TestSamsung Galaxy Watch 3

Fortsatt en god smartklokke

Vi har testet Galaxy Watch 3.

Smartklokker er noe vi nordmenn er glade i. Og gjennom årenes løp har disse smartklokkene gått fra å være temmelig enkle til å bli ganske så avanserte. Nå kan du for eksempel måle o2-metningen i blodet ditt med både Apple Watch series 6 og Fitbit Sense.

Også Samsung har lenge laget gode smartklokker, og spesielt en modell har undertegnede brukt mye de siste par årene, Galaxy Watch. Noe av det vi liker spesielt godt med Galaxy Watch er at den har innebygget e-SIM, og med det kan brukes til å ringe eller sende meldinger uten at du trenger mobilen din i nærheten.

Nå har Samsung sluppet sin nyeste variant av klokken, helt enkelt kalt Galaxy Watch 3. Mellom denne og Galaxy Watch har Samsung også rukket å lansere Galaxy Watch Active 2 – en modell uten funksjonsring.

Galaxy Watch 3 kommer to ulike størrelser, 41 eller 45 millimeter, og den store varianten kan også fås med eller uten mulighet for 4G via e-SIM. Vi har testet den 45 millimeter store modellen med 4G. Og den koster deg i skrivende stund om lag 5500 kroner.

Samsung Galaxy Watch 3 45mm LTE
8
Meget bra

Samsung Galaxy Watch 3 45mm LTE

sitat"En god evolusjon av forrige Galaxy Watch"

Fordeler

 • Krysse av
  Stilren design
 • Krysse av
  Funksjonsringen gir god brukervennlighet
 • Krysse av
  God batteritid
 • Krysse av
  22 mm lugs gjør det enkelt å kjøpe ekstra reim eller lenke
 • Krysse av
  God skjerm
 • Krysse av
  God reim
 • Krysse av
  God pulsmåling
 • Krysse av
  Støtte for e-SIM

Ting å tenke på

 • Bytt
  Dyr
 • Bytt
  Fortsatt en stor klokke.
Her der du Galaxy Watch (øverst) og Galaxy Watch 3

Slankere design – men fortsatt en stor klokke

Samsung har gjort en rekke endringer i designen fra Watch til Watch 3. Og alle går i favør av den nye modellen.

Først og fremst er den blitt slankere og lettere. Om vi skal gå litt mer i detalj så er luggene, eller festepunktene til reimen om du vil, blitt mye mer smidige og avrundet. Så klokken ser mye mer ut som en klokke og gir en finere overgang mellom klokken og reimen.

Reimen er for øvrig også ny. Mens den gamle klokken kom med en gummi-reim, har Galaxy Watch 3 fått en flott reim i skinn. Og den virker å være av god kvalitet. Utover det så er dette en klokke med ganske standard mål for innfestningen, 22 millimeter, slik at det ikke vil være noe stort problem å finne andre reimer eller lenke om du heller vil det.

Tilbake til urkassen, så har funksjonsringen blitt endret. Den har blitt en del smalere, og gir dermed plass til en litt større skjerm som nå måler 1,4 tommer – mot den gamle på 1,3 tommer.

Også knappene på siden av urkassen er endret. Mens de var flate på Galaxy Watch, ser de nå mer ut som knapper du kan finne på tradisjonelle klokker. En endring som er med å gjøre klokken enklere å like om du er en av mange som setter pris på en god, analog klokke.

Klokken er med andre ord blitt slankere og nettere, men er fortsatt en stor klokke. For undertegnede, som fra før sverger til store analoge klokker, er det ikke noe problem. Men er du i tvil bør du nok ta en tur i butikken og prøve de to størrelsene før du bestemmer deg.

Les også
Nye bilder av Samsung Galaxy S21
Snurrer du på bezel-ringen på klokken fungerer denne som et funksjonshjul.

Noen endringer under panseret

Om vi ser på spesifikasjonene er det ikke så store endringer som skjuler seg under panseret på Galaxy Watch 3. Men de få endringene som er gjort hjelper likevel til med å gjøre klokken hakket kvikkere.

For selv om brikkesettet skal være det samme som i Galaxy Watch, Exynos 9110, har den nye modellen fått doblet arbeidsminnet. Og det betyr i praksis at du får mindre tenkepauser underveis. Generelt sklir alt bedre når du blar deg rundt i menyene og i bruk av apper.

Vi må si at vi fortsatt setter stor pris på den roterbare funksjonsringen (bezel). For dette er noe som skiller Samsung fra resten av produsentene, og gjør navigeringen i menyene enkel.

Les også
Samsung Galaxy S20 FE 5G: Årets beste Galaxy
Skjermen er større og klarer seg fortsatt godt i sollys. Her med lysstyrken satt til cirka 50 prosent.

Større skjerm

Skjermen er som nevnt blitt bitte litt større, men oppløsningen er den samme. I teorien er skjermen altså litt mer uskarp enn før, men i praksis merker du ikke noe til dette. Skjermen er fortsatt meget god, og har en solid lysstyrke som gjør at den fortsatt takler direkte sollys uten videre utfordring.

En annen ting som også er på plass er støtte for Bluetooth 5.0. Og batteriet har blitt mindre.

