TestLG V10

Glem at den har to skjermer, det er lyden du vil ha

LG V10 er Sør-Koreas gave til musikknerdene.

Introduksjon

LG V10 er ved første øyekast en litt underlig skapning. Som om ikke den digre skjermen var nok, har den nemlig en bitteliten ekstraskjerm over den vanlige. At baksiden er så tjukt gummiert at telefonen føles litt som et utsnitt av et vinterdekk er også noe vi sjelden støter på.

Mobilprodusenten har slitt med å få grep i det norske markedet de senere år, til tross for en mengde svært gode telefoner, inkludert en av de mest populære Nexus-modellene i manns minne.

Forsinket toppmodell

Det er ikke opplagt at V10 vil bli en storslager heller, ettersom den først treffer det norske markedet noen måneder etter lanseringen i oktober i fjor. Toppmodeller er gjerne avhengige av lanseringsblesten for å virkelig få bein å gå på. Men kanskje kan V10 likevel ha det som trengs?

Hvis vi ser til det fysiske først handler veldig mye om smak. Men det handler også om å skille seg ut. Kjøper du en feiende flott toppmodell i dag er sannsynligheten stor for at du har handlet inn kretskort, batterier og skjerm bygget inn i enten glass eller aluminium. Kanskje begge deler. Telefoner som er minst like glatte som norsk vinterføre og kan smette ut av en svett og stresset hånd fortere enn du rekker å si kake. Det er neppe bare designen som gjør at mobildeksler er populære.

LG V10 derimot er ikke glatt. Den er det motsatte. Den gir så god friksjon mot hånden at den nærmest føles limt fast under bruk, og det er en virkelig god egenskap for en telefon som er så stor. For meg er det også en viktig ting at telefonene ikke umerkelig glir ned fra hva som helst man legger dem på. V10 kan du fint legge på armlenet på en glatt sofa uten å bekymre deg for knall og fall få minutter senere.

Skulle den likevel gå i bakken skal den faktisk tåle det. Den er testet for å være støtsikker, men vi har foreløpig ikke kastet den i bakken i testperioden.

Velbygget, og litt tung

En solid start, altså. I hvert fall for noen av oss. Sidestiller du glass og aluminium med kvalitetsfølelse kan V10 likevel falle gjennom, og det er en utbredt oppfatning. LG selv mener at det spesielle plastmaterialet som er brukt skal være mer slitesterkt enn aluminium. Det er det vanskelig å ta stilling til før telefonen har vært noen tusen ganger opp og ned av lommen.

Telefonen har stållister langs langsidene, plast på øvre og nedre kortside, samt over og under skjermen på fremsiden. Alt virker å sitte veldig godt sammen, og ingenting her knirker.

Baksiden er belagt med et tykt gummistoff som ifølge LG skal være svært så solid. Den viktigste egenskapen er at telefonen ligger som støpt i hånden.

Denne tingesten veier en del, med sine nesten 200 gram. Det bidrar for mange, undertegnede inkludert, til å gi en følelse av kvalitet. Samtidig er det svært lett å bli lurt her, så slike inntrykk bør tas med en saltklype. Dette er en stor telefon, så det er helt naturlig at den veier litt, men vi vet også at oppfatningen av at vekt og kvalitet går hånd i hånd har vært forsøkt utnyttet av for eksempel Beats. For ordens skyld, det finnes ingen grunn til å mistenke LG for noe liknende. Man bør bare være forsiktig med å sette likhetstegn mellom de to egenskapene.

Som for LG G4 er det også mulig å ta av bakdekselet for å bytte batteri, SIM-kort og minnekort. En relativ uvanlighet i dagens mobilmarked det også.

Hæ – enda en skjerm?

Hva skal man så med den lille ekstraskjermen øverst til høyre? En hel rekke ting, om vi skal ta utgangspunkt i LGs menyer. Her kan du få varslingene dine uten at hele mobilen behøver å lyse opp, og det er plass for både appsnarveier, løpende informasjon og navnetrekk, om man skulle ønske det.

Akkurat hvor super ekstraskjermen er å bruke kommer vi tilbake til, men allerede fra start merker vi at idéen kanskje har noe for seg. For undertegnede er det først og fremst varslingsbiten som er kjekk å ha.

Noen millimeter lenger ned finner vi hovedskjermen som er 5,7 tommer stor og svært høyoppløst. Fargegjengivelsen er det ingenting å si på, og skjermen er skarp og fin. Det burde den også være med 2560 x 1440 piksler.

Testen fortsetter under bildet.

Det som er mest synlig annerledes med LG V10 er den lille ekstraskjermen oppe til høyre, men LGs nye krumtapp har overraskelser på lur.

Pastellfarger og flate ikoner

På skjermen kjører den LGs egne menyer oppå Android. Telefonen ble lansert relativt kort tid etter fjorårets Android 6-slipp, men den har fortsatt ikke blitt oppdatert. En slik oppdatering skal være på vei. Inntil videre er det versjon 5.1.1 som gjelder. Et par viktige fordeler med nyeste Android-utgave er at man kan velge hvilke tillatelser som gis til apper, og at nye strømstyringsløsninger er bygget inn. Det må vi altså vente litt på for LG V10.

Testen fortsetter under bildet.

LGs versjon av Android-menyene er enkle og greie, men ser litt annerledes ut enn Googles originale. Synes du skjermen er for stor? Krymp skjermbildet ved å trekke i snarveisfeltene nederst.

Menyene skiller seg ganske kraftig fra ren Android rent grafisk. Oppbyggingen er omtrent slik vi er vant til, men utbredt bruk av pastellfarger og en enda flatere design enn det Google selv lager, gjør at LGs menyer ser ut som noe ganske annet ved første øyekast.

Menyene er raske og gode i de fleste tilfeller, og det er ganske enkelt å finne frem. LG har lagt til en rekke funksjoner som ikke kommer med vanlig Android, og dermed har du en del tilpasningsmuligheter. For eksempel kan telefonen starte apper automatisk basert på sted eller tilkobling til nye tilbehør.

Alt i alt gjør LG V10 et supert førsteinntrykk, men la oss gå litt dypere inn i materien.

LG V10
8
Meget bra

LG V10

sitat"LG V10 er lydnerdens drømmetelefon, men den har sine nykker."

Fordeler

 • Krysse av
  Mobilmarkedets beste lyd!
 • Krysse av
  Meget bra kamera
 • Krysse av
  Flott skjerm
 • Krysse av
  Rask og god
 • Krysse av
  Fungerer som IR-fjernkontroll
 • Krysse av
  Plass for minnekort
 • Krysse av
  Utskiftbart batteri
 • Krysse av
  Gummibaksiden ligger meget godt i hånden
 • Krysse av
  Støtsikker

Ting å tenke på

 • Bytt
  For mange nykker og bugs
 • Bytt
  Svak batteritid
 • Bytt
  Dårlig fingersensor