Dette er ukens apper
Innhold
Sleepfulness
Noen trenger ikke engang å være trøtte for å sove. De bare bestemmer seg for det. Denne appen er for alle oss andre.
Det er ikke så vanskelig å bestemme seg for å sove. Har du søvnunderskudd eller en viktig dag foran seg, kan du bare bestemme deg for å få en god natts søvn. Det er kanskje den beste oppskriften på en søvnløs natt jeg kommer på i farten. Som du kanskje allerede har gjettet, dreier dette seg om en app som skal hjelpe deg med å få den sårt tiltrengte søvnen. Og tanken er at filosofien bak mindfulness skal hjelpe deg over kneika og inn i søvnen. Derfor måtte jo navnet på appen bli Sleepfulness.
Når du starter appen, blir du bedt om å registrere deg, før du aktiveres via e-post. Deretter får du en intro om appen, som er sporbasert. Du lytter til ulike spor som leder inn mot drømmeland, så å si. Det dreier seg om spor i fire soner: Innsovning, søvnløs, oppvåkning og dagtid. Under Insights finner du fakta om appen, om søvn, og om hvilke spor andre syns er mest effektive. Så velger du et spor og følger de avslappede – og avslappende – instruksjonene. Er du heldig, sovner du før du skjønner ordet av det. Hvis ikke, kan du velge deg et nytt spor etterpå.
Det er en godt designet app, så om du ikke får noe annet ut av den, så har du noe pent å se på utover natta.
Sleepfulness
Format: Android og iPhone
Pris: Gratis, kjøp i app
Last ned til Android » Last ned til iPhone »
Music by myTuner
Lommetube
Digger du musikk, men ikke den månedlige regningen? Det er fremdeles mulig å sno seg unna. Lovlig.
Du kan abonnere på de utmerkede strømmetjenestene Spotify og Apple Music uten at favorittartistene dine er å finne der, eller så vil du muligens høre liveopptak av dem som ikke er utgitt på plate. Kanskje er du inne i en periode der du generelt er lite villig til å betale for noe som helst, hva vet jeg. Det er jo en ærlig sak, spesielt når Music by myTuner utnytter gratismusikken og videoer på YouTube og gjør dem lett tilgjengelig på smarttelefonen, men ikke offline. Dermed konkurrerer ikke appen direkte med nevnte strømmetjenester. Så ja takk, begge deler, sier nå jeg.
Når du starter appen, gir den deg mulighet til å importere spillelister fra kontoen din på YouTube. Du kan også hoppe over dette trinnet. Så velger du opptil tre av 15 musikksjangrer før du kan begynne å lage spillelister ved å velge blant andres lister eller søke på favorittartister. Har du funnet en sang du vil legge til en spilleliste, kan du i tillegg velge «change video» eller «suggested songs» for å vise andre videoer og sanger appen tror du liker. Radiostasjoner finner du under «Live», og hver gang du hører en sang du vil samle på, kan du lagre den under «Songs» eller i spillelister. Appen har som nevnt ikke offline-funksjonalitet, men du kan be den advare deg når den bruker mobildata.
Music by myTuner
Format: iPhone
Pris: Gratis, kjøp i app
GivingTales - HC Andersen
Eventyrstund
Endelig er det påskeferie, og tid for å stokke om litt på rutinene. La andre lese eventyr for de små. På engelsk!
Kanskje har du lyst til å ta deg litt fri fra høytlesingen av eventyr for barna innimellom 29 kroner kiloen-godteri-fråtsingen, under dekke av å gjøre noe språkkulturelt og givende overfor de små, som ennå ikke har lært mer enn «Let it go» på engelsk?
Da kan det være kjekt å la dem få høre åtte kjente og kjære HC Andersen-eventyr lest på perfekt dronning-engelsk, av vel så kjente og kjære briter som Roger Moore («007»), Stephen Fry («Sorte Orm»), Ewan McGregor («Trainspotting») og Joan Collins («Snickers»). Både «Den stygge andungen», «Piken med svovelstikkene» og «Prinsessen på erten» takler reisen over kanalen godt, og fortjener en lytt av både barn og barnslige voksne.
Når du har lastet ned appen, får du tilgang til ett av eventyrene gratis, «Prinssessen på erten», lest av James Bond selv, sir Roger Moore. Mens han leser, blar appen gjennom den lett animerte eventyrboka, og du kan se hvor du er i teksten til enhver tid. Er du utårlmodig, kan du sveipe framover i boka, eventuelt bakover hvis du duppet av litt under eventyrstunden.
GivingTales – HC Andersen fairy tales
Format: Android, iPhone og Windows Phone
Pris: Gratis, kjøp i app
Last ned til Android » Last ned til iPhone » Last ned til Windows Phone »
Ukens mobilspill
Morsom hjernetrim
Det er Grapefrukt, selskapet som lagde det fantastiske spiller Rymdkapsel, som har laget twofold inc. Dette er et helt annerledes type spill, men mye av den samme sjarmen og stilen henger igjen.
Her har man et rutenett med fire ulike farger. For å komme seg videre i spillet, og samle mest mulig poeng, må man levere et gitt antall ruter med av hver spesifik farge. Greier man ikke å gjøre dette, mister den sjarmerende roboten et av sine fire liv. Når livsmåleren går tom er spillet slutt, og du må begynne på nytt.
Ved å koble tre eller flere ruter med den samme fargen sammen fjerner man de, og fullfører forhåpentligvis en eller flere av leveransekravene. Du kan for eksempel ha en som sier at du skal fjerne åtte hvite brikker. Samtidig kan du ha en annen som krever 32 blå, 16 rød og fire gule for å fullføres.
Dette er den typen spill man blir sittende med i lange perioder uten at man helt merker det selv. Jakten på neste toppscore er utrolig lokkende, og gjengen i Grapefrukt har virkelig greid det enda en gang.
Twofold inc.
Format: Android, iOS
Pris: 39-40 kroner
Last ned til Android – Last ned til iOS
Ukens mobilspill er levert av Gamer.no. Her finner du ytterligere ni morsomme spill til mobilen din »
Sjekk flere anbefalte apper på vår samleside »