Tek.no

Test Acer Aspire S7

Aspirerer til noe stort

Acer gjør nesten alt rett med ultrabooken Aspire S7.

Vegar Jansen, Hardware.no
16 Mai 2013 12:00

Acer Aspire S7 er en ultrabook – altså en ekstra tynn og lett bærbar PC. Med hånden på hjertet kan vi vel også si at det er den lekreste datamaskinen vi noensinne har testet fra Acer. Med gorillaglass i lokket har den utradisjonelt, men spennende materialvalg, og kvaliteten er til å ta og føle på. Den følelsen er god.

Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Ved siden av å ha fått sin egen stil, har også Aspire S7 noen detaljer som får den til å virke ekstra eksklusiv. Vi har virkelig sansen for tastaturets behagelige baklys, og så har vi dette med hengslene som blir fastere når skjermen når 110 grader – kjempekjekt på en bærbar med berøringsskjerm.

Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Skjermen bruker IPS-teknologi og har Full HD-oppløsning, noe som heller ikke er hverdagskost på en 13,3-tommer. Riktignok kan den ikke hamle opp med Apple MacBook Pro med Retina-skjerm, men det er det i skrivende stund ingen andre som klarer heller.

Helt perfekt er det dog ikke – skjermen har små «blødninger» av lys i kantene. Nå er ikke dette noe du normalt sett vil legge merke til under normal bruk, men det vil sikkert irritere noen under for eksempel avspilling av film i 21:9-format.

Dongler følger med

Aspire S7 er såpass tynn at det er begrenset med plass til kontakter – de to USB 3.0-kontaktene er det største du finner på denne modellen. Skal du koble til et kablet nettverk eller en projektor må du da gå via adaptere, eller dongler som det også kalles. Heldigvis følger det med slike for LAN og VGA i esken, sammen med et kjekt laptopfutteral.

Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Men en slik bærbar er jo i hovedsak ment for en relativt frakoblet tilværelse. Bluetooth er på plass, sammen med 802.11n trådløst nett på 2,4- og 5 GHz frekvensbånd.

Datamaskinens ytelse er som forventet. Med det mener vi at den er god nok for alle typer jobber, selv om den viser seg fra sin aller beste og responsive side under hverdagslige oppgaver. Du får den også i flere konfigurasjoner. Skal du ha noen tilsvarende vårt testeksemplar, altså med Intel Core i7-prosessor og 256 GB SSD, må du ut med rundt 11 500 kroner. Klarer du deg med en litt svakere i5-prosessor og 128 GB SSD, havner du under 9000 kroner.

Ganske stillegående

Acer Aspire S7 er ganske så stillegående når den ikke trenger å jobbe hardt, og holder temperaturene nede selv under tyngre oppgaver. Da får viftene dog en nokså distinkt suselyd.

Der Acer dessverre ikke helt innfrir med sin 13,3-tommers Aspire S7 er batteritiden. Neida, den er ikke katastrofalt dårlig, men det er likevel markant kortere enn det sammenlignbare konkurrenter kan skilte med. Vi målte under tre og en halv time med videoavspilling, og her bør Acer få lagt på minst en time for å bli med i det gode selskapet.

Konklusjon

Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Med sin Aspire S7 har Acer klart å skru sammen en av sine mest lovende datamaskiner på mange år. Og med sin kvalitetsfølelse og smarte løsninger, holder også denne datamaskinen mye av det den lover.

Vi har på mange måter lyst å anbefale Aspire S7, men akkurat i skrivende stund vil vi egentlig bare råde deg til å sitte litt på gjerdet. Intels nye og strømgjerrige Haswell-prosessor er nemlig bare noen uker unna. Vi må jo bare regne med at Acer er smarte nok til å komme med en ny versjon av S7 med denne prosessoren, noe som bør gi denne datamaskinen batteritiden den fortjener.

Les hele testen av Acer Aspire S7 hos Hardware.no »

+ God kvalitet, tynn og lett
+ Stillegående ved lave belastninger
+ Grei ytelse
+ Høyoppløst berøringsskjerm


- Litt dårlig batteritid
- Små lyslekkasjer i skjermkantene

Bruker du Window 8 på PC-en din? Lær deg de viktigste Windows 8-triksene »

Les også
10 nettbrett under lupen: Finn det beste nettbrettet på markedet
Les også
Her er Samsungs 2013-modeller
Les også
Acer Iconia B1-A71: Dette nettbrettet er ditt for en tusenlapp
Les også
Apple Mac mini: Apples mini-PC gjør det meste
annonse

Les også