Test

Test: Philips 46PFL9704

Test: Philips 46PFL9704

Testresultater

Suverent bilde, Tilkoblinger, Lyd, Innstillingsmuligheter, Net-TV
Ikke optisk lydutgang, høy pris0

For en del år tilbake var det en fremtidsvisjon at TV-en kunne henge på veggen. Datidens bilderørs-TV-er hadde gode bilder, men hadde en svakhet i at de var vel store i omfang. Flatskjermer har vært på markedet en stund, der LCD og plasma har knivet om hvilken teknologi som er best. LCD-skjermene har nå begynt å få LED-bakgrunnsbelysning, som gir de gode muligheter å måle seg med plasmaskjermens sortnivå.

Vi har testet det nye flaggskipet til Philips, 46PFL9704. Vi hadde fått en forsmak av denne modellen på årets IFA-messe, og vi så frem til å teste denne oppimot andre aktører. Etter vår mening er dette kanskje markedets beste LCD-skjerm, men en skarphet og sortnivå som er enestående.

Design

Med en nokså stiv prislapp forventes man en skjerm som fremstår solid og velbygget, og det er 46pfl9704 på alle måter. Skjermen har en børstet aluminiumsramme som har en særegen vri på den nedre delen rammen, som er et kjennetegn som går igjen i blant annet den nye Blu-ray-modellen til selskapet.

Foten er også i samme børstede aluminiumsfinish som selve rammen, og har mulighet for svinges. Skjermen virker velbygd og solid, og fremstår som kompakt. Med en direkte LED-belysning blir selve apparatet noe tykkere enn skjermer med kantmontert LED.Brukervennlighet og tilkoblinger
Må lik linje med 40PFL8664, har også denne modellen en enkel steg for sted meny som kommer opp når du slår på skjermen for første gang. Denne menyen er lett å forstå, og hjelper deg raskt å få søkt opp eventuelle kanaler. Du har også mulighet til å kjøre et program, som automatisk stiller farger, kontrast og skarphet, dersom du ikke vil gjøre dette manuelt.
Fjernkontrollen til denne modellen er utført i aluminium, og fremstår som eksklusiv. Undersiden av fjernkontrollen er i en matt sort hardplast. Selve kontrollen er solid og ligger godt i hånden, og har tydelig merkede taster som reagerer raskt og presist.
46PFL9704 har det aller meste av tilkoblingsmuligheter, og har blant annet fem HDMI-kontakter, USB, LAN, to Scart-kontakter, komponent og Wlan for å nevne noe. Det eneste du kanskje vil savne er en digital optisk lydutgang, selv om skjermen har en koaksial variant.
Denne skjermen har mulighet for å kobles opp mot internett via kabel eller trådløst. Her kan du for eksempel surfe etter dagens nyheter eller se på videoklipp fra YouTube. Du kan enten via nettverket eller USB-tilkoblingen på siden av TV-en se for eksempel bilder og film.Lydkvalitet
Med 46PFL9704 får du en veldig bra lyd til flatskjerm å være. På lik linje som lillebroren 40PFL8664 har også denne skjermen to basselementer festet bak på skjermen, men dog noe større. Dette resulterer i at lyden blir kraftig, men allikevel klar og tydelig.
Den vil på ingen måte kunne danke ut et hjemmekinoanlegg, som du også har mulighet til å tilkoble via blant annet en koaksial digital utgang.Bildekvaliteten
Bildet på 46PFL9704 er ekstremt skarpt og viser detaljer svært presist. Sortnivået er også i toppklasse, med veldig bra gjengivelse av mørke detaljer. Foruten slående skarphet og sortnivå har også skjermen meget god farger. Du har gode muligheter i menyen til å stille inn bildet slik du ønsker det skal være.
Med 200-Hz takler skjermen bevegelser suverent, og fotballkampene blir en nytelse å se på. Det er mulighet for å slå av og på denne funksjonen, dersom det er situasjoner du ikke ønsker å benytte deg av 200-Hz.
Konklusjon
Philips har med sin nye toppmodell 46PFL9704 skapt en gjennomført råtass. Skjermen byr på meget skarpe og presise bilder, med et sortnivå som nok er blant de aller beste på markedet. Den har rikelig med tilkoblingsmuligheter og kan også benyttes til å for eksempel surfe på internett, både via kabel eller trådløst. Skjermen er dessutten enkel i bruk, med logisk oppbygde menyer.
46PFL9704 er en gjennomført skjerm, og den har stort sett alt av tilkoblinger. Det eneste noen kanskje har brukt for å vil savne er en optisk lydutgang. Prisen på skjermen er nokså høy.