Til hovedinnhold

Gaming

TestAnmeldelse: Mario Party 9 (Wii)

Bowser kræsjer festen

Holder rørleggeren koken i det niende Mario Party-spillet?

[Gamer.no]: Mario Party er tilbake etter fem års hvilepause. Konseptet er fremdeles det samme: samle sammen fire venner og kjemp til krampa tar dere om stjerner, heder og ære.

Spillet foregår på et virtuelt, levende brettspillbrett, og stjerner vinnes blant annet ved å være kjappest og best i en rekke minispill.

Rundt omkring på brettene er det plassert både feller og skatter, og dette kombinert med svært livlige og varierte omgivelser gjør at selve brettspilldelen aldri blir direkte statisk og kjedelig.

Gjensyn med gamle fiender.

Spillets styrke er dets evne til å vekke konkurranseinstinktet til spillerne. Det er rett og slett kjempemoro når du klarer å snike til deg en knepen seier i et av minispillene, mens kompisene må slukøret se på at stjernebeholdningen din vokser.

Den rå skadefryden når en motstander mister stjerner på grunn av en felle, er også svært så tilfredsstillende.

Likevel er det lite nytt Nintendo disker opp med når de nå gjennoppliver Mario Party-serien. Det du får, er egentlig tilnærmet det samme vi har fått servert tidligere, med et par ørsmå vrier. Det er synd at Nintendo ikke våger å være mer nytenkende enn som så.

For all del, Mario Party 9 er ikke et dårlig spill og det vil garantert glede en ny generasjon Nintendo-spillere. Men det tilføyer heller ikke noe, og dersom du ikke er en spesielt stor fan av serien fra før, vil det antagelig ikke være et stort savn om du står over denne utgaven.

Dom Wii: 6/10 NOKSÅ GODT

Vil du vite mer?
Les hele anmeldelsen av Mario Party 9 på Gamer.no »

annonse