Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestLogitech G900

Logitechs nye toppmodell er et skikkelig råskinn

Og de tar seg betalt deretter.

Logitech G900

Det blir stadig dyrere å ha det feteste spillutstyret på markedet, og Logitech er virkelig ikke noe unntak. Logitech G933, de trådløse topp-hodetelefonene fra selskapet, koster i underkant av 2000 kroner, det samme gjør det dyreste tastaturet G810 Orion Spectrum, og nå kan en trådløs spillmus føye seg inn i rekken; nemlig den nye rådyre råtassen G900. Til prisen av alle de tre til sammen, kunne du nesten kjøpt to Playstation 4 (nærmere bestemt 1,77 stk., så ikke helt, men likevel...)

Den beste prisen vi finner på G900 er 1820 kroner, men med frakt blir den reelle prisen nærmere 1900. Noe som er en ganske heftig pris med tanke på at vi nylig testet noen av de billigste modellene på markedet, og fant ut at vi sparket omtrent like mye rumpe på den digitale slagmarken med dem som de dyrere alternativene.

Les samletesten her: Du trenger ikke dyrt utstyr for å eie den digitale slagmarken »

Så hva er det Logitech gjør som forsvarer den høye prisen? Vel, kvalitet i alle ledd, ser det ut som. Selskapets beste, optiske sensor, stabil trådløs tilkobling, overlegen responstid, svært god batteritid, «perfekt» vekt, god ergonomisk utforming, tilpasningsbare knapper og RGB-belysning er hovedpunktene. Og en ganske så forsegjort embalasje, men den har jo ikke så mye å si for spillingen. La oss heller se litt nærmere på de tingene som faktisk har det.

Esken G900 kommer i er så flott at vi nesten ikke har råd til å kaste den.

Åtte, ti eller tolv knapper

Vi valgte å bruke musen med sideknapper bare på venstre side, som blir undertegnedes tommelside.

G900 har et såkalt «ambidekstert» design, som er en fin måte å si at den er laget for å ligge like godt i begge hendene, og dermed fungerer like bra for både høyre- og venstrehendte brukere. I tillegg til den vanlige høyre- og venstre museknapp, har G900 to avtagbare, programmerbare knapper på hver side.

Disse er festet med magneter, og kan enkelt byttes ut med et flatt panel, slik at du kan velge om du vil ha knapper på bare den ene siden, begge sider, eller ingen i det hele tatt. Knappene er plassert og uthevet slik at du enkelt når dem med tommelen, og vi endte opp med å bruke musen med ekstraknapper kun på tommelsiden. Med knapper på begge sidene hadde vi nemlig for lett for å trykke på de andre to knappene med ringfingeren uten å mene det, og dermed sendte vi en sjokkgranat rett i fleisen på egne lagkamerater. Lite populært...

Midt på musen finner vi som vanlig rullehjulet, som i tillegg til å gå frem og tilbake kan vippes til hver side. Dette er en funksjon undertegnede nesten aldri bruker, men hvis du for eksempel vil programmere tommelknappene til å være noe annet enn «frem» og «tilbake» når du navigerer i Windows eller på nettet, kan du la sidebryterne på rullehjulet overta akkurat den funksjonen.

Like bak rullehjulet sitter knappen for å skifte fra trinnvis- til trinnløs rulling. Igjen, ikke noe vi bruker ofte, og vi foretrekker helt klart den trinnvise rullingen siden vi som regel bruker rullehjulet til å skifte våpen i skytespill. Den eneste grunnen vi kan tenke oss måtte være for å få vekk lyden av klikkene, men vi kan ikke si at den er spesielt plagsom på G900. Men muligheten er altså der, for de som synes sånt er kjekt. Foretrekker du klikkløse rullehjul? Si gjerne hvorfor i kommentarfeltet.

