TestChieftec Libra LF-01B

Kabinettet som tilsynelatende har alt

Men ved nærmere inspeksjon har Chieftec tatt noen snarveier.

Introduksjon

Det finnes vel knapt en datanerd som ble født før 1990 som ikke husker de ekstremt populære kabinettene fra Chieftec. Du vet, de med de buede rillene nederst i fronten (CS-601). Men siden deres storhetstid litt etter årtusenkiftet, har Chieftec mistet mye av sin store markedsposisjon her til lands.

Vi skal ikke begynne å spekulere i grunnene til hvorfor Cheiftec ikke er så populære lenger. Men tøffere konkurranse fra andre kabinettprodusenter som satser på mer stilren design kan være én av grunnene.

Chieftec har ikke så mange stilrene og minimalistiske kabinetter. Og dagens testprodukt er intet unntak. Dette er en nykommer i Libra-serien, og har det klingende navnet Chieftec Libra LF-01B.

Dette er i følge Chieftec et hardbarka gamingkabinett som skal være kjølig, ha mange praktiske løsninger og være prisgunstig. Med fem inkluderte vifter, hot-swap for både 3,5- og 2,5-tommers harddisker og en helt spesiell måte å støtte og kjøle ned skjermkort på, er vår nysgjerrighet i alle fall pirret.

Ved første øyekast er ikke utseendet noe å forakte, men heller ikke slående vakkert. Det er ikke spesielt gameraktig, heldigvis, vil nok mange si. Men nok snikksnakk, la oss ta en nærmere kikk på spesifikasjonene til dette kabinettet:

Spesifikasjoner -
Materialer Plast og stål
Farger Sort
Vifter 5 x 120 mm inkludert 2 x 120 mm ikke inkludert
Ekspansjonsspor 7 stykk, festet med tommelskruer
Støttede hovedkort ATX micro-ATX
Eksterne tilkoblinger 2 x USB 2.0 2 x USB 3.0 Mikrofon og hodetelefon
Strømforsyning Plass til én, nederst i kabinettet
Dimensjoner Høyde: 49,0 cm Bredde: 20,0 cm Dybde: 48,5 cm
Pris Fra 640 kr

På papiret ser det ut som om Chieftec Libra LF-01B har alt som trengs. Særlig de mange viftene som følger med vil nok appellere til de som liker å presse maskinvaren sin litt ekstra. Medfølgende viftekontroll er da også et pluss for å holde støyen nede.

Alt ser meget bra ut så langt. Bli med på neste side for å se om dette kabinettet tåler en nærmere inspeksjon

Takk til Chieftec som sendte produktet til test.