TestSamsung Galaxy Watch

Samsung Galaxy Watch er den beste smartklokken vi har testet

Vi prøver Samsungs nye smartklokke.

Samsung har en årrekke laget smartklokker i form av sin Gear-serie. En av de beste vi har testet er Gear S3 Frontier, som ble lansert i 2016. Nå skiftes Gear-navnet ut med Watch.

På testbenken foran oss har nå den nye Samsung Galaxy Watch funnet veien, og ved første øyekast ser man at den har arvet mye av utseendet og egenskapene til Gear S3 Frontier.

Men i tillegg har Samsung gjort et par endringer som nok mange har ventet på. Du får blant annet innebygget eSIM og ikke minst større batteri.

Større batteri

Galaxy Watch er bitte litt høyere enn Gear S4 Frontier

Om vi legger den nye Galaxy Watch ved siden av Gear S3 Frontier, kan vi se at den nye klokken er noe høyere enn den gamle. Noe av grunnen er trolig altså at Galaxy Watch har fått et større batteri enn tidligere.

Utgaven vi har inne til test har det største batteriet på 472 mAh, mens det blir en del mindre om du velger den mindre 42mm-modellen.

Samsung påstår du skal kunne skvise rundt syv dager ut av den store modellen ved lettere bruk, og omtrent fire om du bruker den ganske hardt.

Vår erfaring er at det stemmer ganske godt overens med hva vi også opplever. Med varsler og synkronisering påslått, og skjermen i automatisk modus, holder klokken gode fire dager.

Setter vi at skjermen skal stå på konstant, blir situasjonen en litt annen, men fortsatt vil du fint kunne bruke klokken i et par dager uten å lade.

Og det kan være greit. For selv om ladesystemet er enkelt og ryddig i bruk, tar det sin tid før klokken er fulladet. Nærmere bestemt to og en halv time om den er helt skrapet før du starter.

eSIM gir en deilig frihet

Med eSIM kan du bruke klokken på mobilnettet uten at den trenger å være knyttet til mobilen

En annen ting det er verdt å bite seg merke i med den nye Galaxy Watch-modellen er at den har innebygget eSIM.

Du kan nemlig ringe eller bruke mobilnettet på klokken uten at mobilen er i nærheten.

For å komme i gang trenger du bare å følge et par enkle steg. Først åpner du Galaxy Wearable-appen på mobilen, og velger innstillinger og mobilnett. Så er det bare å skanne inn QR-koden som du får tildelt av operatøren din, i vårt tilfelle Telenor. Resten legges inn automatisk, og du trenger kun å bekrefte at du vil ta i bruk innstillingene.

Nå vil telefonen ta i bruk 4G-nettet så fort klokken mister kontakt med telefonen via bluetooth. Og kvaliteten på samtaler er langt fra så dårlig som man skulle tro, selv om man jo må snakke til den via høyttalerfunksjon eller med et hodesett tilkoblet.

Klokken er storvokst, og tar mye plass på armen.

Tilbakemeldingene fra dem vi har snakket med er at lyden virker grei, og at det fanges opp relativt lite bakgrunnsstøy.

Om du bruker klokken med eSIM og mobilnett så vil du gjøre et kraftig innhugg i batterilevetiden. Men det er fortsatt sånn at du kan gå i mange timer uten å besøke laderen. Minst 18 timer, ble vi fortalt under lanseringen tidligere i år.

Og i praksis vil du ikke være så lenge borte fra mobilen av gangen. Men det å ha muligheten til å ringe om du skulle ha glemt mobilen hjemme når du for eksempel er i butikken, gjør at vi er villige til å ofte litt batteritid nå og da.

Bedre pulsmåler

Om vi ser under Gear S3 og Galaxy Watch, ser vi at det har blitt forandringer der blant annet pulsmåleren sitter. Denne er nå uthevet i en liten runding, og resultatene av endringen bærer gode frukter.