Bak denne knappen igjen finner vi enda to programmérbare knapper, som i utgangspunktet er satt opp til å bla gjennom musens ulike følsomshetsinnstillinger. Kjekt hvis du for eksempel foretrekker én følsomhet i ett spill, men en annen i et annet. Eller kanskje du vil ha høyere følsomhet når du løper rundt med hagla og stormer bygninger i Battlefield, slik at du kan sjekke hjørnene dine raskere; men vil skifte til en lavere, mer kontrollerbar følsomhet når du er ute med skarpskytterrifla i åpent landskap.

Knappene er i utgangspunktet stilt til å jusere følsomheten mens du spiller, men du kan endre funksjonen hvis du vil. Lysene bak indikerer hvilken følsomhetsinnstilling du er på; her er vi på nr. 3.

Hvis du er av typen som heller lærer deg å mestre alle scenarioer med én følsomhetsinnstilling, kan du alltids programmere disse knappene til noe annet, men plasseringen gjør at de ikke er så enkle å nå i kampens hete, så det beste er nok å bruke dem til noe ditt digitale liv ikke avhenger av, som for eksempel å skifte radiokanal i GTA V.

Ligger like godt eller like dårlig i begge hender

Fra venstre: Logitech G502, G900 og G700s.

G900 er som sagt konstruert for å ligge godt i begge hender, og dermed ikke den typiske «høyresvingen» en del andre, mer ergonomiske spillmus har. Hvor mye dette har å si er noe individuelt, men hvis du bruker mye tid på datamaskinen, er det godt med god ergonomi. Hvis du sitter foran datamaskinen hele arbeidsdagen, og så gjerne spiller én time eller to når du kommer hjem, er du raskt oppe i 9-10 timer om dagen med musen i hånden, og da er det helt klart greit med noe mer ergonomisk utformet for å holde musesyken på avstand.

Hvis vi sammenligner G900 (i midten) med to andre, mer ergonomiske spillmus fra Logitech, nemlig G502 (t.v.) og G700s (t.h.), ser vi at de to siste heller mye mer mot høyre, i tillegg til at de har en mye mer utpreget tommelgrop på venstre siden, for høyre tommel.

Selv om undertegnede hadde ønsket seg et mer ergonomisk design, tilpasset hånden som skal holde den, må vi si at G900 ligger godt i hånden for en «ambidekstern» mus å være. Her får den god hjelp av den forholdvis høye bakbuen som gjør at den ligger fint mot håndroten, samt en god innsving på hver side som gir et godt grep for tommelen på den ene siden, og ring- og lillefingeren på den andre. Disse feltene er ikke gummierte som på enkelte andre modeller, men vi får et godt grep likevel, og det er ikke noe problem å flytte den underveis i spillet.

Den er heller ikke overdrevent teksturert, men har noen enkle fordypninger langs hele bakstykket. Nøyaktig hvor mye effekt disse gir er ikke godt å si, men etter to timer med Battlefield 4 var undertegnede blitt klam nok i hånda til at fingeravtrykkleseren på telefonen ikke ville samarbeide, uten at jeg hadde merket noe til det under spillingen, så det er vel et godt tegn.

Den er ikke glatt, men ikke overdrevent teksturert heller .Det viktigste er uansett at det fungerer, og det gjør det jo.

Batteri og tilkobling

Ekstraknappene og den trådløse tilkoblingsbrukken kom i en egen liten eske i esken, for ryddig oppbevaring og transportering.

Logitech oppgir batteritiden for G900 til 32 timer hvis vi slår av lyseffektene, og 24 timer med lyseffekter. Da vi fikk vårt testeksemplar på en fredag var den på 60 prosent av full lading, og uten at vi slo den av mellom spilløktene (eller om natta, for den saks skyld), holdt batteriet helt til onsdag før den begynte å be om lading. På fullt batteri holder den nok enkelt én uke uten mellom ladingene, selv om du spiller så mye som 3-4 timer til dagen.

