TestApple MacBook Air 11"

Liten råtass som sparker fra seg

Det er vanskelig å ikke like den nye MacBooken.

Innledning

Apple MacBook Air er vel strengt tatt en bærbar som ikke krever den aller største introduksjonen. Fra den satt grå hår i hodet på konkurrentene i 2008 har denne modellen nærmest vært uten reell konkurranse for den som var ute etter noe virkelig ultraportabelt.

Først med Samsungs 9-serie kom det en verdig utfordrer. En del startproblemer gjorde dog at Samsungen på en måte aldri tok av, det på tross av at den hadde baklyst tastatur og mer muskler under panseret.

Og med sin nye bærbare ute i butikkene ser det ut til at Apple igjen er på offensiven. Vi har tatt en lang og grundig kikk på hva som nå er den minste, letteste og rimeligste MacBooken på markedet.

Spesifikasjoner -
Maskinvare -
Prosessor Intel Core i5-2467M (1,6 GHz, 3 MB cache)
Harddisk 128 GB, SSD
Skjerm 11,6 tommer 1366 x 768 pikslers oppløsning Reflekterende høykontrastbelegg
Optisk enhet N/A
Trådløs tilkobling 802.11b/g/n WiFi Bluetooth
Batteri Oppgitt til fem timers drift
Annet -
Størrelse 1,07 kg tung 0,3 ~ 1,7 cm tykk
Pris 9490,- (testet konfigurasjon) Fra kr. 7890,- kr

Utseendemessig er MacBook Air 11" tilnærmet identisk med forgjengeren, men på innsiden har det skjedd noen viktige forandringer. Den nå utgåtte Intel Core 2 Duo-prosessoren er byttet ut med en nymotens "Sandy Bridge" Core i5-modell med integrert grafikkløsning. Det betydde at Apple kunne fjerne den dedikerte Nvidia GeForce 320M-brikken og i stedet presse inn Thunderbolt i den nye modellen.

Baklyst tastatur, en kjekk sak som ble utelatt på forrige generasjon MacBook Air, er også tilbake på plass.

Spesifikasjonene som beskrevet i tabellen over gjelder for maskinvaren som har blitt testet, men MacBook Air får du i andre konfigurasjoner. Grunnmodellen til 7890,- har mindre minne og lagringsplass – 2 GB RAM og 64 GB SSD – men er ellers identisk. Air kan også konfigureres med enda litt raskere prosessor og større SSD.

Som nevnt innledningsvis har ikke Apple så mange direkte konkurrenter til MacBook Air. Som sammenligningsgrunnlag har vi derfor i hovedsak satt den opp mot forgjengeren, altså en 11-tommers Air med 1,6 GHz Core 2 Duo-prosessor og 4 GB RAM. Men vi har også sett hvordan den gjør det mot andre plattformer.

La oss se nærmere på den lille tassen >>>

Takk til Apple for lånet av datamaskinen.