Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestAsus ZenBook UX360 Flip møter HP Spectre x360

Test av Asus UX360 Flip og HP Spectre x360

Gjennomførte løsninger og ny teknologi gir to sterke karakterer.

Sammendrag »

«Ai, ai, ai», sier vi bare, for i dag er det to virkelig smekre 2-i-1-maskiner som står på menyen her hos oss. HP og Asus har nemlig sendt oss noen av sine ypperste kreasjoner i form av eksklusive Spectre x360 og ZenBook UX360 Flip (heretter kjent som UX360 Flip).

Akkurat våre testmodeller er ikke nødvendigvis noe for hvermansen. Mens vår testkonfigurasjon av Asus' UX360 Flip koster deg omtrent 13.500 kroner, høyner HP med flere tusen, for en totalsum på 18.000 kroner for sin Spectre x360.

Vi benytter likevel anledningen til å sette dem opp mot hverandre til tidenes luksushybrid-duell. De to har nemlig svært mye til felles. For det første kan skjermene deres dreies 360 grader slik at de kan benyttes i flere ulike posisjoner, blant annet som nettbrett. For det andre er begge maskinene toppspesifiserte, og for det tredje kan de begge regnes som ultrabærbare med sine svært beskjedne mål og vektegenskaper.

Det hjelper selvsagt at det formelig oser kvalitet av duoen, slik at vi på Tek-avdelingen nesten ikke får ha dem i fred fra forbipasserende som gjør store øyne.

Mens du kan sjekke spesifikasjonene i margen til høyre finner du mer utfyllende informasjon om hvordan de to kandidatene våre gjør det på områder som byggekvalitet, interaksjon, batteridriftstid og ytelse på neste side.

Om du bare ønsker essensen av det vi har oppdaget under testingen av Spectre x360 og UX360 Flip finner du konklusjonen vår rett nedenfor!

Dette er virkelig to fleksible «Premiummaskiner».

Konklusjon

Det er uten tvil to spreke hybridmaskiner vi har hatt hos oss for test de siste ukene. Til tross for dette kan likevel ikke selve maskinvaren påberope seg å være hovedattraksjonen.

Den må vi nemlig tilskrive HP Spectre x360s OLED-panel. Dette er blant de aller første OLED-panelene som leveres for bærbare PC-er, og det uendelig dype sortnivået og de spreke fargene gjør at vi nesten ikke kan vente til dette blir mer utbredt.

Selv om panelet ikke er spesielt godt kalibrert, gir nemlig OLED-panelet et skikkelig løft til innholdet på skjermen, være seg film, nettsurfing eller bare bildevisning. Oppløsningen er mer enn god nok, og mens lysstyrken er helt på det jevne er dette en av tidenes beste skjermer for en bærbar.

Høyere oppløsning hjelper ikke Asus ZenBook UX360 Flip med å utkonkurrere Spectre x360 på skjermfronten, men sett opp mot maskiner i samme prisklasse står den, med unntak av MacBook Pro sin såkalte retina-skjerm, slettes ikke tilbake for konkurrentene.

Når maskinene er ment å brukes som nettbrett også er det veldig viktig at berøringsskjermen er presis og svarer på kommandoene dine. Her får begge skjermer topp score.

Begge maskiner leverer gode taster med lang vandring og myk demping, noe som resulterer i en knapp seier til Spectre x360. Selve tastaturoppsettet for Spectre x360 bærer imidlertid flere likheter med det vi kjenner fra amerikanske modeller, med annerledes utformet taster. Det liker vi ikke, og det krever noe tilvenning for å ikke taste feil. Skryt skal likevel maskinen ha for å tilby rask tilgang til mye brukte snarveier for regulering av lysstyrke og multimediakontroll. Her er løsningen til Asus mer tungvinn.

Pekeplatene imponerer i begge tilfeller, men Spectre x360 leverer bedre på presisjon når du holder på med pirkearbeid, kjenner lettere igjen flerbevegelser og er dessuten fysisk større enn UX360 Flip sin pekeplate.

Designmessig skal vi ikke kåre noen direkte vinner. Som kjent er smaken som baken, men vi tillater oss likevel å gi HP ros for et friskt og ikke minst svært elegant design. Asus holder seg til det mer velprøvde, og annet enn at fingermerker sees lettere her får du uten tvil en maskin som vil sende blikk i din retning.

Byggemessig føler vi Spectre x360 trekker det lengste strået. Vi vil sammenligne byggekvaliteten dens med den til MacBook Pro, og som mange MacBook Pro-eiere vet er denne helt på topp. Dønn solid konstruksjon med null knirking, en sterk skjermhengsel og generelt gjennomførte løsninger er stikkordene. UX360 Flip ligger ikke langt bak, men skjermhengselen får vi et litt svakere inntrykk av, der den ikke vil stå helt støtt i et par posisjoner.

Ytelsen oppleves som identisk under normal bruk av maskinene, men Spectre x360 er bedre egnet til spill – uten at vi på noen måte vil anbefale den til dette formålet.

Sammen med OLED-skjermen vil vi trekke frem batteridriftstiden som den egenskapen som gjør at Spectre x360 totalt sett går ut av denne duellen som vinneren. 11 timer og 15 minutter er ny rekord her hos oss! Dermed, til tross for at UX360 Flip leverer svært godt sammenlignet med maskiner i sin egen prisklasse, med 8 timer og 25 minutter, har den intet å stille opp med mot overmakten Spectre x360.

Bare så det er sagt, vi mener ikke at Spectre x360s bedre skjerm, høyere grafikkytelse og overlegne batteridriftstid nødvendigvis er verdt differansen på 4500 kroner som skiller de to. Her har du likevel fått god dokumentasjon på nøyaktig hva du får av ekstra luksus om du legger de ekstra lappene på bordet.

Asus Zenbook Flip UX360UA-DQ135T
8.5
Meget bra
Anbefalt

Asus Zenbook Flip UX360UA-DQ135T

sitat"En gjennomtenkt og lekker hybrid med solide løsninger."

Fordeler

 • Krysse av
  Pent design
 • Krysse av
  Høy byggekvalitet
 • Krysse av
  Gode taster
 • Krysse av
  Mye lagring
 • Krysse av
  Høyoppløst skjerm
 • Krysse av
  Nettbretterstatter

Ting å tenke på

 • Bytt
  Dårlig kalibrert panel
 • Bytt
  Pekeplaten litt upresis ved pirking
HP Spectre X360 (X0M89EA)
9.5
Imponerende
Anbefalt

HP Spectre X360 (X0M89EA)

sitat"Windows-verdenens svar på MacBook Pro."

Fordeler

 • Krysse av
  Rekordlang batteritid
 • Krysse av
  Fantastisk OLED-skjerm
 • Krysse av
  Solid byggekvalitet
 • Krysse av
  Elegant design
 • Krysse av
  God ytelse
 • Krysse av
  Mye og rask lagring
 • Krysse av
  Presis pekeplate
 • Krysse av
  Svært god pekeplate
 • Krysse av
  Svært gode taster
 • Krysse av
  Gode taster
 • Krysse av
  Nettbretterstatter

Ting å tenke på

 • Bytt
  Tastaturoppsettet
 • Bytt
  Dårlig kalibrert panel