Baksiden viser forskjellen mellom de to pulsmålerne.

Før har nemlig pulsmåleren vært noe unøyaktig når du trener og svetten sildrer. Da har man måtte stramme reimen ganske hardt for at den skal måle riktig.

Med Galaxy Watch er pulsmåleren bedre til nettopp dette. Selv om reimen ikke er strammet helt tett til håndleddet, hadde den ingen problemer med å måle pulsen under vår testperiode.

Beholder funksjonsringen

Funksjonsringen har blitt forbedret. Galaxy Watch (venstre) har en mer fintagget ring.

En av tingene vi virkelig satte pris på med Gear S3 Frontier var funksjonsringen. Denne gjør at klokken er noe av det enkleste å navigere rundt med. Denne funksjonen har blitt med videre til Galaxy Watch.

Den neste åpenbare forskjellen vi kan se i farten er at taggene på yttersiden av ringen har blitt flere og mindre enn hva de er på Gear S3.

Rent visuelt er dette en bedre løsning, men først og fremst gir den bedre grep når du skal skru deg rundt i funksjoner og menyer.

Når du sitter tørt og varmt innendørs er ikke forskjellen så stor, men om du er ute på tur i pøsende regn, så utgjør det faktisk en forskjell.

Samme, gode skjermen

En annen ting det er enkelt å like er skjermen. Denne videreføres fra Gear S3, og er altså på 1,3 tommer om du velger den store modellen, og 1,2 tommer om du går for den mindre varianten.

Her kan du se forskjellen mellom Galaxy Watch (sølv) og Gear S3 Frontier (sort). Skjermen er like stor, men for oss virker det som Galaxy Watch reflekterer mer sollys.

Denne OLED-skjermen har samme oppløsning om du går for den ene eller andre størrelsen av klokken, så teoretisk er den lille modellen noe skarpere å se på. Men i praksis er også den store meget behagelig og skarp, og samtidig så klarer de seg fint også utendørs i sollys.

Det følger med en rekke klokkefronter, blant annet en variant som markerer eventuelle avtaler du har i kalenderen i ytterkant av skjermen.

Skulle du ønske et litt mer spenstig preg, eller en spesifikk front, vil du trolig finne det du jakter etter i Galaxy Wearable-appen på mobilen. Her vil du finne flere kategorier med fronter, både gratis og som du betaler for.

Hallo Bixby, er du der?

En smartklokke er ofte en forlengelse av telefonen din, og her gjør Galaxy Watch en god figur – hvor vi testet med både en Samsung Galaxy S9+ og en P20 Pro fra Huawei – og begge fungerte prima.

Men, du skal også kunne snakke med klokken, for å gi kommandoer som for eksempel å sjekke været, stille alarmen eller sjekke hvilken dato det er.

Bixby gir deg været på om spør, men den er langt fra like brukervennlig som for eksempel Google Assistant.

Samsung holder trofast på sin egen stemmeassistent Bixby, men dette systemet er mildt sagt et godt stykke unna å henge med for eksempel Google Assistent og Siri.

Først og fremst må du snakke engelsk til Bixby, og den er i tillegg litt tunghørt. For selv om undertegnede kan ha en tendens til å være litt mumlende, får jeg likevel til å bruke både Siri og Google Assistent. Bixby er langt fra like god.

Samtidig så er den ikke like smart og intuitiv å bruke, hvor du ofte får til svar at den ikke kan hjelpe deg, eller at du må laste ned en app.

Spør vi for eksempel om den kan gi oss veien til nærmeste togstasjon, så får vi beskjed om å laste ned appen – uten at den sier noe mer om hvilken det eventuelt er.

For oss virker det altså litt snålt at man ikke i det minste kunne lagt ved Google Assistent som et alternativ.

Vanntett og robust

Rent designmessig er det ikke mye som skiller Galaxy Watch 46mm fra Gear S3 Frontier om vi ser bort fra funksjonsringen.