Og når ladebehovet dukker opp, leveres den med en 183 centimeter lang, flettet Micro-USB-kabel, som med sine to «gaffeltenner» (se bildet til høyre) sitter svært godt, så du trenger ikke være redd for at den skal miste kontakten hvis du skal spille mens du lader. For at kabelen ikke skal unødvendig oppta en dyrebar USB-port, følger det med en egen Micro-USB til «vanlig»-USB-overgang, slik at du kan bruke samme kabel til det trådløse adapteret når den ikke lader.

Vi elsker trådløst, men en del kabler blir det likevel: Her er åtte smarte tips og noen kjekke dingser som hjalp oss å rydde i kabel-kaoset »

Vi har vært litt i tenkeboksen på hva vi synes om denne løsningen, men har kommet frem til at vi egentlig liker den godt. G900s kanskje sterkeste konkurrenter utenfor Logitech, Sensei Wireless og Razer Mamba, kommer begge med basestasjoner som fungerer som både trådløs tilkoblingspunkt, og ladestasjon. Fordelen med disse er at det er veldig enkelt å lade musen når den ikke er i bruk, ulempen er at de tar litt unødvendig stor plass på skrivebordet, og det er litt mer å ta med på datalan.

Og med en brukstid på 24 til 32 aktive spilletimer, og svært velfungerende ladefunksjon, heller vi mest mot Logitechs løsning på dette punktet. Den eneste ulempen er at G900 ikke har plass til å oppbevare USB-tilkoblingsbrikken under transport, som Logitech gjorde med de trådløse hodetelefonene G933, og slike små USB-tilkoblingsbrikken har lett for å forsvinne. Her snakker vi av dyrekjøpte erfaringer, bokstavelig talt. Men så lenge vi er flinke og oppbevarer tilkoblingsbrikken sammen med USB-overgangen og den tilhørende kabelen, burde det gå fint.

SteelSeries Sensei Wireless (t.v.) med sin basestasjon som også fungerer som musens trådløse tilkobliingspunkt, og Logitech G900 (t.h.) med sitt mye mindre, trådløse tilkoblingspunkt. Den ene er litt enklere å ta med seg enn den andre.

Det eneste vi egentlig kan klage litt på, er at kabelen blir litt for lang, og vi hadde gjerne sett at det fulgte med en kortere utgave slik at man kunne velge. Kanskje er vi kravstore, men for 18-1900 kroner synes vi i grunn at vi bør få lov til å være det.

Den trådløse tilkoblingsbrikken og USB-overgangen som fulgte med.

Vanligvis har undertegnede sine trådløse tilkoblingspunkter koblet til en USB-hub under skjermen, slik at avstanden fra sender til mottaker er så liten som mulig, for best mulig tilkobling. For orden skyld koblet vi likevel G900s tilkoblingspunkt rett i hovedkortet, via den medfølgende tilkoblingskabelen, og la den slik at den lå ved siden av skjermen. I hurtigguiden som fulgte med sto det at vi skulle ha tilkoblingsbrikken minst 60 centimeter fra husets Wi-Fi-ruter, men bare for å provosere forsøkte vi å legge den rett oppå. Og merket ingen forskjell. Den trådløse tilkoblingen er kort fortalt fenomenalt sterk og stabil.

Logitech G900 Chaos Spectrum
9
Imponerende
Anbefalt

Logitech G900 Chaos Spectrum

Fordeler

 • Krysse av
  Svært responsiv
 • Krysse av
  Perfekt vekt
 • Krysse av
  Opp til 12 programmerbare knapper
 • Krysse av
  Fullstedig ambideksternt design, like godt for høyre- som venstrehendte
 • Krysse av
  Lang, flettet ladekabel som sitter godt
 • Krysse av
  Svært godt batteritid
 • Krysse av
  Svært stabil trådløs tilkobling
 • Krysse av
  Avansert men brukervennlig programmvare
 • Krysse av
  RGB-belysning
 • Krysse av
  Passer til flere grep

Ting å tenke på

 • Bytt
  Ikke spesielt ergonomisk
 • Bytt
  Ikke nok knapper for spillere som bruker mange makrofunksjoner
 • Bytt
  Savner flere «underprofiler» inne i spillprofilene
 • Bytt
  Høy pris

Bruk, programvare og konklusjon

Avansert, men likevel brukervennlig programvare

For å få bruke de mer avanserte funksjonene til G900, må vi installere Logitechs egen programvare «Logitech Gaming Software». Dette programmet fungerer med alle Logitechs spillprodukter, og lastes ned gratis fra Logitechs hjemmesider. Programmet krever heller ikke registering.

