TestLogitech Mini Boombox

Minihøyttaler med trøkk

Med denne oppladbare høyttaleren i lommen er du alltid sikret godlyd fra mobilen eller nettbrettet.

En smal åpning i øverste bakkant utgjør "bassrefleks-åpningen". Høyttaleren lades via en mini-USB-kontakt.(Foto: Kurt Lekanger)
Jawbone Jambox (bakerst) spiller noe høyere og takler de dypeste bassfrekvensene litt bedre enn Logitech Mini Boombox. (Foto: Kurt Lekanger)

Bluetooth-høyttaleren Logitech Mini Boombox er ikke større enn at den fint får plass i en jakkelomme, og med en vekt på bare 230 gram og et fotavtrykk som ikke er større enn en gjennomsnittlig mobiltelefon er dette en av de mest portable høyttalerne på markedet.

Les også: iPhone-høyttaler til 50 millioner kroner

Til tross for den beskjedne størrelsen leverer høyttaleren veldig god lyd, med overraskende dyp bass.

Liten og søt

Vår testmodell var i rød og svart plast, men det finnes også en hvit og en helt svart modell. Høyttaleren har avrundede former, og tar seg ganske godt ut ­– enten du har den på skrivebordet på jobben, på hytta eller i en bokhylle hjemme.

Toppen av høyttaleren er i svart, gjennomsiktig plast. Når du berører overflaten, dukker seks lysende berøringsknapper opp. I tillegg til knapper for å justere lydvolumet opp eller ned, er det også knapper for å starte eller pause musikkavspilling, hoppe til forrige eller neste sang, samt en knapp for å starte Bluetooth-paring. På baksiden av høyttaleren er det en av/på-knapp, en 3,5 mm lydinngang og en mini-USB-ladekontakt som brukes til lading av høyttaleren. Her skulle vi ønske oss at Logitech i stedet hadde valgt micro-USB, siden det er det som etter hvert har blitt den nye standarden for lading av mobiltelefoner og mye annet utstyr.

Oppkoblingen av høyttaleren er gjort på få sekunder, og er ikke mer komplisert enn at de fleste vil skjønne hvordan det gjøres uten å måtte ta frem bruksanvisningen. Du holder rett og slett bare på berøringsknappen med Bluetooth-symbolet noen sekunder for å sette høyttaleren i "paringsmodus". Høyttaleren dukker da opp i oversikten over Bluetooth-enheter på mobiltelefonen, nettbrettet eller pc-en din. Vi testet med både en Samsung Galaxy Nexus Android-telefon, iPhone 4S og iPad 2, og det hele fungerte helt smertefritt. Høyttaleren baserer seg på A2DP-protokollen for lydoverføring via Bluetooth, som praktisk talt alle mobiltelefoner, nettbrett og pc-er på markedet støtter.

Du kan selvfølgelig koble til høyttaleren med en kabel med 3,5 mm mini-jack-plugg også.

God lyd på moderat volum

Høyttaleren har en smal åpning i bakkant, som fungerer som en "bassrefleks"-åpning. Bassen som kommer ut av denne lille boksen er som nevnt overraskende god.

Du kan ikke spille fullt så høyt som en annen minihøyttaler vi har testet, Jawbone Jambox, og den klarer heller ikke å gjengi den aller, aller dypeste bassen like godt. Til gjengjeld virker lyden i Logitech Mini Boombox klarere og mer detaljert, med flere nyanser i diskanten enn på Jawbone Jambox. Logitech oppgir et frekvensomfang fra 200 Hz til 15 kHz, mens Jawbone Jambox takler hele området fra 60 Hz til 20 kHz. Men når vi lyttet til begge høyttalerne, og vekslet mellom de to, hadde altså Mini Boombox klarere diskant med flere detaljer. Det virker som om Jawbone har valgt ekstra dyp bass litt på bekostning av de høyeste tonene – og så er det til syvende og sist selvfølgelig avhengig av hva man personlig foretrekker.

Etter å ha lyttet gjennom musikk i ulike sjangere, må vi nok slå fast at lydkvaliteten på Jawbone Jambox nok er hakket bedre enn på Logitech Mini Boombox, spesielt hvis du skal spille høyt. Men alt i alt mener vi Mini Boombox har mer enn godkjent lyd i forhold til hva du kan forvente av en såpass liten høyttaler.

Ti timer per lading

Logitech Mini Boombox har ingen utskiftbare batterier, men et internt batteri som lades opp når du plugger inn en mini-USB-kabel – enten i den medfølgende laderen, eller til en USB-port i en pc. At det er standard USB som brukes til å lade er også praktisk for dem som er mye på reise. Alt du trenger er en billig USB-lader til sigarettenneruttaket i bilen – så er du aldri strømløs.

Batterilevetiden ser ut til å være ganske god, og vi brukte høyttaleren uavbrutt i ganske mange timer før vi måtte lade. Logitech lover at batteriet skal holde til ti timer uavbrutt spilling, men da spiller du neppe særlig høyt.

En liten bonus, er at høyttaleren i likhet med Jawbone Jambox er utstyrt med en liten mikrofon. Dermed kan du bruke den som konferansetelefon, eller "håndfriløsning" om du vil.

Konklusjon

Til en pris på circa 650 kroner, mener vi Logitech Mini Boombox er et veldig godt kjøp. Høyttaleren har god lyd, enkel betjening og er såpass liten at det er enkelt å ta den meg deg rundt der du er. Vi ender derfor på en femmer på terningen.

Er du villig til å betale nesten 1000 kroner mer, er Jawbone Jambox et godt alternativ. Den har dypere bass og kan spille litt høyere enn Logitech Mini Boombox.

Les også: Stilig trådløs høyttaler til iPhone

Les også
Bli kulest i gata med Boompack
Les også
Libratone Zipp trådløs høyttaler: Denne "termosen" fyller stua di med godlyd
Les også
Denne høyttaleren endrer form
Les også
Denne lar alle mobiler bruke iPhone-dokker
Les også
LG ND5520N: Partyhøyttaleren som fyller stua
Les også
Logitech UE Air Speaker: Trådløs godlyd til iPhone og iPad
Les også
Etymotic Research HF3: Dette er godlyd du ikke blir sliten av
Les også
FiiO E11 oppladbar forsterker: Denne gir bedre lyd i mobilen din
Les også
BlueAnt Q2 Smart Bluetooth Headset: Smart håndfri med god lyd
Les også
Starkey HF-2: Ser du etter et fantastisk håndfrisett?
Les også
Creative ZiiSound D3x: Fyll huset med musikk fra mobilen
Les også
Jawbone Jambox: Denne mobilhøyttaleren spiller like høyt som en bulldoser
Les også
iPhone-høyttaler ser ut som håndveske
Les også
Spiller musikk fra Android-mobilen din
Les også
iPhone-høyttaler koster 50 millioner
annonse