Til hovedinnhold

Vi prøver You're in the movies

Vi prøver You're in the movies

Testresultater

Morsomt konsept.
Ikke like morsomt etter en stund, dårlig kamera.0

You're in the movies bør egentlig være det perfekte spillet for et vorspiel. Det vil så og si garantert få deg og vennene dine til å le. Men det har ikke veldig lang levetid.

Morsomt konsept

I microsoftspillet You're in the movies er formålet å lage film hvor du kan være maks fire personer. Dette skal du og vennene dine gjennomføre ved å utføre en rekke oppgaver foran et lite kamera. Oppgavene kan bestå av å late som du går bortover, løpe om kapp, klaske til irriterende bier og spille bongotrommer. Disse oppgavene er i utgangspunktet små minispill hvor bevegelsene du og vennene dine gjør senere gjentas i den ferdige filmen. Å gjøre oppgaver går på rundgang og for noen vil det kanskje føles som det blir litt mye dødtid. Men denne dødtiden bør det uansett ikke være noe problem å fylle på et vorspiel og halve moroa består nettopp i å se på vennene dine utføre idiotiske oppgaver og bevegelser.

Alt som blir gjort blir tatt opp med kameraet og blir til slutt satt sammen til en liten film som du kan se sammen med vennene dine, eller ta frem dagen derpå om du lurer på hva som faktisk skjedde på vorspielet.

Ta frem hattesamlingen

Spillet er i utgangspunktet en interessant idé, men det skjemmes veldig av at kameraet som følger med er av særdeles dårlig kvalitet. Du trenger mye lys for å se noe i det hele tatt og du må finne en nøytral bakgrunn. Det er ikke alltid lett når du har et bord mitt i stua fylt med flasker og snacks. Selv når du har fått en nøytral bakgrunn vil du oppleve at du får store hull i kroppen som vises på skjermen. Du kan da forsøke å skifte klær, men å be dine festdeltakere ta på seg en nye bukse er kanskje ikke verdens beste idé.

Selv fant vi ut at bruk av hatter hjalp en del for å unngå problemer med hoder som forsvinner. Bruk av hatt høynet også opplevelsen en god del da kostymer ikke kommer med som en del av spillet.

Skuffende korte filmer

Selve utførelsen av oppgavene er nok den morsomste biten av dette spillet og det å se vennene dine utføre banale bevegelser foran en skjerm vil garantert vekke lattermusklene. Også når de blir bedt om å spille en spesiell handling kan en nesten ikke unngå å le da dette frembringer stilisert amatørskuespill på sitt beste. I så måte er spillet velegnet for et vorspiel.

Problemet er at spillets underholdningsverdi tar slutt når selve filmen skal spilles av. Filmene blir skjemmet av de problemene som følger med kameraet og de er altfor korte. Etter å ha holdt på i en halvtime blir det litt lite med en snutt på under halvannet minutt. Forventningene hadde helt klart bygd seg opp og resultatet holdt da ikke mål. Det var litt morsomt å se filmen, som kanskje er litt vel banal i formen, men ikke like gøy som å spille den inn. Dette medførte at det holdt lenge med en enkelt runde.

Varer ikke mer enn en runde

Spillet har underholdningsverdi, men det er ikke spillet som vil kunne engasjere en hel kveld. Etter en enkelt runde var det få som følte noe behov for å spille igjen, en ekstra runde ville sågar ødelagt den sjarmen dette spillet faktisk har. Det er også lite sannsynlig at den samme gruppen venner vil bli med å spille dette spillet ved en senere anledning, så dette spillet vil trolig bli liggende til du har helt nye venner på besøk.

For en liten stunds moro har dette spillet litt å by på, men du kan ikke forvente deg ekstremt mye underholdning fra dette spillet. Du må også være oppmerksom på at du må ha mulighet til å flytte på bord, fjerne bilder fra veggen og helst ha mye lys i stua om dette spillet skal fungere best mulig. En god hattesamling bør du også ha.

Festfaktor: 3.

Bildeeksempler

Mer om
annonse