Installasjonen er enkel, og når programmet er installert oppdager det automatisk tilkoblede spillprodukter fra Logitech. Med G900 kan du velge å bruke instillinger som er lagret på datamaskinen, eller lokalt på musen. Det siste er fint hvis du spiller mye på ulike maskiner, noe som ikke er veldig aktuelt for vår del.

Programvaren kan automatisk oppdage spillene du har på maskinen, og hvert spill får en egen profil som kan starte sammen med spillet, slik at du enkelt kan sette opp musen med ulike funksjoner i ulike spill. Disse funksjonene, eller «kommandoer» som det heter i programvaren, ligger i en egen listemeny, og i tillegg til helt generelle kommandoer som «tilbake» og «klipp ut», finner vi spill-spesifikke som for eksempel «Select Shotgun» for GTA V. Dette er i utgangspunktet bare en tastatur-knapp som vi kan koble opp mot en museknapp, så i prinspippet kan du gjøre akkurat det samme uten at programvaren kjenner igjen spillene dine, men det blir mye enklere på denne måten siden vi slipper å måtte huske hvilken knapper som er satt opp til hva i spillet.

Montasje av noen av de ulike «instillingsvinduene» i programvaren.
En «makro» er en sekvens av kommandoer som du programmerer slik at du kan utløse den med én knapp.

Programvaren har også en egen søkefunksjon, slik at du enkelt kan finne frem de kommandoene du leter etter, og skulle det vise seg at de ikke er der i det hele tatt; er det forholdsvis enkelt å sette opp egne.

I bildet nede til venstre i montasjen over kan du for eksempel se hvordan vi laget en veldig enkel funksjonsknapp for å skifte radiostasjon på GTA V, og i bildet til høyre kan du se hvordan vi har satt opp en litt mer avansert makro for Geralts ulike «signs» i spillet The Witcher 3. I akkurat dét eksempelet har vi riktignok brukt spillmusen G700s, siden den har et oppsett med flere knapper, som er mer egnet for flere makroer.

Et annet eksempel på en nyttig makro undertegnede bruker er det jeg kaller «Bail and boom»-knappen, også kjent som «right back at you, b****»-knappen, der jeg på Battlefield 4 med ett enkelt tastetrykk kan hoppe ut av helikopteret, uløse fallskjermen og finne frem en målsøkende rakket, slik hvis jeg raskt kan gjengjelde en eventuelt nedskyting. Man klarer seg uten, men det er kjekt å ha muligheten.

Vi savner også muligheten for å ha flere ulike «underprofiler» inne i de ulike spillprofilene, slik som vi kunne med G300s. Da kunne vi for eksempel i Battlefield 4 ha et eget oppsett med makroer og knapper til helikopteret, og et annet oppsett når vi var til fots.

200 til 12000 DPI og fem aktive trinn

DPI-oppsettet.

G900 har ikke en egen «skarpskytterknapp» som du kan holde inne for lavere sensitivitet, slik som enkelte andre spillmus har, deriblant Mad Catz R.A.T. Pro X. En slik funksjon kan være kjekk å ha i situasjoner der du trenger mer presisjon, for eksempel når du er lagets snikskytter i et skytespill, eller til ting som bilde- og videobehandling. Vi kjenner egentlig ikke noe stort savn, men skulle du gjøre det kan du alltids gi en av de andre knappene denne funksjonen med kommandoen «Ppt-bytte». PPT står for punkter per tomme, og er altså den norske versjonen av mer brukte DPI, som står for dots per inch.

