Tek.no

Test Elephone U2 test

Mobilen du kan imponere vennene dine med

Og prisen vil nok imponere både vennene dine og deg selv.

Elephone U2 har en fargesterk skjerm.
Torstein Norum Bugge Tek.no
Torstein Norum Bugge
26 Jan 2020 12:00

Da Vivo annonserte sin Nex for snart to år siden var det mange teknologijournalister som fikk hakeslepp. Det var verdens første telefon med et motorisert frontkamera – ja, for å gi fritt spillerom for skjermen poppet kameraet enkelt og greit opp av toppen av telefonen.

Ikke overraskende tok mange andre produsenter snart dette trikset til seg, også produsenten av dagens testtelefon. Hils på Elephone U2, en telefon du (nesten) garantert aldri har hørt om før.

I skrivende stund må du ut med rett under tre tusenlapper for å sikre deg et eksemplar. Sammenlignet med den forrige telefonen med en slik funksjon vi hadde på testbenken, OnePlus 7T Pro, er det rett og slett veldig hyggelig.

Bråkete kameraløsning

Litt mindre gledelig er det at kameraløsningen Elephone har valgt er av tydelig lavere kvalitet enn den OnePlus har gått for. Vi sammenlignet de to motoriserte kameraene side ved side i opp- og nedstigning, og OnePlus 7T Pro er merkbart både raskere og ikke minst også mindre bråkete.

Elephone U2 lager en tydelig elektronisk og mekanisk lyd hver gang kameraet sveives opp og ned, med en etterlyd som minner mest om en elektrisk drill som drar til en skrue når kameraet senkes helt ned i telefonkroppen.

Pop up-kameraet er veldig synlig når det er oppe.
Torstein Norum Bugge, Tek.no/montasje

Kort fortalt: du har neppe lyst til å åpne frontkameraet på U2 i en stille konsertsal, og snikselfies kan du bare glemme.

Bare se (og hør) på demonstrasjonsvideoen vi smekket sammen under (høyreklikk på videoen og velg «åpne i ny fane» for å få lyd):

Solid byggekvalitet, men glatt som et såpestykke

Torstein Norum Bugge Tek.no

Konstruksjonsmessig har budsjettmobilene virkelig løftet seg de siste årene, med byggekvalitetsmessig imponerende modeller som Xiaomi Mi A2, Motorola Moto G7 Plus og Huawei Nova 5T.

Elephone U2 er intet unntak her, og pøser på med både glass og metall i alle bauger og kanter. Baksiden er sågar i en helkurvet glassvariant vi ikke egentlig kan si at vi har sett før i noen mobiltelefon.

Kurven gjør U2 mer behagelig å holde, men det gjør også at telefonen er helt hinsides glatt. Hadde vi skullet bruke denne telefonen som «daily driver» ville vi nok utstyrt den med et deksel av et slag.

Glass og metall rund baut.
Torstein Norum Bugge, Tek.no/montasje

Varianten vi har fått inn av U2 er nok den kjedeligste, i en matt svart utforming. Det er også den mest fingeravtrykksbefengte, så også av denne årsaken anbefaler vi et deksel her.

En liten merksnodighet rent designmessig er for øvrig kameramodulene, som stikker ut av glasset på utsiden, men på innsiden «fanges» av glasset og flyter i ett med baksiden. Resultatet er utvilsomt et unikt utseende, men om det er direkte elegant er vi neimen ikke helt sikre på.

Derimot er vi ganske så sikre på at du ikke vil bli skuffet over byggekvaliteten på U2 om du tar prisen i betraktning. Her har Elephone rett og slett gjort en god jobb.

Høydepunkt 1 – Den solide opplevde ytelsen

Brukeropplevelsen er trivelig
Torstein Norum Bugge Tek.no

Vi har hatt veldig blandede erfaringer med MediaTek-prosessorer opp gjennom, fra lynraske Ulefone Power II til sirupstrege Sony Xperia XA1.

