Til hovedinnhold

Monsterlyd i Yamahas toppmodell

En lydplanke er et alternativ til et fullverdig surroundsystem og i stedet for å har et minimum av fem høyttalere og en subwoofer, har du en lydplanke som plasseres under TV-en. Alternativt med en subwoofer i tillegg.

Yamaha YSP-5100 er langt fra en billig lydplanke. Dette er Yamahas toppmodell, og er priset deretter. Med en prislapp på 14 000 kroner er det langt ned til de billigste typene lydplanker du kan få tak i. Dermed er det vel ganske naturlig at vi tar en kritisk kikk på hva Yamaha egentlig har å by på.
Finn beste pris på Yamaha YSP-5100 i Prissøk

Eget design
La oss ta det enkleste først. Dette er en stor lydplanke. Den vil ikke passe særlig godt til en liten TV. Dette vil rett og slett se merkelig ut. Har du en TV på 46 tommer eller større vil den derimot passe perfekt.

Yamaha benytter sin egen teknologi til denne planken. Hvis du ser under trekket på fremsiden vil du finne 40 små høyttalerelementer som alle har sin egen vinkel. I tillegg finner du ett bass- og ett diskantelement på hver side av de 40 elementene. Dette skal sikre at du som lytter får rett lyd på rett sted.

Vi skal ikke påstå at lydplanken fra Yamaha var like bra som referanseoppsettet, men det skal sies at resultatet fra Yamaha definitivt er meget godt. Dette er kanskje ikke en løsning for en lydfrik, men det er vår påstand at svært mange ville blitt meget fornøyd med det denne lydplanken presterte i filmtestene. For det første ble vi overrasket over hvor god surroundeffekten faktisk ble. Som lytter ble vi omsluttet av lyden. Det var også tydelige og presise plasseringer av effektene i filmen.

Konklusjon
Dette er en ekstremt god variant av lydplanker. Vi var også inne på at den koster en del, men sette i forhold til en del av de andre er det verdt hver krone. En slik løsning som dette vil aldri bli like bra som et dedikert anlegg, men Yamaha YSP-5100 står frem som en meget god representant for denne typen lydformidling. Lydbildet er mektig og dette formelig oser av kvalitet.

Yamaha YSP-5100

• Inneholder 40 beam-enheter, 2 basselement og 2 diskanthøyttalere med digitale forsterkere (120 W total effekt: 2 W x 40 + 20 W)e
• HD lyd format signal kapasitet"
• 1080p-kompatibel HDMI (4 Inn / 1 Ut) med Deep Colour, XV Colour, Auto Lip-Sync og CEC-funksjonalitet
• IntelliBeam automatiseret systemkalibrering
• 11 CINEMA DSP programmer: tre Film, tre Musikk og fem Underholdning
• AirWired teknologi for trådløs overføring
Les testen i sin helhet på Audiovisuelt.no

Mer om
annonse