Du kan enkelt skifte ut reimen om du ønsker det.

Den nye modellen har fått en sølvfarge på urkassen, som avslører at det er nettopp en 46 mm. Velger du den mindre utgaven vil du kunne velge mellom sort eller roségull.

Klokken er vanntett, og skal være trykktestet ned til fem atmosfærers trykk, eller 40 meters dyp. Det betyr ikke at dette er noe dykkeklokke av den grunn, men det gir deg en god trygghet på at du uten problemer kan legge på svøm med klokken på armen.

Fortsatt kan du skifte ut reimen ved enkelt å klipse de av, og den nye gummi-reimen som følger med Galaxy Watch er faktisk mykere og mer behagelig å ha på seg enn den som følger med Gear S3 Frontier.

Oppsummering

Samsung har de siste årene vært meget dyktige til å lage smartklokker, og Galaxy Watch tar med seg de beste egenskapene fra Gear S3 Frontier, som den geniale funksjonsringen og gode brukervennligheten.

I tillegg får du nå to ting som for oss gjør en stor forskjell. Bedre batteri og ikke minst eSIM-støtte.

Samsung Galaxy Watch kan vi trygt anbefale deg

Det betyr i praksis at du får en ny utgave som fint holder fire dager med relativt tung bruk, samt at du kan ringe eller bruke klokken selv om du skulle ha glemt mobilen hjemme.

Samtidig får du bedre pulsmåling, så da gjenstår det egentlig bare å få orden på Bixby, slik at man har en velfungerende stemmestyring, før toppkarakteren er et faktum.

Alt i alt fortsetter Samsung i et godt spor med denne nye klokken, og endringene er mer enn nok til at den vekker kjøpelysten hos undertegnede. For dette er noe av det aller beste du kan velge akkurat nå.

Alternativer:

Apple Watch Series 4 44mm Aluminium with Sport Band
Til deg som bruker iPhone

Apple Watch Series 4 44mm Aluminium with Sport Band

Selv om du også kan bruke Samsungs smartklokker mot iPhone, vil vi heller anbefale deg å velge Apple sin egen klokke dersom du ønsker å bruke alle mulighetene som finnes. Dette er en god klokke som har god byggekvalitet, og som over tid har blitt stadig forbedret.

FitBit Ionic
Gjør nesten all jobben for deg

FitBit Ionic

fra 3574:-

Denne klokken fra Fitbit er en av favorittene hos oss når det kommer til hvor enkelt og automatisk du kan lage en smartklokke. Denne måler alt du gjør, merker om du er i ferd med å ta deg en treningstur eller har lagt deg for å sove. Dessuten har den godt med batteritid, og helt kurante funksjoner for deg som ikke trenger en superavansert klokke.

Samsung Galaxy Watch
9.5
Imponerende
Anbefalt

Samsung Galaxy Watch

Fordeler

 • Krysse av
  Enda bedre batteritid enn Gear S3
 • Krysse av
  Innebygget eSIM – lar deg ringe uten at mobilen er koblet til
 • Krysse av
  Enkel i bruk
 • Krysse av
  Robust
 • Krysse av
  God pulsmåler
 • Krysse av
  God skjerm
 • Krysse av
  Funksjonshjulet skiller den fra mengden
 • Krysse av
  Standard 22 mm reimer og lenker passer på klokken
 • Krysse av
  Lar deg svare på meldinger rett fra klokka

Ting å tenke på

 • Bytt
  Bixby har en lang vei å gå før den matcher Google Assistant og Siri
 • Bytt
  Dette er en stor klokke
annonse
Samsung Galaxy Watch 46mm LTEI samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no
Ikke på lager
Les også
Dette var Tek-redaksjonens favoritt-produkter i 2018
Les også
Apple Watch series 4: Større og bedre skjerm, men de største forbedringene uteblir
Les også
Mobvoi TicWatch Pro: Kan holde i flere uker på en lading
annonse