Elephone havner på riktig side av denne linja. U2 er trivelig i bruk, og oppleves som solid hva angår opplevd ytelse. Vi lastet telefonen full med den vanlige mengden apper undertegnede bruker (40–50 stykker), logget inn på en rekke ulike tjenester og satte opp tre epost-kontoer med synkronisering. Likevel var det kun unntaksvis at vi kjente det lugget litt i brukeropplevelsen.

Så skal det også bemerkes at det er langt fra så silkemykt og plettfritt som i eksempelvis konkurrenten Motorola Moto G7 Plus, men det er det da også få mobiler som er i denne prisklassen. Fingeravtrykksleseren er for øvrig rask som et olja lyn, og etter det vi erfarer også presis.

I U2 sitt tilfelle er også opplevelsen betydelig bedre enn det tallene skulle tilsi:

Elephone har en minimalistisk og fargerik tilnærming til grensesnittet sitt, og lar deg velge mellom mange ulike temaer som endrer ikoner, menyer og bakgrunner til en forhåndsbestemt skreddersøm. Stort sett alle er trivelige på hver sin måte, og under kan du se ett eksempel:

Elephone U2 har et fargerikt grensesnitt.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Graver du litt innover i menyene blir det fort klart at det meste ligger ganske nært standard Android, men Elephone har også noen egne tilpasninger her og der.

Høydepunkt 2 – Den rammeløse skjermen

Elephone U2 sett ved siden av Huawei P30 Pro (venstre) og Samsung Galaxy S10+ (høyre).
Torstein Norum Bugge Tek.no

Det neste høydepunktet på lista for U2 er uten tvil den omtrent rammeløse skjermen. Dette kommer som en gevinst av pop up-kameraet, som altså gjør at man ikke trenger hverken busslommer, hull i skjermen eller tradisjonelle rammer rundt skjermen. Og Elephone har løst det hele svært elegant og eliminert så å si alt av rammer rundt det 6,26 tommer store IPS LCD-panelet.

Det eneste som er igjen er en bitteliten leppe nederst, og de sedvanlige tynne, svarte stripene langsmed resten av panelet. Det hele ser veldig elegant ut, og det er også gledelig å se at skjermpanelet i seg selv er bunnsolid.

Det er godt med både farger og kontrast, og borte vekk er fordums nærmest obligatoriske gremmelser over dårlig lysstyrke på skjermene i billigmobiler. Billige mobiler har på generelt grunnlag blitt veldig gode på skjermfronten de siste årene, og U2 er intet unntak.

Vi har noen små ting å pirke på, dog:

Skjermen er god.
Torstein Norum Bugge Tek.no
 • Skjermen har ikke HDR-støtte
 • Skjermen kan ikke vise Netflix i HD (pga. manglende kryptering)
 • Skjermen er ikke dekket av Gorilla Glass

Ingen av de ovennevnte tingene er unike for Elephone U2; dette er sannheter du må leve med nær sagt uansett hvilken kinesisk mobil du kjøper. Selv Huawei utøver slike forglemmelser i sine billigere mobiler, og når ikke de får det til forventer vi heller ikke at mer obskure produsenter makter det.

HDR-støtten og Netflix-støtten har først og fremst noe å si om du faktisk ser mye serieinnhold på mobilskjermen. Glass-bekymringen vår får først noe å si når mobilen på ett eller annet tidspunkt får et ublidt møte med gulv, grus eller lignende. Totalt sett legger vi ikke mye vekt på dette på dette prisnivået, men det er verdt å få med seg.

Verdt å få med seg er også at det ikke er noen minijackinngang her, og at den bunnmonterte høyttaleren ikke akkurat spiller fletta av noen.

Ja, også et ganske så ålreit kamera

Elephone U2 slår ikke hverken Xiaomi Mi A2 eller Motorola Moto G7 Plus på ren kamerakvalitet. Går du rundt en tusenlapp opp i pris får du dessuten ekstremt kompetente kameramobiler som Huawei Nova 5T og Motorola One Zoom.

