i alt en god mediespiller, som passer aktive brukere godt. Spilleren kaster seg over de fleste filformater som finnes uten problemer, og via nettverksporten kan du bruke både NAS-løsninger som iTunes, Samba og FTP.

Internettapplikasjonene som er installert på enheten er litt få, spesielt sett i forhold til alt annet spilleren kan, burde det vært mer å velge i. For eksempel YouTube. Ellers er brukergrensesnittet enkelt og logisk oppbygd, noe som gjør det enkelt og forklarende å navigere seg rundt. Fjernkontrollen til spilleren er også helt enkel, med en kjapp og presis respons.

Designen til spilleren tar ikke pusten fra deg, men er heller ikke kjedelig. Den blanke plastikkutførelsen legger ikke skjul på verken fingermerker eller riper.

Bildekvaliteten på spilleren er jevnt over bra, men den slet litt med å spille av tunge H.264 filer i 1080p, mer enn de andre formatene.

Vi tror Asus O!Play HD2 først og fremst passer for den litt over middels interesserte, der det krever noe kunnskap innen data for å få full utnyttelse av mulighetene spilleren har. Vi liker at du selv kan velge å sette i en harddisk internt, og ikke minst hvor stor kapasitet du ønsker. Videre savner vi muligheten for å bruke denne trådløst mot nettet, da selvfølgelig med 802.11n for å kunne overføre HD i god kvalitet. Også et bredere utvalg i internettapplikasjoner hadde vært på sin plass.

Finn beste pris på O!Play HD2

Passer for:

  • Brukere som ønsker nettverk-støtte.
  • Brukere som trenger NAS-støtte.
  • Brukere som vil ha internlagring og ønsker å bestemme dette selv.
  • Bruker som vil ha en god spiller til en grei pris.

Passer ikke for:

  • Brukere som ønsker en enkel mediespiller uten avanserte muligheter.
  • Brukere som ønsker tilgang til YouTube og nettleser.

Er du på jakt etter en helt enkel mediespiller som kan spille av dine minnekort og eksterne harddisk?
Les testen av Asus O!Play mini

Det finnes mange streamingmodeller å velge i.
Her er årets ti mest populære mediespillere.

annonse