TestPhilips 46PFL6606H

God bildekvalitet på Philips' nye 6000-serie

Den nye modellen fra Philips har fått flere muligheter.

Foten på 6606H

Flatskjermen har utviklet seg mye fra den kom på det norske markedet i slutten av 90-tallet. Fra å kun være et apparat vi så direktesendte programmer på, kan du i dag bruke den både som opptaksdekoder og surfemaskin.

Ved å koble flatskjermen til internett åpner det seg en rekke nye muligheter, blant annet å sjekke været, surfe på nettsider, se filmsnutter via YouTube eller sjekke hva vennene dine gjør på fritiden ved hjelp av Facebook.

Vi har testet Philips 46PFL6606H. En 46-tommers LED LCD som koster rett i overkant av ti tusen kroner. For prisen får du meget god bildekvalitet og mange tilleggsfunksjoner - men ikke alle er gode nok.

Bra bildekvalitet

Philips nye 46PFL6606H gir deg meget god bildekvalitet og mulighet for en del tilleggsfunksjoner. Men det er først og fremst bildekvaliteten som skiller seg ut.

For skjermen byr på meget god detaljskarphet i bildet. Den håndterer lavoppløste sendinger (SD) bra, men er hakket vassere når du ser programmer i høyoppløst (HD) kvalitet. Samtidig er 6606H et råskinn når det kommer til bevegelser. Her holder den tritt med vår referanse-TV, 46PFL9705, selv når bildet beveges på sitt mest intense.

Skjermen har også gode farger, som er naturlige og godt mettet. Men det kreves en del justering for å få de slik. Ut av esken er nemlig de fleste bildeinnstillingene ganske overdrevne, med for kraftige farger, høy kontrast og lysstyrke.

Når det kommer til sortnivå henger den litt etter vår referanse, men sammenlignet med andre modeller på markedet som benytter kant-LED-teknologi, er den blant det bedre. Litt svak innsynsvinkel gjør at du skal være obs på å sitte så rett foran skjermen som mulig. Skal du plassere skjermen i omgivelser med mye lys, er dette ikke noe problem. Skjermen lar seg påvirke lit av andre lyskilder, som for eksempel lampa på veggen.

Mange tilkoblingsmuligheter

På 6606H har du helt greit med tilkoblingsmuligheter, men vi savner en ekstra USB. Skjermen leveres nemlig med kun med en USB. Noe som gjør at du blir stående igjen uten mulighet til å koble til en ekstern harddisk eller minnepenn, dersom du kjøper Wi-Fi-dongelen som ekstrautstyr.

For skjermen kan kobles mot internett og ditt lokale hjemmenettverk. Da kan du blant annet hente filmer, musikk eller bilder fra andre maskiner i samme nettverk, eller benytte deg av tjenesten Net TV, for å bruke apps og nettleser. Nettleseren blir for treg i bruk etter vår mening. Også appene laster ned informasjon treg, og det på en meget habil nettlinje i vår testlabb.

Forside Net TV

Kjøper du en 46PFL6606H får du først og fremst meget god bildekvalitet. Er du opptatt av interaktive tjenester tror vi nettleseren og appene blir for treg i bruk til at det er interessant i lengden.

Finn beste pris på 46PFL6606H her

+ Bra skarphet og bevegelse
+ Stilig design
+ Gode farger
+ Bra sortnivå
+ Lettfattelig meny
+ God lyd
+ Lite refleksjoner i panelet


- Ikke Wi-Fi innebygd
- Treg respons i nettleser og apps
- Slapp grafikk i menyene
- Litt svak innsynsvinkel

 

Vil du vite mer?
Les hele testen av Philips 46PFL6606H på Audiovisuelt.no

Alternativer

Til under ti tusen kroner bør du også ta en nærmere titt på LGs nye Cinema 3D-skjerm, 42LW550W. Her får du en flatskjerm med god bildekvalitet og mulighet for å se 3D uten at brillene koster deg en formue.

Vil du heller ha en flatskjerm med plasmateknologi anbefaler vi deg å ta en nærmere titt på Panasonic TX-P50G30. Da betaler du rett i overkant av ti tusen kroner for en knallgod skjerm til mørke filmkvelder.

Les også
Spill i 3D med Philips' nye skjerm
Les også
Her er TV-ene du skal kjøpe til jul
Les også
Toshiba 47VL863: Her er Toshibas nye TV
Les også
Samsung UE46D6505: Denne Samsung-TV-en slår knockout på rivalene
Les også
Sony KDL-46EX720: God bildekvalitet til en fornuftig pris
Les også
Disse TV-ene er best
Les også
Philips lanserer stilsikre TV-er
Les også
LG 42LW550W: Nå kan hele venneflokken se 3D
Les også
LG 42PW450
Les også
Panasonic TX-P50VT30
Les også
Samsung UE55D8005
Les også
Panasonic TX-P50GT30
Les også
Panasonic TX-P50G30: Panasonic TX-P50G30
annonse