Tek.no

Test

Endelig en morsom komedie

12 Nov 2010 10:02

Anmeldelse

Kirk jobber på en flyplass, bor hjemme, har lav selvtillit og forsøker å bli sammen med dama som dumpa ham. Ingenting virker å gå hans vei inntil han én dag møter på den fortryllende Molly på flyplassen. Hun er vakker, smart og vennlig – men kan hun virkelig være interessert i Kirk?

Det hittil relativt uskrevne regissørbladet Jim Field Smith står bak She's Out of My League. Filmen hadde et budsjett på rundt 20 millioner dollar og spilte inn underkant av 50 millioner på verdensbasis. I rollene finner vi blant andre Jay Baruchel, Alice Eve, T.J. Miller, Mike Vogel, Nate Torrence og Debra Jo Rupp, best kjent som mora i That '70s Show.

Les også: Blu-ray-utgivelser i november

Ikke døm en bok ut i fra omslaget

Hvit bakgrunn på omslaget? Check. Tittel stemplet med røde og svarte farger? Check. Ungdommer med snodige ansiktsuttrykk? Check. Jeg skal innrømme at jeg ikke hadde verdens beste forhåndsinntrykk av She's Out of My League ut i fra omslaget å dømme, men der de fleste andre hvit-bakgrunn-svart-og-rød-skrift-med-ungdommer-omslag byr på pinlig "humor" og samlebåndshistorier, fremstår She's Out of My League som en Messias i forhold.

She's Out of My League byr riktignok ikke på en revolusjon for komediesjangeren, men det den har å by på er rikelige mengder med humor, sjarmerende rollefigurer og en ikke altfor utvannet fortelling. Her får vår hverdagshelt sin drømmeprinsesse med én gang, og vi får dermed en litt annen vri på det tradisjonelle kappløpet vi kan se i så mange andre romantiske komedier. Spe på med hysteriske situasjoner og faktisk morsomme øyeblikk, så ligger man godt an som tilskuer.

Forfriskende

Kirk, vår gjennomsnittlige helt, har altså en kjip jobb og et temmelig miserabelt liv sammen med sin helskrudde og lite støttende familie. Han får derimot mange råd og diskusjoner med kameratgjengen, bestående av Stainer (drittsekken), Devon (den godhjertede) og Jack (kjekkasen?). Mange av samtalene disse i mellom er artige og er også lett å kjenne seg igjen i. De ulike forholdene og karakterene i filmen er på alle sine måter unike hver og én, og bidrar til å gjøre det hele mer underholdende og krydret.

Jeg er spesielt glad for at filmen ikke går i de mange velkjente og tynnslitte fortellingsgrepene – når for eksempel Kirk møter Cam, Mollys eks-kjæreste, går tankene fort til kjedsommelig rivalisering vi har sett altfor mange ganger før. Heldigvis utvikler dette potensielle konfliktfylte forholdet seg en helt annen vei enn det man først forestilte seg, og følelsen man sitter igjen med er dermed forfriskende.

Konklusjon

Følg Audiovisuelt på Twitter

She's Out of My League er en overraskende bra og morsom film. Omslaget kan gi inntrykk av at dette er nok en generisk, halvmorsom college-komedie à la American Pie-ripoffene, men filmen unngår de verste klisjéfellene og blir derfor en forfriskende krydret underholdningsaffære.

Ikke glem å lese om det tekniske eller å se på skjermbildene!

Les også