Tek.no

Test Samsung S5360 Galaxy Y

Moromobil for tusenlappen

Galaxy Y er myntet på de unge og lovende.

Einar Eriksen
14 Jan 2012 06:00

Galaxy Y er myntet på yngre mobilbrukere. Hvis du vil ha en mobil som kan by på spill og moro uten at den skal koste all verdens, melder Galaxy Y seg som en modell du ikke kan overse.

Telefonen er liten og nett, og byggekvaliteten er bortimot upåklagelig for prisklassen. Skjermen har lav oppløsning, men de fleste spill fungerer likevel på telefonen. Den lave oppløsningen krever lite av maskinvaren, og dermed kjører alle spillene vi testet rent og problemfritt på Galaxy Y.

Android gir gode spillmuligheter

Med Android i bunnen har du tilgang på nærmest ubegrenset antall spill, og veldig mange spill, underholdningsprogrammer og nytteprogrammer er gratis i Android Market.

Proffunksjonene er kanskje ikke så viktige for kjøpegruppen Galaxy Y appellerer til, men Android stiller med god e-postleser, kalender og telefonliste. Du kan lese Office-dokumenter og PDF-filer ved hjelp av Quickoffice som er forhåndsinstallert.

Det meste av teknologi er også på plass, slik som GPS, Wi-Fi og HSPA. Du har altså navigasjonsmuligheter, inkludert gratis bilnavigasjon (Google Maps Navigation), mulighet til å surfe i trådløse nett og de raskeste surfehastighetene som fins i norske mobilnett.

Svakt kamera

Til musikkavspilling og filmavspilling er det lite å klage på når vi har prisen i bakhodet, men kameraet er definitivt ikke av den beste sorten. Lysfølsomheten er svak og bare bilder tatt i dagslys er noe særlig å se på senere.

Se noen av bildene vi har tatt med Galaxy Y i testperioden »

Velg bedre skjerm

Det er ikke mye som er veldig negativt ved Galaxy Y, men en bedre skjermoppløsning ville gitt langt bedre brukeropplevelse. Derfor vil vi anbefale at du ser deg rundt etter en telefon med bedre skjerm.

Vi vil oppfordre deg til å se nærmere på ZTE Blade. Den koster fra 1200 kroner, og gir en langt bedre brukeropplevelse enn Galaxy Y takket være en større og bedre skjerm. Å kjøpe Galaxy Y i stedet for å spare en hundrelapp eller to er ingen vits.

Når prisen på Galaxy Y etter hvert går noen hundrelapper ned, begynner den imidlertid å bli et veldig godt kjøp.

Les hele testen hos Amobil.no

annonse

Les også