Da må du på forhånd ha valgt en sensitivitetsinstilling som skal ha denne funksjonen, og på bildet til høyre kan du se at vi satte vårt «Ppt-bytte» til 600 DPI. G900 har et sensitivitetsspekter som strekker seg fra 200 til 12 000, og øker med inkrementer på 50, så det bør fint la seg gjøre å finne et oppsett som passer for deg. Vi mener at du skal være passelig vill i nikkersen for å gå for noe over 6000 DPI, da blir det hele nemlig nokså ukontrollerbart. Men igjen, muligheten er der, og så lenge de som foretrekker lav DPI har fått et godt spekter å boltre seg i, kan vi ikke klage over at den går høyere enn vi trenger.

Hvis du er av typen som endrer sensitivitet mye mens du spiller eller jobber, kan du sett opp til fem aktive DPI-instillinger som du kan veksle mellom med de ulike Ppt-kommandoene (se øverste bilde i montasjen til høyre). Denne funksjonen er ikke lenket til de ulike spillprofilene, men er den samme uansett hvilket spill du har oppe. Vi kan ikke si at dette er et problem, og som sagt, med fem aktive DPI-instillinger burde de fleste ha nok å veksle mellom.

Så var det disse lysene igjen...

Sv.

Som det meste av nyere spillutstyr kommer G900 med full RGB-belysning med alle de drøyt 16 millioner fargemulighetene det gir. Men bortsett fra å stjele 8 timer batteritid, hva godt gjør egentlig lyseffektene på musen?

Ikke veldig mye, hvis vi skal være helt ærlige. Det ser kanskje litt stilig ut når du ikke holder hånda over den, men så lenge du spiller ser du jo ikke noe til lyseffektene. Hvis man spiller som et lag på datalan, eller driver med e-sport, kan det selvsagt være kult at spillutstyret lyser i lagets farger, men utover det kan vi ikke se at det har veldig stor nytteverdi. Særlig med tanke på at du altså dekker lysene til med hånda mens du spiller.

Det vi savner litt er G300s' mulighet for å lenke lysene opp mot spillet vi spiller, slik at hver spillprofil kan ha sin farge. GTA V kunne for eksempel vært grønn mens Fallout 4 kunne vært gul og blå. Den eneste praktiske bruken nå er at de tre lampene i midten kan fortelle oss hvilken DPI-instilling vi er på, noe som helt klart er veldig fint, men vi trenger strengt tatt ikke 16 millioner farger til akkurat dét.

Les testen av G300s her: En av de beste billige spillmusene på markedet »

Som du kan se på bildet under har programvaren også mer avanserte muligheter der du for eksempel kan lage et varmekart over hvilke knapper du bruker mest, følge med på batteritiden og hvor mye du kan hente inn på ulike lysinstillinger, samt kalibere musen for underlaget.

De mer avanserte funksjonene i programvaren.

Perfekt vekt

Men så til det viktigste av alt: Hvordan fungerer den i spillet? Vel, for å teste dette har vi rett og slett måtte spille ganske mye (huff, for en jobb). For å få et godt, og virkelighetsnært inntrykk har vi spillt med G900 i daglige spilløkter på én til to timer. For å få mest mulig «musetid» har mesteparten av testingen foregått i Battlefield 4, som er det spillet undertegende spiller mest på nett mot andre spillere, og der G900 fikk mest fartstid for spilletiden. Vi har også spilt spill som GTA V, Fallout 4, Total War Rome II og The Witcher 3.

Logitech har spart vekt der de kan, og har til og med hulet ut musehjulet.

Det første som slo oss da Logitech viste frem musen til oss og vi fikk pakke den ut, var at den er veldig lett. Noe vi i utgangspunktet tenkte var litt rart, siden vi er vante med at «premiumsprodukter» skal ha en viss tyngde. Men de forklarte raskt at vekten var nøye tenkt gjennom, og valgt bassert på grundige undersøkelser for å finne den «idelle» vekten.

