Tek.no

Test LG 42LW550W

Nå kan hele venneflokken se 3D

Til LGs TV koster ikke 3D-brillene mer enn femti kroner stykk. Men er bildekvaliteten bra nok?

25 Juni 2011 12:00

LGs nye Cinema 3D-skjerm, LG 42LW550W er et spennende produkt. Her får du mulighet å se 3D med passive briller, noe som kutter kostnadene betraktelig om hele familien vil se en 3D-film sammen. For til forskjell fra aktive 3D-briller, som koster rundt tusen kroner per stykk, slipper du unna med kun noen få hundrelapper for briller til hele familien med passiv teknologi.

Har du tatt vare på brillene du brukte når du så filmen Avatar, kan du faktisk bruke disse. Tar du for eksempel Norges billigste 3D-TV, LG 42PW450, så koster 4 500 kroner i skrivende stund, vil denne koste deg cirka 9 500 kroner om du skal ha aktive 3D-briller til fem personer. Da er du oppe i samme prisnivå som 42LW550W. Og det viser seg at kvaliteten på LW550W er langt bedre enn på PW450.

Foten til LW55oW

Holder høy 3D-kvalitet

Vi skal ikke legge skjul på at vi var litt skeptisk på forhånd, men etter å ha testet teknologien over et par filmer, er vi ikke i tvil. Cinema 3D, som LG kaller teknologien, holder høy kvalitet når du ser 3D. Du slipper blant annet problemer med crosstalk i bildet, fenomenet som gjør at bildene oppleves doble. Skarpheten er også bra, selv om skjermer med aktive briller er hakket bedre. Du får også litt bedre dybdefølelse når du bruker aktive briller, men du slipper til gjengjeld den støyende flimringen fra de aktive brillene om du går for LW550W. Spesielt i godt opplyste rom blir flimringen fra aktive briller ekstra intens.

Skjermen leverer også god bildekvalitet på vanlige 2D-sendinger. Sortnivået er bra, og skjermen gjengir detaljer i mørke deler godt. Fargene er også naturlige og godt mettet. Skarpheten i skjermen er god, selv om du på kort avstand kan se noe grums rundt detaljer når bildet beveger seg raskt. Setter du på HD-sendinger jobber skjermen bedre og skarpheten her er bra.

Skrøpelig lyd

Skjermen har skjulte høyttalere, men lydkvaliteten på disse er ikke spesielt imponerend. Både bassen og mellomtonen blir for spinkel, noe som gjør at skjermen mangler trøkk i bunnen av lydbildet. For å se film bør du derfor koble til et eget anlegg.

Surf på nettet

Med LW550W får du også en rekke interaktive muligheter. Skjermen har fått en ny meny, som samler de mest brukte muligheten under samme startside. Her kan du blant annet justere bildet og lyd, klikke deg inn på Facebook, YouTube eller Twitter, eller se på innhold fra andre PC-er som er koblet til samme nettverk.

Det er en nettleser på LW550W. Den støtter dog ikke flash.

Av tilkoblinger har skjermen det du trenger. Du har blant annet fire HDMI-tilkoblinger, to USB-porter, programkortleser, VGA til PC-bruk og optisk lydutgang for å koble skjermen mot et eksternt lydanlegg. Du kan hekte på en ekstern harddisk via den ene USB-porten og bruke skjermen som opptaksdekoder, i og med at den har en programkortleser.

Alt i alt får LG 42LW550W et klart Anbefalt-stempel av oss. Her får du en TV som både gir god bildekvalitet på vanlige 2D-sendinger, og som du kan se 3D-filmer på uten at 3D-brillene koster det masse ekstra.

Finn den beste prisen på LG 42LW550W her

+ Bra bildekvalitet
+ Mye interaktivt innhold
+ Billige 3D-briller
+ Tilkoblingene ligger langs med skjermen
+ Oversiktlig meny


- Ikke innebygget Wi-Fi
- Dårligere på SD enn HD
- Lavere dybdefølelse i 3D enn skjermer med aktiv teknologi

Vil du vite mer?
Les hele testen av LG 42LW550W på Audiovisuelt.no

Alternativer

Er du ute etter en 3D-skjerm til en billig penge, burde du ta en nærmere kikk på LG 42PW450. Den koster deg i skrivende stund under 4 500 kroner. Men hver oppmerksom på at 3D-briller ikke følger med i esken, og må derfor kjøpes utenom.

Ønsker du deg en designbombe av de sjeldne og er villig til betale for det, bør du kikke nærmere på Samsung UE55D8005. Her får du en av de stiligste skjermene på markedet med syltynne rammer og knallgod bildekvalitet.

Les også
Nye «rammeløse» TV-er fra LG
Les også
Denne TV-en har verdens tynneste ramme
Les også
Philips 46PFL6606H: God bildekvalitet på Philips' nye 6000-serie
Les også
Lanserer 4K-monitor på 36 tommer
Les også
LG 42PW450
Les også
Panasonic TX-P50VT30
Les også
Sony KDL-40EX720
Les også
Samsung UE55D8005
Les også
Panasonic TX-P50GT30
Les også
Panasonic TX-P50G30: Panasonic TX-P50G30
annonse

Les også