Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestAsus U46SV

Mobil og spillsterk mellomvekter

Asus kombinerer muskler og portabilitet på sin nye 14-tommer.

Noen vil mene at en 14-tommers bærbar datamaskin gir deg det beste fra to verdener. Maskinen blir stor nok til å kunne jobbes mye med, og får fysisk plass til både grafikk- og prosessorkrefter. Samtidig holdes gjerne vekten på et anstendig nivå, slik at du slipper å grue deg for å ta den med på tur.

God på mye

Med U46SV har Asus snekret sammen en bærbar som er god på mye. Godt tastatur og pekeplate kombinert med en relativt bra skjerm gjør den god å jobbe med, og utholdenheten på batteridrift er imponerende. Hvis du ikke er arbeidsnarkoman slipper du kanskje å dra med deg laderen på jobb.

Av kontakter har den det meste du trenger, inkludert USB 3.0 og HDMI. Ytelsen er det heller ikke så mye å si på. Intels nye Core i5-prosessor vil gjøre jobben for de aller fleste, og med en grafikkløsning i øvre middelklasse duger denne laptopen like godt på fritiden som til mer seriøse sysler. Det er ikke den ultimate gamingmaskinen, men er et godt kompromiss for deg som vil ha en relativt portabel PC til "alt".

Dårlige høyttalere

Men for alle sine fine egenskaper har vi også noe å plukke på ved Asus U46SV. De innebygde høyttalerene er ikke bare direkte dårlige, de er også plassert på samme side av maskinen. For noe som helst annet enn systemlyder er altså et hodesett eller eksterne høyttalere påkrevd.

Videre kunne vi ønsket oss et mindre og lettere batteri som ga maskinen en smalere profil når den lå på pulten. Samtidig innser vi at dette ikke bare ville ført til dårligere batteritid – den nokså varme undersiden ville også fått mindre bakkeklaring og lufting. Det beste er nok derfor å la batteriet være som det er, selv om det får U46SV opp til en matchvekt på 2,36 kilogram – ikke akkurat den letteste gutten i klassen.

Men ingenting av det vi har påpekt hindrer normal bruk av maskinen, og alt i alt føler vi at U46SV er et godt kompromiss mellom anvendelighet, mobilitet og spillstyrke. Vi anbefaler den derfor for deg som er ute etter en 14-tommer som også skal duge til tyngre spill.

+  Nok ytelse for både arbeid og spill
+  Lite støy ved lav belastning
+  Lang batteritid
+  Godt tastatur og pekeplate


-  Svak og dårlig høyttalerlyd
-  Småtung

Alternativer

Vi kommer til å teste flere bærbare i denne størrelsesklassen i ukene som kommer. Men er du ikke spesielt opptatt av spillytelse kan vi allerede nå si at HP Pavilion dm4-2000 er et hakket rimeligere alternativ med en kanskje litt lekrere stil og naturligvis bedre lyd. Den veier også nesten fire hekto mindre. Men på den annen side har den mindre grafikkmuskler, dårligere skjerm og holder ikke like lenge på batteridrift.

Vil du vite mer?
Les hele testen av Asus U46SV på Hardware.no.

Les også
Velg riktig hjemme-PC
Les også
Syv bærbare PC-er under 15": Disse små-laptopene bør du velge
Les også
Lenovo ThinkPad Edge E420s: Solid og spillvillig ThinkPad
Les også
Fujitsu LifeBook S751: Bærbar som mener business
Les også
Dell Vostro V131: Smekker bærbar for små jobber
Les også
Sony Vaio VPC-SB1V9E: Smart og solid turkamerat
Les også
Samsung QX412: Denne PC-en klarer ti timers bruk
Les også
Lenovo IdeaPad Z370: Denne maskinen er nærmest lydløs
annonse