Men at batteriet er mindre merker vi ikke nevneverdig mye til. Med normal bruk vil du ha rundt 4 dagers brukstid mellom besøkene i ladere, og det må sies å være greit. Velger du å ha skjermen på hele tiden, kan du mer enn halvere tiden klokken holder på batteriet.

Klokken klarer seg fint alene. Men er heller ikke uvenn på telefonen din.

E-SIM gir mening

Mange smartklokker er avhengig av å holde kontakten med telefonen for å kunne bruke tjenester og funksjoner som krever nett.

Men takket være støtte e-SIM slipper du dette med Galaxy Watch 3. Akkurat som du gjorde med den foregående modellen også.

Via Gear-appen legger du enkelt til informasjonen som trengs for å aktivere 4G på klokken. Ofte ved at du skanner en QR-kode med kamera på mobilen, så gjør appen resten av innstillingene for deg.

Og følelsen av frihet som klokken gir deg når du skal ut på tur uten å måtte ha med mobilen er herlig. Eller om du har glemt mobilen. For du kan fint holde kontakten med omverdenen, enten det er via samtaler eller meldinger direkte på klokken.

En ting det også kan være verdt å merke seg, er at klokken kommer med en sensor som oppdager kraftige slag. Altså kan du sette opp denne klokken slik at den oppdager om noen ramler og vil sende ut varsel dersom vedkommende trenger hjelp.

Galaxy Watch 3 (nederst) har fått bedre og mer presis pulsmåler.

Bedre pulsmåler

Samsung virker også å ha gjort en del endringer på sensorene i Watch 3. Pulsmålingene ser ut til å være betydelig mer korrekte når du trener med klokken på enn tidligere.

Da vi testet Galaxy Watch var det ikke alltid like enkelt å få lest av pulsen når du trente. Spesielt ikke om du hadde rukket å bli skikkelig svett. Og det blir man jo når man trener.

Men Galaxy Watch 3 har langt mindre problemer med å lese av pulsen selv om du er svett. Man kan naturligvis sette spørsmålstegn ved bruk av lærreim når du trener. Men det finnes heldigvis mange gode gummi-reimer å velge blant som passer på klokken.

Er du en av dem som er helt avhengig av full presisjon på pulsen når du trener, er fortsatt klokke med pulsbelte tingen. Men Watch 3 begynner virkelig å bli god den også.

Galaxy Watch 3 er en god smartklokke.

Konklusjon

Samsung har forbedret en del ting fra Galaxy Watch til den nye Galaxy Watch 3, men dette er definitivt nærmere en evolusjon enn en revolusjon.

Der Galaxy Watch revolusjonerte markedet litt med e-SIM-støtte i 2018, er ikke dette så spesielt lenger i 2020. Likevel har Samsung forbedret en del sårt etterlengtede funksjoner. Bedre pulsmåling, kvikkere bruk takket være mer minne og ikke minst et mindre klumpete design.

For mange vil nok sistnevnte falle i smak. Endringene i designen gjør at klokken føles nettere å ha rundt håndleddet – selv om 45 millimeter fortsatt er en stor klokke. Da kan den mindre modellen på 41 millimeter være et bedre alternativ for noen.

Sammenligner vi Galaxy Watch 3 med for eksempel Apple Watch Series 6 eller Fitbit Sense, så har de to rivalene noe Samsung også har. Nemlig måling av o2-metningen i blodet ditt. Så kan man sikkert diskutere hvor nøyaktig eller nødvendig dette er for deg. Likevel er det nok et parameter som er med på å følge med på utviklingen av helsen din.

Alt i alt er likevel Samsung Galaxy Watch 3 en god smartklokke. Og takket være e-SIM-støtte klarer den seg fint på egen hånd også.

Samsung Galaxy Watch 3 45mm LTE
8
Meget bra

Samsung Galaxy Watch 3 45mm LTE

sitat"En god evolusjon av forrige Galaxy Watch"

Fordeler

 • Krysse av
  Stilren design
 • Krysse av
  Funksjonsringen gir god brukervennlighet
 • Krysse av
  God batteritid
 • Krysse av
  22 mm lugs gjør det enkelt å kjøpe ekstra reim eller lenke
 • Krysse av
  God skjerm
 • Krysse av
  God reim
 • Krysse av
  God pulsmåling
 • Krysse av
  Støtte for e-SIM

Ting å tenke på

 • Bytt
  Dyr
 • Bytt
  Fortsatt en stor klokke.

Alternativer:

For deg med iPhone

Apple Watch Series 6

fra 7290:-

Har du en Apple iPhone vil Apples egen smartklokke være det beste valget for deg. Her får du en sømløs kommunikasjon mellom telefon og smartklokke. Og ikke minst en masse fokus på helsen din. Samtidig så har klokken også mulighet for e-SIM, som gjør at du kan bruke den uten at mobilen må være med.

Mye funksjoner for pengene

Fitbit Sense

fra 2898:-

Fitbit er et solid alternativ for deg som vil ha det enkelt. Selskapet har i flere år laget velfungerende produkter som tar seg av det meste for deg uten at du trenger å tenke på det. Dette er den mest avanserte klokken fra selskapet hittil, og har blant annet o2-metning. Men den har ikke mulighet for e-SIM.

annonse