TestPhilips 46PFL9706

En nesten helt perfekt TV

Philips' nye toppmodell briljerer med rå bildekvalitet.

Det siste året har Philips' 9705-modell vært fast inventar i vår testlab som referanse-TV. Enn så lenge har den hold tritt med mange av årets nye modeller – men nå har den blitt passert.

Vi har testet Philips' nye 9000-serie, nærmere bestemt 46PFL9706, og den får vår referanse-TV til å stå igjen på startstreken. Med denne nye modellen har Philips satt en ny standard for bildekvalitet.

Gruser rivalene

TV-ens bakside er "Apple-hvit"
Foten til 9706
Den nye fjernkontrollen til 9706 til høyre. Til venstre kontrollen til 9705.

Med selskapets nye filter, Moth Eye, byr 46PFL9706 på et sortnivå vi ikke har sett maken til på LCD. For selv om vår referanse-TV og fjorårets modell, 46PFL9705, også er meget habil på sortnivå, er den en enkel match for årets nye toppmodell. Også Panasonics nye flaggskip, TX-P50VT30 kommer til kort mot Philips nye 9000-serie.

Samtidig gir Moth Eye-filteret deg en TV som reflekterer minimalt med lys fra omgivelsene. Vi kunne skimte noen refleksjoner når TV-en var avslått, men så fort vi slo den på forsvant også disse.

Bildemodiene er litt overdrevne fra fabrikk, men du har gode muligheter til å justere bildet i menyen. Les den fulle testen på Hardware.no for å se hvilke bildeinnstillinger vi brukte.

Knakende gode farger

Skarpheten er det heller ingenting å utsette på. 9706 jobber meget godt med alle oppløsninger, men spesielt godt blir resultatet når du er innhold i standardsendinger. Med det gode sortnivået varter TV-en også opp med knakende gode farger. De er godt mettet og fremstår naturlige. På bevegelse er 9706 helt i tet, der den takler selv de raskeste bevegelsene meget godt. Spesielt er den bedre enn fjorårets modell, 46PFL9705, på panoreringer av hele bildet.

Skal du se 3D, er 46PFL9706 det beste alternativet på markedet, sammen med Panasonics VT30-modell. Du kan se de tre dimensjonene uten å være plaget med crosstalk, fenomenet som gjør at bildet oppleves dobbelt, samtidig som dybden i bildet er mye bedre enn på fjorårets modeller.

Ikke like god på apps

Det er vanskelig å sette fingeren på noe negativ når kommer til bildekvaliteten på 46PFL9706. Men 9706 er ikke noe fyrverkeri når det kommer til apps og interaktive tjenester. For selv om Philips-en også har tilgang til apps, Facebook og nettleie, har de fortsatt en vei å gå før de kan tukte for eksempel Samsung.

En annen ting er størrelsen på 9706. For selv om 46 tommer er stort nok for de fleste, hadde det vært ønskelig å ha muligheten til å kjøpe denne godbiten i en større utgave. Du må også regne med å åpne lommeboken for å få 46PFL9706 i hus. Prisen er ikke skyhøy, men likevel i den øvre grensen for mange.

Alt i alt er Philips 46PFL9706 den beste TV-en vi har testet i år. Bildekvaliteten rett og slett ekstremt bra, og passerer konkurrentene på alle punkter. Selv om skjermen ikke er den mest spennende å bruke interaktivt, fortjener den uten tvil Editors Choice fra vår side. Her har Philips satt en ny standard for bildekvalitet på TV-er.

Finn beste pris på Philips 46PFL9706

Kort oppsummert

+ Ekstremt bra sortnivå
+ Nesten ikke gjenskinn i skjermen, egner seg meget godt til en opplyst stue
+ Meget god på bevegelse
+ Naturlige og gode farger
+ Stilig design
+ Meget god på standardsendinger
+ Markedets beste på 3D


- Dyr
- 3D-briller ikke inkludert
- Fås ikke større enn 46 tommer  

Vil du vite mer?
Les hele testen av Philips 46PFL9706 Hardware.no.

Alternativer:

Panasonic TX-P50VT30

Skal du kjøpe deg ny TV og har ti tusen kroner til rådighet? Les vår stortest av folke-TV-er til under ti tusen kroner. Her tar vi for oss seks TV-modeller på markedet mellom 46- og 50 tommer.

Vil du heller ha deg en plasma-TV bør du ta en nærmere kikk på Panasonics nye flaggskip TX-P50VT30. Her får du en TV som holder høyt nivå over hele fjøla, og som er en av markedets beste skjermer å se 3D på.

Les også
Her er TV-ene du skal kjøpe til jul
Les også
Vi tester seks folke-TV-er
Les også
Kan TV-en din dette?
Les også
Hvor stor TV skal du ha?
Les også
Disse TV-ene er best
Les også
Gjør TV-en din om til en Smart TV
Les også
Panasonic TX-P50VT30
annonse