Tek.no

Test

Her er ukens anbefalte apper

Sigve Losnegård
3 Apr 2016 06:00

Wattpad

Forfatter i en fei

«Selvskrevet er velskrevet,» leste jeg i en bok en gang. Det var i en e-bok jeg hadde skrevet selv.

Wattpad er et skrivesamfunn for gratis deling av fortellinger, fan fiction, oppskrifter, noveller, skisser til bøker og ferdige bøker, blant annet flere tusen klassikere. Appen har vært tilgjengelig på Android og iPhone en stund, og nå er også en Windows Phone-versjon ute. Dette skrev vi om appen i fjor:

Du kan tenke på det som et skriveakademi på nett. De aller fleste på Wattpad er vordende skribenter og forfattere, men også etablerte forfattere som Paolo Coelho og Margaret Atwood er medlemmer. Du kan kommentere, gi ris og ros, og til og med skrive egne fortellinger rett i appen. Når du har lastet ned Wattpad og starter den, må du registere deg. Underveis må du skrive inn fødselsdatoen, slik at appen lettere kan gjette hva du liker, og så velger du tre bøker som ser interessante ut i en liste. De to første er bøker av eller om Isac Elliot og Justin Bieber, så jeg lurer på om jeg kan ha skrevet inn et litt for ferskt fødselsårstall. Mange av de norske fortellingene har et visst dagbok-preg, andre kan være svært frilynte. I biblioteket ditt kan du søke etter andre bøker, fortellinger og skisser. Du kan velge mellom 10 millioner gratis bøker og fortellinger. Du kan også velge å få meldinger om når bøkene du leser og kommenterer, blir oppdatert.

Har du en forfatter i magen, bør det være en som ikke er redd for å få kommentarer, men både du og alle andre brukerne er anonymisert. Og blant Wattpad-brukerne er de fleste konstruktive og hjelpsomme, slik at skrivesperrespøkelset kan holdes på en applengdes avstand.

Wattpad

Format: Android, iOS og Windows Phone
Pris: Gratis

Last ned til Android » Last ned til iPhone » Last ned til Windows Phone »