Tek.no

Test Asus Transformer Book T100

Smart og totalt lydløst Windows-brett

Likevel er den sterk der det teller.

Vegar Jansen, Hardware.no
28 Feb 2014 17:30
annonse

Innledning

Etter et skikkelig dårlig salg i 2011 var det også klart at «netbook-æraen» var over for godt. Men det betydde på ingen måte at det var helt helt slutt på små bærbare med litt laber ytelse – med Windows 8 ble plutselig og berøringsskjermer noe som fungerte på PC-en, og da var det også en plass til små hybrider som blant annet Acer Iconia W510 og HP Envy X2 som vårt søsternettsted Hardware.no testet i fjor.

En annen småtass i samme bane er Asus Transformer Book T100. Dette er som den nevnte Aceren en 10-tommers, vifteløs PC med avtagbart tastatur. Men innvendig er det snakk om en ny prosessorgenerasjon – «Bay Trail-T» Intel Atom med fire prosessorkjerner og ny grafikkdel.

I forhold til de to nevnte hybridmaskinene, som altså var utstyrt med med forrige generasjon Atom-prosessor, kan vi med Transformer Book T100 forvente bedre ytelse. Samtidig er ikke strømforbruket høyere enn at den klarer seg med passiv kjøling – fine greier for deg som ikke synes noe særlig om viftestøy.

Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

En av tingene som har gjort de «Atomdrevne» hybridene såpass anvendelige, har vært den gode batteritiden. Ved siden av at prosessoren ikke bruker så mye strøm, er det også mulig å forsyne basen – eller tastaturdelen om du vil – med et eget ekstrabatteri. Både den nevnte Envy X2 og Iconia W510 har et slikt system.

annonse

Asus Transformer Book T100 har på sin side kun batteri i brettdelen. Det sørger naturligvis for lavere kostnader, men gjør oss også litt usikre på hva dette kan bety for utholdenheten vi har blitt vant til med denne typen bærbare.

All viktig maskinvare er altså samlet i skjermen på T100, som med sine 570 gram heller ikke veier mer enn et typisk 10-tommers nettbrett. Men én ting som skiller den fra flere lignende modeller er at den ikke har kamera på ryggen – sånn sett minner Transformer Book T100 mer om en klassisk minibærbar når den er koblet med tastaturet.

Testmaskinen har vært på lån fra Asus.

Les også