Til hovedinnhold
TestApper til Android, Windows Phone og iOS

Se ukens utvalgte apper

Et heftig spill og en god treningsapp er noe av det som står på menyen denne uken.

Ukens utvalgte apper

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

GeniusScan

Format: iPhone, Windows Phone og Android
Pris: Gratis (Finnes i reklamefri versjon med mer funksjonalitet)

Reiseregninger. Det er noe herk. Alle kvitteringene må skannes inn én etter én. Som regel har man også mistet halvparten på turen, spesielt kvitteringene som man pådrar seg på representasjonsoppdrag...

GeniusScan.

Takk og lov for at mobiltelefonene etterhvert har blitt utstyrt med kamera!

Etterhvert har vi også fått en del apper som gjør det enklere å ta bilder av for eksempel kvitteringer, selv i litt dårlig lys og vinkel. GeniusScan er en slik app og finnes for iPhone, Android og Windows Phone.

Les også om Jamie Olivers matapp

Riktig snitt

GeniusScan gjør det superenkelt å skanne kvitteringer, notater fra møter eller andre ting som finnes på papir som du vil ha digitalt. Filene lagres sammen med dine notater. Du kan lagre flere bilder i samme notat.

Før du lagrer bildene kan du velge hvilket utsnitt som skal være med ved å trekke i hjørnene. Bildet justerer seg selv i noenlunde rett vinkel. Skarphet og fargebalanse finnes det autoinnstillinger for. Vi liker at det meste går på autopilot i et enkelt og forståelig grensesnitt.

Bildene kan du sende til deg selv på epost som PDF. Det finnes også en pro-versjon av appen hvor du kan synke direkte mot dropbox eller lignende. Da slipper du også reklame.

Så med mindre du skal ta LOL-bilder av katt på skanner(!), så kan du etterhvert bytte ut skanneren med GeniusScan.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »
Last ned til Windows Phone »

På de neste sidene kan du lese om ukens mest kuriøse app og en app du bør styre unna. Sjekk også ukens spill!

365days Push-ups

Ukens kuriøse:

365days Push-ups

Format: iPhone
Pris: Gratis

Det kan jo være at du trenger å trene mer enn tastemusklene. 365days Push-ups bidrar hvertfall til å gjøre armhevninger morsomt og kan få deg i gang. Da har du hvertfall verktøyet på stell!

365DaysPushUps.

Opp - og ned

Legg telefonen på gulvet og trykk for å starte treningsøkten. Standard treningsøkt er 15 armhevninger i ett sett, men du kan stille inn dette selv. Noe av det kuleste med denne appen er at den kan telle pushupsene dine for deg - enten ved at du fysisk tapper haka på telefonen (touch) eller ved å bøye deg over telefonen med overkroppen (kamera).

Å tappe med haken fungerte best hvis det var for dårlig lys til å bruke kameraet, men i dagslys var det greit å slippe å trykke. Du kan også få medaljer for armhevningene. Det er jo alltid hyggelig med en liten premie for innsatsen.

Pust ut...

Den eneste ulempen med appen er at det ble litt mye mas. I ekte japansk ånd er det litt mye animasjoner og kanskje ikke alltid like forståelig hva man skal gjøre når og hvor.

Man må også kjøpe alle ekstra funksjoner i appen, for eksempel for å kunne fritt styre hvor mange armhevninger man vil ta.

Faktisk er det heller ikke så voldsomt mye appen gjør i gratisversjonen, men vi synes at måten appen holder tellingen på armhevningene er nifty nok til å rettferdiggjøre omtale.

Så finnes det andre armhevnings- og treningsapper som sikkert funker bedre for proffene.

Last ned til iPhone »

Klikk deg videre til neste side for å lese om en app du bør styre unna!

Kunstporten

Styr unna denne:

Kunstporten

Format: iPhone
Pris: Gratis

Gode intensjoner fører ikke nødvendigvis til gode apper. Kunstporten er et eksempel på dette. Syv institusjoner har gått sammen for å lage en app som kan fremme læring og kunstinteresse blant (i hovedsak) barn og unge. Her finnes flere av de store museene på Østlandet – fra Munch-museet til Henie Onstad Kunstsenter.

Kunstporten.

Minste felles multiplum

Vi applauderer at museene har gått sammen under felles merkelapp og navn – i stedet for å lage hver sin app. Appen har fått en smakfull og elegant grafisk profil. Dessverre ser det ut til at kunstinstitusjonene har brukt mesteparten av utviklingstiden på å komme til enighet.

Kjedelig og tung

Appen har ikke noe særlig mer innehold enn åpningstider og noen lite engasjerende videoklipp med dårlig lyd. Et par museer har lagt inn oppgaver, men dette blir for kjedelig og tamt. Og hva skjedde med å ta i bruk funksjonalitet i telefonen som GPS eller kamera?

Det virker også litt uklart om du kan ta i bruk appen før du ankommer museet, eller om det bare har verdi når du er på et kunstmuseum.

Når appen i tillegg teller hele 256 MB i nedlastningsstørrelse… vel. Det sier vel det meste. Styr unna – inntil videre. Tror vi heller går ut og teller gule biler.

Last ned til iPhone »

Gå videre til neste side for å lese om ukens anbefalte spill »

Ukens mobilspill

Ukens spill

Riddick: Infinity Blade III

Format: iOS
Pris: 49 kroner

Det originale Infinity Blade, den gang utviklet av Gears of War-utvikler Epic Games og Chair Games, var noe helt nytt da det kom. Det var det første mobilspillet til å kjøre på Unreal 3-motoren, og hadde en grafikk man ikke hadde sett maken til den gang.

Siden dengang har vi sett en større, og veldig bra oppfølger i Infinity Blade II. Nå rundes trilogien av med et smell.

Alle som har spilt en av forgjengerne vet hva de går til. Her skal du hakke, svinge, blokke og stikke deg vei gjennom monstre og fiender av varierende størrelse og vanskelighetsgrad. Noen knerter du nesten før de rekker å finne fram våpenet sitt, mens andre knuser deg paddeflat før du rekker å tenke på mottrekket ditt.

Kontrollene i spillet fungerer veldig bra, de er enkle å lære seg og gir god respons. Våpenkombinasjoner flyter etter hvert lett, og det er moro å kjempe mot tilsynelatende umulige odds.

Den varierende vanskelighetsgraden er derimot en stor svakhet. Det er flere ganger man stanger hodet mot en murvegg, og videre progresjon er bortimot umulig. Flyten og progresjonen i historien blir litt oppstykket av at man repeterer samme innhold flere ganger, og man mister litt av engasjementet.

Jeg har forståelse for at man i perioder må spille innhold om igjen for å komme opp til et passende nivå. Men at man ved å bruke egne penger kan hoppe over dette smaker litt surt. Personlig valgte jeg å bite sammen tennene og kjempe på uten å kjøpe meg vei videre, hva du gjør er opp til deg. Uansett er Infinity Blade III en god avslutning på serien.

Last ned til iOS »

Ukens spill er levert av Gamer.no.
Her finner du ytterligere ni spillanbefalinger.

Se også Amobils oversikter over essensielle mobilapper:

Les også
Her er våre app-favoritter fra året som gikk
Les også
Googles Ingress-spill lansert i åpen beta
annonse