Likevel synes vi at kameraoppsettet i U2 er verdt å trekke frem som et bittelite poeng, rett og slett fordi det tross alt er nokså fornøyelig. Til prisen kunne resultatene definitivt vært mye verre enn det du ser under:

Stort sett kan du peke og skyte og få noenlunde vettuge resultater i retur, og frontkameraet er altså både motorisert og trivelig i bruk. Du får stort sett skarpe selfier i retur, i alle fall så lenge du ikke bruker bokeh-funksjonen. Selv om Elephone har utstyrt U2 med tre kamera bak og to kamera foran, er det i realiteten kun ett kamera som virkelig er verdt å bry seg om på hver side.

Vi forsøkte å både holde over og teipe over de sekundære kameraene, og resultatene var... de samme. Både bokeh-kameraene foran og bak og det såkalte «lys-kameraet» bak virker å være mest av alt til pynt.

Bokeh-funksjonaliteten er tålelig grei, men det er verdt å merke seg at den kun fungerer på fjes og ikke på hva som helst, slik Apple også gjorde det for iPhone XR.

Tre kamera, men bare ett som betyr noe.
Torstein Norum Bugge Tek.no

Hovedkameraet har lyssterk optikk med en blenderåpning på f/1.6, så grunnen til at det noen ganger blir bevegelsesuskarphet og at telefonen klarer seg dårligere når det mørkner er nok heller å finne i bildebrikka. Dette har vi sett tidligere også, i andre tester. Så lenge det ikke er veldig mørkt synes vi imidlertid at Elephone U2 gjør en fin jobb, men autofokusen er ikke alltid er den raskeste når objektene du tar bilde av er veldig nære (se eksempel i karusellen).

Videoegenskapene er for øvrig ikke noe å skryte av. Stabilisering er ikke-eksisterende, og kvaliteten er generelt ikke noe å skryte av. Det gjelder imidlertid det meste til denne prisen.

Konklusjon – Enda et finfint alternativ blant budsjettmobilene

Torstein Norum Bugge, Tek.no/montasje

Totalt sett mener vi at Elephone U2 er verdt en anbefaling. Om du ønsker å være med på de heteste trendene, i dette tilfellet rammeløs skjerm og motorisert pop up-kamera, så er dette det beste alternativet du har om du samtidig også vil betale så lite som mulig. Og til prisen får du en fabelaktig skjerm, kapabel opplevd ytelse og en godt bygget telefon.

Det at telefonen kun består av glass og metall trekker definitivt en god del opp, selv om du altså må gi fra deg vanntetting og sannsynligvis også må investere i et deksel for å unngå at telefonen glir rundt som bambi på isen.

Vi vil også trekke frem at batteritiden er solid, men at hurtigladingen ikke er blant de raskeste på markedet. Man tar og man får.

Det samme gjelder kameraet, som jevnt over er helt ålreit men ikke når opp til de beste i klassen. Er kamera veldig viktig for deg burde du nok kanskje heller se hen til alternativene vi har listet opp litt lenger nede.

Elephone U2
8
Meget bra
Anbefalt

Elephone U2

sitat"Litt blanda drops på kamera og lading, men totalt sett et verdig alternativ i sin prisklasse."

Fordeler

 • Krysse av
  Solid byggekvalitet med premiummaterialer rund baut
 • Krysse av
  Veldig god skjerm med minimale rammer
 • Krysse av
  Pop-up-kamera gir høy modernitetsfaktor
 • Krysse av
  Ekstremt rask og presis fingeravtrykksleser
 • Krysse av
  Generelt god kamerakvalitet, men de ekstra kameraene gjør ingenting
 • Krysse av
  Kvikk og rask i bruk

Ting å tenke på

 • Bytt
  Ikke vanntett
 • Bytt
  Kunne hatt raskere lading
 • Bytt
  Veldig laber videokvalitet
 • Bytt
  Ikke trådløs lading
annonse

Les også