Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestLG Nexus 5X

En slik Google-mobil har du aldri sett før

LG Nexus 5X har neste generasjon Android.

Introduksjon

Når Google slipper en Nexus-mobil med siste versjon av sitt operativsystem, Android 6.0, kanskje bedre kjent som Marshmallow, pirres vår nysgjerrighet unektelig en smule. For hvilke smarte løsninger finner vi her, og er de egentlig så smarte når det kommer til stykket?

Viser hva du kan forvente

En test av LG Nexus 5X er nemlig ikke bare enda en mobiltest, det er like mye en kikk på hvilke funksjoner du kan vente at dukker opp i andre mobiltelefoner, etter hvert som det kommer nye Android-mobiler til, eller eldre modeller får Marshmallow-oppdateringen.

Denne høsten kommer det sågar to Nexus-mobiler. I tillegg til denne modellen fra LG, har også Huawei en Nexus klar. Sistnevnte er litt større og kraftigere enn LG Nexus 5X, som har 5,2 tommer skjerm, og omtales som folkeversjonen av Google-mobilen.

Tilhører den øvre middelklasse

I esken finner du telefonen, en lader med USB Type-C, og en kabel med Type C-plugg i begge ender. Her finnes også litt papir, men ikke øreplugger eller noen adapter for USB Type-C til standard USB. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

LG Nexus 5X ser også ut som en folkemobil, i alle fall om man med det mener en mobil folk flest skal ha råd til å kjøpe. Telefonen er i plast, kameraet stikker litt ut, og Nexus-logoen på baksiden er bare trykt på plasten. Telefonen vi har fått til test er hvit på baksiden, mens rammen og fronten er sort.

På fronten finner du også to høyttalere, en på hver side av skjermen om du holder telefonen vannrett. Disse er like, og det gjør at det er vanskelig å se hva som er opp eller ned på telefonen. Ladepluggen i bunnen og det lille kameraøyet på frontkameraet avslører likevel at det er forskjell på opp og ned, også her.

Lydutgangen er plassert under telefonen, ved siden av den nye ladekontakten.

USB Type-C

Nettopp ladepluggen er noe av det nye LG og Google bringer til torgs med denne modellen. Telefonen er den første vi har fått til test som bruker USB Type-C, den nye standarden som skal avløse Micro-USB.

USB Type-C-kontakten er atskillig større enn den gamle kontakten, men kan i likhet med Apples lightning-kontakt plasseres begge veier. Vi skal komme tilbake til fordelene og ulempene med USB Type-C.

LG Nexus 5X imponerer nok ingen med sin plastdesign, men hva med brukervennlighet og funksjonalitet?
Det kommer vi tilbake til på de neste sidene >>

LG Nexus 5X 32GB
7
Bra

LG Nexus 5X 32GB

sitat"Nexus-mobilene har sine tilhengere, men du får ikke spesielt mye for pengene"

Fordeler

 • Krysse av
  Lett
 • Krysse av
  God å holde
 • Krysse av
  Bra samtalelyd
 • Krysse av
  Ingen unødige tredjepartsprogrammer
 • Krysse av
  Siste versjon av Android
 • Krysse av
  God byggekvalitet
 • Krysse av
  USB Type C
 • Krysse av
  Greit kamera

Ting å tenke på

 • Bytt
  Ser billig ut
 • Bytt
  Støtter ikke minnekort
 • Bytt
  Musikkspilleren er litt tam
 • Bytt
  Foreløpig alene med USB Type C