Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestRazer Taipan

Den raskeste Razer-musen i verden

Men er den bare god på papiret, eller leverer den på musematta også?

Introduksjon

Helt siden Razers gjenoppstandelse i 2004 har selskapet blitt kjent verden over for å levere gode, dog litt dyre, spillprodukter. Aller mest kjent er de nok for spillmusene sine, med klassikere som Razer Diamondback og Razer DeathAdder.

De siste årene har de utvidet sortimentet sitt betraktelig, og de lager i dag alt fra mus og tastaturer til en helt egen spillbærbar. Fokuset har imidlertid aldri gått helt vekk fra spillmusene, og de kommer stadig med nye modeller. For bare et par uker siden prøvde vi ut MMO-musen Razer Naga 2012-Edition, som vi likte svært godt. Den egner seg imidlertid ikke for alle, både fordi den har rundt 10 knapper mer enn den gjennomsnittlige musen, men også fordi den kun er for høyrehendte.

På testbenken i dag har vi Razer Taipan. I motsetning til Nagaen er denne fullstendig symetrisk, og kan brukes av både venstre- og høyrehendte spillere. I tillegg har Razer stappet inn den heftigste sensoren på markedet, og kan tilby en oppløsning på solide 8200 DPI. La oss ta en titt på spesifikasjonene.

Foto: Niklas Plikk, Hardware.no
Spesifikasjoner: Razer Taipan-
-
Sensor 4G Dual Sensor System, 100 - 8200 DPI
Innstillingsmuligheter Profiler, fire ulike DPI-modi
Tilkobling Flettet USB-kabel
Vekt 132 gram
Ekstra Symmetrisk design, skylagring av innstillinger

God kvalitetsfølelse

Foto: Niklas Plikk, Hardware.no
De gummierte sidene gjør det veldig godt å holde i Taipan.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no
Foto: Niklas Plikk, Hardware.no
Razer Taipan er veldig lav, men ligger veldig godt å hånden likevel.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no

Som mange andre av Razers spillmus består Taipan for det meste av matt og svart plast. Materialet egner seg ypperlig til spillmus da det både føles godt i hånden, samtidlig som det skjuler smuss og fettmerket veldig godt. Vi har sett flere tilfeller hvor produsenter velger blanke overflater på spillmusene sine for å få de til å se fine ut på produktbilder, som ofte fører til rimelig ufine flater etter bare et par ukers bruk. Taipan har heldigvis elegant unngått dette problemet. I stedet for å bruke plast på sidene hvor tommelen ligger, har Razer lagt på en myk gummioverflate. Det ser også ut som plasten rundt på sidene av musen er hakket grovere enn den som er brukt på toppen, for enda bedre beskyttelse mot fettmerker.

Tommelknappene er ypperlig plassert, og uansett hvordan vi holder hånden ligger de akkurat der de skal være. Ettersom musen er symmetrisk har musen tommelknapper på begge sider, hvor det ene paret kan brukes av enten lille- eller ringfingeren din. Disse er imidlertid litt klønete å komme til, og er ikke noe du bør koble opp mot de aller viktigste egenskapene til i et spill.

Lekkert utseende

Razer er ikke akkurat kjente for å ta for de mest minimalistiske designvalgene, noe vi blir påmint når vi ser foran på musen. Mens resten av designet faktisk slår oss som lekkert og gjennomtenkt, har Razer slengt på to svarte gitre under museknappene i front. Bare for å minne oss på hvem som faktisk har laget musen vi holder i. Som om den pulserende Razer-logoen på toppen ikke var nok.

Totalt sett synes vi uansett at Taipan er en lekker liten sak på utsiden, og det skorter ikke akkurat på innsiden heller. 8200 DPI har blitt det nye magiske tallet alle museprodusenter vil levere, og Razer er intet unntak. Samtlige som har fått til denne nøyaktigheten har måtte ty til to ulike sensorer, og kan derfor også tilby egen kalibrering av sensitiviteten i både X- og Y-aksen. Razer skryter også at kombinasjonen av én laser og én optisk sensor gjør at musen fungerer på absolutt alt av underlag, og kan tilby knallgod sensitivitet uansett hvor du bruker den.

Bli med over til neste side, så kobler vil til Razer Taipan i datamaskinen, og ser hva den er god for.