Til hovedinnhold
TestHTC Flyer

Nettbrett på speed

Er dette kongen av nettbrett i lommeformat?

HTC Flyer er et nettbrett for den som vil ha det ultimate underholdningsbrettet, og som samtidig ser behov for å kunne bruke brettet til hverdagslige gjøremål som å ta notater, sjekke post, være tilstede på sosiale nettverk. Med Flyer er du online når og hvor du vil, og du er det på en rask, enkel og ikke minst underholdende måte. Nettbrettet har ikke Android Honeycomb operativsystem, som er spesialutviklet for nettbrett. Vi har ikke savnet det i perioden vi har testet Flyer. Det visuelle inntrykket av Gingerbread-versjonen på Flyer er lysere og mer innbydende enn det vi har sett av Honeycomb så langt.

HTC Flyer er raskere og har et mer oppdatert operativsystem enn hovedkonkurrenten, i 7-tommerklassen, Samsung Galaxy Tab. Noe av denne forskjellen må selvsagt tilskrives at Galaxy Tab har vært på markedet en stund, mens HTC Flyer er et helt nytt produkt.

Bruksområdene for de to er imidlertid mer eller mindre de samme. Dette er nettbrett, og applikasjoner og funksjoner som henter data fra Internett er selvsagt de viktigste. Begge kan brukes kobles til mobilt internett (3G) der det ikke er trådløst nett (Wi-Fi) tilgjengelig. Med samme skjermstørrelse og skjermoppløsning blir det i praksis snakk om to nokså like produkter. Vi kunne ha sammenlignet med iPad 2 også, men det blir litt som å sammenlikne epler og pærer. iPad 2 går ikke ned i en lomme, og har et litt annet bruksområde enn 7-tommerbrettene med Android.

Ikke mobiltelefoni

HTC Flyer er noe tyngre enn Galaxy Tab, men kommer samtidig i et metallchassis som virker solid, og som de fleste nok vil oppfatte som stiligere enn plastchassiset på Galaxy Tab. HTC Flyer har en penn du kan skrive på skjermen med, mens Galaxy Tab også er en mobiltelefon du kan ringe med. Skal du snakke i HTC Flyer, så må du laste ned en applikasjon for IP-telefoni, som for eksempel Skype. Begge kan sende SMS.

Det er også mange likheter når det kommer til funksjoner. Begge har fullversjoner av programvare for Office, begge filmer i HD 720p, begge har løsninger for nedlasting av aviser, og både Samsung og HTC har løsninger som skal ivareta sikkerheten ved bruk.

Best til nå

Men ser vi bort fra at HTC Flyer ikke er noen forvokst mobiltelefon, i alle fall ikke når det gjelder telefonfunksjonalitet, så er Flyer litt høyere spesifisert enn konkurrentene. Den har raskere prosessor, nyeste versjon av Android for mobil (Gingerbread), raskere mobilnettmodem og et mer gjennomarbeidet brukergrensesnitt enn konkurrentene. Et par nye tjenester for film og spill gjør også Flyer til et ekstra spennende nettbrett.

Skjermen på HTC Flyer fungerer greit i sola. Den kan være litt i blankeste laget, og du må belage deg på å måtte tørke bort fingermerker med jevne mellomrom. Flyer har kapasitiv skjerm, hvilket betyr at den reagerer på berøringen, og ikke på at du trykker på skjermen. Du kan derfor ikke trykke på skjermen med hva som helst, men må bruke fingeren eller en spesialpenn.

Skjermpenn

Pennen som følger med kan ikke brukes som erstatning for en finger, for eksempel for å trykke på en lenke eller et menyvalg. I stedet kan du altså tegne eller markere tekst med denne skjermpennen. Teksten lagres på et bilde av skjermen du skrev på, og kan enkelt deles med andre. Du kan også skrive notater i e-bøker, eller i et eget program som fungerer som skriveblokk.

HTC har åpnet for at utviklere kan lage apper som utnytter pekepennen, og dette kan åpne en del spennende muligheter.

Det er et bra skjermtastatur på HTC Flyer, men skal du skrive mye bør du investere i et reisetastatur med Bluetooth. De er ingen fot eller annen støtte på HTC Flyer, så om du skal se film eller bruke den sammen med et tastatur, så vil du også trenge en eller annen form for støtte. Ellers er HTC Flyer som skapt for film, bilder boklesing og sosiale nettsteder, mobil som den er, og med en svært god 7-tommer stor skjerm.

Det er kamera både i front og på baksiden, og kameraet bak kan ta bilder med opp til 5 megapiksler oppløsning. Ettersom HTC Flyer ikke kan erstatte en mobiltelefon, så vil du antakelig allerede ha et mobilkamera i lomma. Men kameraet i Flyer kan også brukes sammen med applikasjoner som bildesøk, augmented reality, strekkodeskanning og spill. Frontkameraet kan brukes som web-kamera under videosamtaler.

Alt i alt skal du lete lenge etter et mer underholdende nettbrett, i alle fall om du skal holde deg til et format som kan gå ned i en jakkelomme. Alternativene blir Samsung Galaxy Tab, som er et litt lettere og noe rimeligere nettbrett med støtte for mobilsamtaler. Ønsker du et litt større nettbrett kan du vurdere Apples iPad 2. Dette går ikke ned i en jakkelomme, og får følgelig et litt annet bruksområde.

Les hele testen på Amobil.no

annonse