Og den lille skepsisen vi kjente til å begynne med ble ganske raskt feid av banen når vi fikk tatt G900 i bruk. Vi er tilbøyelige til å være enige med Logitech: Vekten er perfekt. Det byr oss i utgangspunktet litt i mot å være så uforbeholdent enig med produsenten, vi skal jo tross alt være kritiske, men det er altså ikke til å komme rundt. Den er ikke for lett, slik at den føles som upresis eller vinglete på musematta, men likevel veier den såpass lite nok til at den lett følger hånden når vi flytter den.

Musen veier faktisk bare 107 gram, som er noe tyngre enn de små spillmusene fra samletesten vår, men betraktelig lettere enn G700s med sine 152 gram, og fortsatt noen gram lettere enn for eksempel SteelSeries Sensei Wireless (116 gram), til tross for at G900 har en høyere ryggbue som gjør at den ligger bedre i hånden.

Mye av dette er takket være at G900 er så energieffektiv at Logitech har kunnet bruke et forholdsvis lite batteri, som antakeligvis er den tyngste enkeltkomponenten i musen. Men alle delene er designet for å få ned den endelige vekten, og Logitech har liketil laget et hult musehjul for å redusere så mye vekt som mulig. Et halv gram her og et halvt gram der, alle monner drar.

Drøyt responsiv

Den lave vekten bidrar også til at G900 føles helt drøyt responsiv, noe den også er, i alle fall ifølge dataene fra Logitech. Faktisk skal den, ifølge Logitechs data, være raskere enn kablede konkurrenter som SteelSeries Rival 300 og Razer DeathAdder Chroma.

Her er det ikke mye forsinkelse nei.

Vi har ikke utstyr for å etterprøve Logitechs målinger, men har ingen grunn til å tro at de ikke stemmer. Men likevel; du merker ikke forskjell på 4 og 10 millisekunders responstid. Når vi tester G900 «rygg mot rygg» med en annen god, trådløs og mye billigere spillmus fra Logitech, G700s, merket vi ingen forskjell på responstiden. Begge to er svært presise, uten noe merkbar forsinkelse. Men noe som faktisk er merkbart, er vektforskjellen. Som vi nevnte litt lengre opp veier G700s hele 152 gram, noe vi synes er litt overkant for en spillmus, og G900 føles mye mer responsiv på grunn av den lave vekten.

G700s til venstre, G900 i midten og G502 til høyre.

Av konkurransespill er det Battlefield 4 som er undertegnedes «drug of choice», og når jeg får spilt meg litt varm er jeg i all beskjedenhet ganske god. Og etter ganske mange timer med G900 som bindeledd mellom den virkelige verdenen og den virtuelle slagmarken, kan vi med hånden på hjertet si at det er overhodet ingen forskjell på responsen på G900 og en kablet mus som for eksempel Logitechs egen G502. G900 yter minst like godt, men i tillegg er den altså trådløs så vi slipper at kabelen kommer i veien på noe slags måte.

Men utenom vektforskjellen, merker vi heller ingen ytelsesforskjell på G900 og G700s. Vi har ikke kontrollert for alle forhold og mulige avvik, og det er for eksempel ikke sikkert at G700s hadde greid seg like bra som G900 på et stort datalan som The Gathering, med alle de trådløse forstyrrelsene du finner der. Men til vanlig hjemmebruk var det virkelig ingen reell forskjell. I en runde på Battlefield 4 med G700s gikk vi ut på toppen av vårt lag med en KD på 35/16, og da vi byttet til G900 til neste kart avsluttet vi med 32/11. Praktisk talt ingen forskjell, og avvikene fra den ene runden til den andre har ikke med bytte av mus å gjøre.

