Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestMulticom Kunshan P640R møter MSI GS40

En er flere tusenlapper billigere og bedre spekket

Men hvilken bærbar gir den andre «buksevann» til slutt?

Introduksjon »

For et par uker siden fikk vi inn den kompakte spillbærbare MSI GS40 med GTX 970M-grafikk til test. Her sa vi oss fornøyde både med ytelse, form og øvrige eksterne egenskaper, noe som resulterte i en solid 8 av 10, samt et anbefalt-merke. Det eneste vi hadde litt vondt av var prisen. Men, 19 500 kroner var likevel ikke direkte skrekkelig, tatt i betraktning hvor svak kronen har vært i det siste.

Det tok imidlertid ikke lang tid før våre hauker av noen forumbrukere gjorde oss oppmerksomme på en annen 14-tommer med GTX 970M-grafikk som hadde gått under vår radar.

En sterk konkurrent fra de norske skoger

Etter sigende skulle det finnes en like kompakt, like kraftig bærbar der ute – til en langt rimeligere penge enn MSIs GS40. Maskinen det var snakk om heter Kunshan P640R og er satt sammen av Multicom, en norsk bedrift vi tidligere både har kåret testvinnere fra og vært på besøk hos (Tek Ekstra).

Ettersom Kunshan P640R leveres med like spreke komponenter og faktisk byr på dobbelt så mye flashlagring som MSIs GS40, er det helt naturlig å sammenligne de to mot hverandre. Spesielt interesant blir sammenligningen ettersom Kunshan P640R faktisk er hele 3400 kroner rimeligere enn GS40!

3400 kroner etter at du har lagt ved en Windows 10-lisens i bestillingen din, vel å merke. Om du sitter på en nøkkel allerede, eller foretrekker Linux, kommer du hos Multicom unna med 15 000 kroner – noe som er hele 4500 kroner rimeligere enn MSIs tilsvarende modell.

Kan prisen sende P640R til topps?

Vi synes Kunshan P640R viser seg fra sin beste side lukket. Størrelsesmessig er de ganske like, men MSI GS40 er 300 gram lettere.

Både P640R og GS40 har et 14 tommer stort panel med Full HD-oppløsning. Videre skilter de med en identisk spesifikasjonsliste, altså en firekjernet Intel «Skylake» i7-6700HQ-prosessor, kraftig grafikk i form av nevnte GTX 970M fra Nvidia, 16 gigabyte DDR4-minne og rask PCIe-basert flashlagring. I tillegg kommer en ekstra lagringsdisk på en terabyte. Det er verdt å legge merke til at Multicoms Kunshan P640R leveres med hele 512 gigabyte flashlagring – mot 256 gigabyte hos MSIs GS40.

Det er på utsiden de øvrige forskjellene kan spores, men mens vi kommer tilbake til utformingen på sistesiden kan det allerede her nevnes at Kunshan P640R er omtrent 300 gram tyngre enn konkurrenten. Det er merkbart, men neppe utslagsgivende alene.

På neste side plasserer vi de to kompakte kraftpluggene på testbenken for å sjekkke ytelsen deres, mens vi på sistesiden ser på hvordan de er å bruke og kårer en vinner.