Tek.no

Test

Ukens test av mobilspill

Etter en liten sommerferie er Amobils spilltester nå tilbake, sammen med andre positive innslag som skolestart, hverdager, mandager og vekkeklokker.

Spill er det perfekte virkemidlet for å få tankene over fra den grå hverdagens realiteter, og tilbake til den fantastiske sommerferien med sol, bading og moro.

Android

Wordfeud

Dette norskutviklede spillet går ut på omtrent det samme som det velkjente "ordspillet" Scrabble. Her har du en liten rekke brikker med bokstaver på, og ut ifra det skal du lage ord på et virtuelt brett.

I Wordfeud skriver du inn e-postadresse og navn, og på den måten kan du spille mot venner over internett som også gjør det samme. Eventuelt kan du søke etter tilfeldige motstandere ute i verden.

For å avgjøre hvilke ord som kan godkjennes, bruker spillet en ordbok (den som oppretter et nytt spill kan velge mellom norsk eller engelsk). Vi er litt usikker på hva slags ordbok som brukes, men det ser ut som den er fyldig nok uten å være for fyldig. Ordene vi får lov til å lage er stort sett ord, og i en kort testperiode kom vi ikke på noen ord som ordboken ikke kjente til.

Hvis du virkelig kan multitaske, er det også mulig å delta i inntil 20 spill samtidig.

Spillet fungerer akkurat som det skal, og det er ingen problem å spille mot motstandere. Liker du Scrabble, liker du nok dette. Et søk i Android Marked etter Wordfeud gir deg mulighet til å laste det ned gratis.

Fullhouse

Liker du spill som gir deg skikkelig hodebry? Fullhouse er et spill som krever en hel del grubling over 30 levels.

Du skal rett og slett fylle opp hele brettet med en strek, men for hvert trykk dras den fra der streken landet sist og helt til neste hinder. Noen kuler i midten av banen er i veien samtidig som det er takket være disse at spillet i det hele tatt kan løses.

Når du har klart alle brettene er du genierklært. Eventuelt har du sittet for lenge i en campingvogn i regnvær. Om du liker endeløs grubling er spillet perfekt, og du bør legge til fire øyne på terningen. Vi er ikke glad i å gruble, så vi planter en toer på dette skjermskuddet.

Spillet kan lastes ned gratis fra Android Marked.

Toilet Paper Touch

Etter to spill av den litt seriøse typen er det på tide med noe hjernedødt. I spillet Toilet Paper Touch skal du rulle ut en hel dorull på kortest mulig tid ved å dra fingeren nedover skjermen. Vi klarer det på mellom syv og åtte sekunder, uten at vi har noen referanse for om det tar like kort tid i den virkelige verden.

På top score-listen bare for dagens dato ser vi rekorder på under to sekunder. Vi skjønner ikke hvordan det er mulig, men en sliten tommel gjorde ende på strebingen etter disse rekordene.

Vi skal spare deg for morsomheter som at du kan tørke deg bak med dette spillet og så videre, men spillet er som forventet totalt meningsløst. Det er heller ikke spesielt underholdende. En liten dose toaletthumor er alt dette spillet kan by på.

Toilet Paper Touch kan lastes ned fra Android Marked gratis.

Iphone

I Dig It & I Dig It Expeditions

Vi har tidligere testet Gem Miner for Android. I I Dig It for Iphone gjør man noen av de samme tingene. Likevel foregår det hele på en litt annen måte.

Her får vi tildelt en gravemaskin som vi putrer, hopper og faller rundt på brettet med. Denne har verdier for blant annet drivstoff, varmetoleranse og lagringsplass for edle metaller og andre ting man måtte støte på.

Som du kanskje har forstått er store deler av poenget her at maskinen vår ikke skal gå varm eller gå tom for drivstoff, i sin søken etter dyrebart stæsj under bakken.

Her gjelder det å oppgradere maskinens funksjoner, og å grave så dypt som mulig for å få de heftigste tingene med seg opp igjen. En historiemodus ligger i bakgrunnen, slik at man har mål som skal oppfylles underveis.

Likevel er det nok først og fremst menneskers iboende samlemani dette spillet virkelig tenner, og vi tenker ikke så veldig mye over hvorvidt vi har fått penger nok til å berge gården underveis. For oss er det viktigst at vi neste gang kan oppgradere drillen og varmeskjoldet, slik at vi kan hente enda fetere ting med oss opp av bakken.

Dette spillet kan faktisk gå ut over nattesøvnen, ved at man funderer på ulike strategier og reiseruter for å komme mest mulig direkte til edelstener og verdifulle mineraler. Vår foretrukne strategi er å grave oss ned langs sidene, med to sjakter ved siden av hverandre helt ned til nivået vi jobber på.

Dermed kan maskinen vår falle fritt hele veien ned til høydemåleren viser at vi må gi gass oppover for ikke å kræsje i bakken.

Vi tar oss i å plukke frem telefonen like ofte i utide som i tide. Vi har også hentet ned oppfølgeren, I Dig It Expeditions. Her er historiemodusen mer fremtredende, men det er fortsatt samlemanien som styrer oss gjennom spillet.

I Dig It koster 6 kroner på App Store, mens Expeditions-varianten fins i en gratis Lite-utgave og en fullversjon til 17 kroner.

Build-a-lot & Build-a-lot 2: Town of the Year

Build-a-lot er en slags forenklet versjon av de eldste Sim City-spillene. Her får vi tildelt byer og spesifikke oppgaver for hver by. Vi må kjøpe tomter, få tegnet byggetegninger og til slutt bygge husene som skal stå på tomtene.

Når husene er bygget, tjener vi penger på leie, slik at vi kan kjøpe materialer og bygge flere hus. Underveis økes kompleksiteten ved at vi får tilgang på industribygg som lar oss kjøpe materialer billigere eller kjøpe arbeidskraft til en lavere kostnad.

Samtidig dukker potensielle problemer som eindomsskatt og slitasje på husene opp. For å unngå eiendomsskatt kan man bygge en bank som sender overskuddet til veldedighet. Slitasjen kan kureres ved at man foretar en husinspeksjon for hvert utstyrsnivå huset opparbeider.

Build-a-lot er særdeles vanedannende, og hver by kan ofte ta gode tjue minutter å fullføre. Spillet støtter flerprogramkjøring i nye IOS4, og dermed kommer man rett tilbake til byen man holdt på med om man går ut av spillet.

Vi har brukt ekstremt mye tid på Build-a-lot. Faktisk så mye tid at vi har spilt gjennom begge versjonene som ligger på App Store. Disse er svært like hverandre, men noen nye utfordringer og bygningstyper har kommet til. Dessuten kan man kjøpe arbeidere som jobber raskere.

Alt i alt er dette storslagen underholdning for folk som liker de enkleste formene for strategispill. Anbefales!

Build-a-lot fins i en gratis Lite-utgave på App Store. Fullvesjonen koster 11 kroner, mens oppfølgeren Build-a-lot 2 koster 17 kroner på App Store.

Les også
Lokker med gratis bilspill
Les også
Ukens test av mobilspill
Les også
Ukens test av mobilspill
Les også
Ukens test av mobilspill
Les også
Ukens test av mobilspill
annonse

Les også