Til hovedinnhold
TestLG Optimus 4X HD P880

Raskere enn sin egen skygge

Med denne firekjerners mobilen har du kraften til en PC rett i lomma.

Konklusjon

+ Stor og god skjerm
+ Rask
+ Brukervennlig
+ Innebygget NFC
+ Svært god lyd
+ Bra på spill og video
+ Bra kamera

- Høy pris

Da LG lanserte Optimus 2X var de først ute med tokjerneprosessor. Dette ga LG mye oppmerksomhet, og Optimus 2X ble en av selskapets bestselgere.

Tidlig ute

LG Optimus 4X er en av markedets første med firekjerneprosessor, men denne gang ble LG slått av HTC, som kom med sin variant i form av HTC One X. De to telefonene er nesten identiske, men skiller seg noe på design og det vi best kan beskrive som spesialfunksjoner.

På LG Optimus 4X HD er disse spesialfunksjonene først og fremst knyttet til brukergrensesnitt, videoavspilling og e-post-leseren.

Spennende menyer, kjedelig design

LG Optimus 4X er den eneste mobiltelefonen der du selv kan bestemme hvordan ikonene på applikasjonene skal se ut. Du har også mulighet for å tilpasse startskjermene ved å skalere miniprogrammene du bruker på disse, men det er standard i Android 4.0 og ikke unikt for LG.

Vårt testeksemplar er i hvit plast. Hjørnene er knapt nok avrundet, og det er ingen annen ramme rundt den rektangulære skjermen enn den hvite fronten på telefonen. Den tilnærmet totale mangelen på kurver får telefonen til å virke litt kjedelig.

Men det er bare utenpå. Under den 4,7 tommer store skjermen ligger en prosessor som «drar skinnet av pølsene», for å bruke et folkelig uttrykk. Med fire kjerner på 1,5 GHz får LG Optimus 4X HD oppgavene gjort. Vi har ennå til gode å se at noe går tregt på denne telefonen.

Vinnertype

Spesifikasjonene på LG optimus 4X HD er en toppmodell verdig. Her er en NFC-brikke som fungerer bra, et kamera som tar gode bilder, en musikkspiller som fungerer godt, rask 3G-oppkobling, 16 GB minne og plass for minnekort opp til 32 GB.

Den store og klare skjermen er super til nettsurf, video og andre apper som trenger litt plass. Skjermen har så tett med bildepunkter at du ikke vil klare å skille pikslene fra hverandre med det blotte øye. Oppløsningen er 720 x 1280 punkter, nok til at du kan få med deg alle detaljer i en HD-film (720p).

Prisen på telefonen er tett opp mot 5000 kroner. Det er omtrent det samme prisleiet som for andre toppmodeller med tilsvarende spesifikasjoner.

Innsiden teller mest

Vi tror målgruppen for denne telefonen er mobilbrukere som er mest opptatt av å ha en superavansert mobiltelfon som kan tilpasses egen smak. Er du mer opptatt av hva andre synes om deg og mobilen din, så er nok Samsung Galaxy S III og HTC One X mobiltelefoner som gir litt mer prestisje. Det skyldes ikke at LG-modellen er noe dårligere enn konkurrentene, men at merkenavnet LG i likhet med designen på Optimus 4X HD ikke er like sexy som konkurrentenes.

Ønsker du et rimeligere alternativ som er litt med fingervennlig, så er Samsung Galaxy S II og HTC One S gode alternativ. Disse har litt mindre skjerm enn Optimus 4X, og kjører tokjerneprosessorer. I begge tilfeller snakker vi like vel om raske og funksjonsrike mobiltelefoner. Betyr bildekvaliteten og skjermen mye, så er også Sony Xperia S en telefon å se nærmere på.

Denne har skjerm med Bravia-teknologi, og et kamera som er helt i toppsjiktet.

Les hele testen av LG Optimus 4X HD P880 på Amobil.no

annonse