Konklusjon: Herlig, men akk så dyr

Men selv om vi spiller omtrent nøyaktig like godt med for eksempel G700s som med G900, må vi innrømme at G900 fremstår som overlegen. Designet er penere, vekten og batteritiden er fenomenal, og bare lyden av klikkene er noe av det fineste vi har hørt fra en mus. Disse klikkene hører vi riktignok ikke når vi spiller, vi har som regel hodetelefoner på, men det er fint å vite at de er der likevel. Høyre og venstre museknapp går ned med et passelig lett og kort nedtrykk, med et tydelig, mekanisk klikk og en herlig taktil tilbakemelding. Dette er ifølge Logitech takket være et system med metallfjærer og dreibare metallhengsler, og hver modell skal være konstruert slik at nedtrykket er så likt som overhodet mulig fra modell til modell.

G900s største svakhet er den høye prisen, men hvis du kommer over den (eller finner den på et godt tilbud) har vi ingne problemer med å anbefale G900 som spillmus.

Det siste, som så mye annet med G900, gjør at den antakeligvis vil egne seg godt for seriøse e-sportutøvere. Forskjellen i responstid fra 10 millisekunder til 6 millisekunder vil ikke merkes av noen vanlige dødelige, annet enn som en mulig placeboeffekt, men hvis du som proff spiller om store pengesummer, forstår vi at man vil ha så lite som overhodet mulig mellom seg og seieren. Den lave vekten gjør også at den fint kan brukes i både FPS- og RPG-spill, som innen MOBA- og RTS-sjangeren. Den er stor nok til at vi kan bruke den i et slags fullhåndsgrep (for undertegnede en blanding av fullhånd og klo), og lett nok til at fingerspissbrukere som flytter mye rundt på den vil klare seg fint.

Det sterkeste alternativet vi kommer på er G700s som vi har sammenlignet G900 med flere steder i testen. Den yter like godt i praksis om enn ikke i teorien, har et bedre ergonomisk design for høyrehendte og flere knapper som gjør den egnet for oppsett av mer avanserte makrofunksjoner. Vekten er dog ikke optimal, kanskje spesielt for RTS- og MOBA-spillere, men for høyrehendte kan det være at det går opp i opp med den bedre ergonomien. Batteritiden er også langt fra like god, men siden G700s bruker AA-batterier er det enkelt å ha ekstra, oppladbare batterier liggende klare. Og til en pris på rundt 800 kroner er den langt hyggeligere for lommeboken enn G900 til nærmere 1900 kroner.

Sjekk også ut vår test av trådløse Razer Mamba: Denne spillemusen er helt drøy »

Logitech G900 Chaos Spectrum
9
Imponerende
Anbefalt

Logitech G900 Chaos Spectrum

Fordeler

 • Krysse av
  Svært responsiv
 • Krysse av
  Perfekt vekt
 • Krysse av
  Opp til 12 programmerbare knapper
 • Krysse av
  Fullstedig ambideksternt design, like godt for høyre- som venstrehendte
 • Krysse av
  Lang, flettet ladekabel som sitter godt
 • Krysse av
  Svært godt batteritid
 • Krysse av
  Svært stabil trådløs tilkobling
 • Krysse av
  Avansert men brukervennlig programmvare
 • Krysse av
  RGB-belysning
 • Krysse av
  Passer til flere grep

Ting å tenke på

 • Bytt
  Ikke spesielt ergonomisk
 • Bytt
  Ikke nok knapper for spillere som bruker mange makrofunksjoner
 • Bytt
  Savner flere «underprofiler» inne i spillprofilene
 • Bytt
  Høy pris
Les også
Logitech slipper webkamera for deg som strømmer spillingen din på Internett
Les også
«The Z» skal være den mest avanserte spillmusen noensinne
Les også
Magnetisk mus og tastatur fra Razer skal gjøre det lettere å spille PC-spill fra sofakroken
Les også
Slik ser SteelSeries «billige» mekanisk tastatur ut
Les også
Dette skal være Logitechs mest avanserte trådløse spillmus
Les også
Spillmus på budsjett: Du trenger ikke dyrt utstyr for å eie den digitale slagmarken
Les også
Logitech G933: Logitechs nye hodetelefoner er digre og lysende
annonse