Tek.no

Test Samsung Galaxy Tab A 9.7

Dette Samsung-brettet er for deg som ikke vil betale mer enn nødvendig

Men finnes det nettbrett som gir deg mer for pengene? Vi har testet.

Espen Irwing Swang, Tek.no
28 Juli 2015 06:00

Introduksjon

Noen nettbrett imponerer med egenskaper som svært høyoppløste skjermer, siste generasjon prosessorer og deksler i eksklusive materialer. Samsung Galaxy Tab A 9.7 er det nøkterne alternativet som gjør jobben sin uten fyrverkeri og hornmusikk.

Brettet har en del til felles med forgjengeren i denne kategorien, Samsung Galaxy Tab 4. Men Skjermformatet er endret til 4:3. Det betyr at skjermen har samme høyde/bredde-forhold som Apples iPad, og HTC-brettet Nexus 9.

Lav skjermoppløsning

Men skjermoppløsningen er ikke veldig imponerende. Er du bortskjemt med høyoppløste skjermer på mobil og nettbrett, vil denne føles som et tilbakeskritt. Her er oppløsningen bare på 768 x 1024 punkter, og når skjermen er så stor som dette, betyr det at du enkelt kan legge merke til rutemønsteret pikslene danner på skjermen. Om du vil oppfatte dette som plagsomt er et annet spørsmål. Oppløsningen er den samme som på den første iPad-en som kom i 2010, og det er ikke så mange år siden en skjerm som dette ville blitt rost opp i skyene.

Firekjernerprosessoren i Tab A er ikke på langt nær så kraftig som prosessorene i toppmodellene, men du skal likevel kjøre avansert programvare før denne virkelig begynner å butte.

Spørsmålet er om du får det du betaler for, noe vi kommer tilbake til på de neste sidene >>

Les også