Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestHuawei Titan U8800

Denne mobilen er et røverkjøp

Ingen annen Android-mobil gir deg så mye for pengene som Huawei U8800

Er du på utkikk etter en Android-mobil som kan måle krefter med de aller heftigste på markedet, men synes toppmodellene fra de mer kjente leverandørene blir for dyre, så er Huawei U8800 mobiltelefonen du skal ha.

Mye for pengene

Huawei U8800 kan ikke skilte med den raskeste prosessoren, råeste kameraet eller heftigste AMOLED-skjermen. Ikke har den det lekreste chassiset vi har sett heller. Likevel er dette i dag den Android-mobilen som gir deg desidert mest mobiltelefon for pengene.

For å ta saker og ting i rekkefølge; prosessoren er en 800 MHz Scorpion fra Qualcomm. Det er samme prosessor som sitter i HTCs tastaturmodell Desire Z. Det finnes raskere prosessorer, men så lenge U8800 er så rask som den vitterlig er, så kan en saktens diskutere om det er regningssvarende å bytte til en mobil med kraftigere motor.

God skjerm

Kameraet på Huawei U8800 tar bilder med 5 megapiksler oppløsning. Mens flere dyre modeller mangler kameralys, har Huawei U8800 både lys og autofokus. Bildekvaliteten er heller ikke dårligere enn på andre kameramobiler med tilsvarende oppløsning.

Skjermen måler 3,8 tommer, og er med det større en både iPhone (iOS) og HTC Desire. Skjermoppløsningen er på 480 x 800 punkter, noe som gir et skarpt og godt bilde. Huawei kaller ikke skjermen sin for superbright eller true black, slik enkelte andre gjør. Vi skal heller ikke påstå at skjermen er glimrende, men den er god nok til det aller meste. Ikke er den så ille i sollys heller.

Mye plast

Huawei U8800 er ingen utpreget designmobil. Men uten fysiske taster på fronten, og med en mørk metallramme rundt overflaten som er dekket med ripefritt glass, ser telefonen heller ikke simpel ut. Litt mindre lekkert blir det når vi ser telefonen fra baksiden og får en overdose matt sort plast.

På innholdssiden savner vi fint lite. Dette er en Android-mobil med rask nett-tilgang, god lyd, 4 GB minne og maskinvare som kan kjøre alle programmer vi finner på Android Marked. Det eneste vi savner er muligheten for å dele 3G-forbindelsen trådløst, og en enklere måte å oppdatere programvaren i telefonen på. Sistnevnte skal visst nok komme på plass ganske raskt.

Ingen over

Vi savner også et godt norsk tastatur, men det løser vi med gratisprogrammet Scandinavian Keyboard fra Android Marked. Om du foretrekker å bruke T9-tastatur fremfor qwerty, så vil du også komme til å savne norske tegn og norsk ordbok.

Huawei er en utsøkt mobiltelefon med kraftig batteri, stor skjerm og et hav av applikasjoner å øse av. Du finner ingen bedre mobiltelefon til denne prisen.

Alternativer

Om en god skjerm er viktig for deg, så kan det være greit å sjekke alternativer som HTC Desire HD. Denne har en svært god skjerm, men spørsmålet er om det er godt nok til å forsvare den enorme prisfoskjellen. Desire HD er nemlig en dyr mobiltelefon.

Et rimeligere alternativ er Sony Ericsson Xperia X10. Den har litt større skjerm, i tillegg til et bedre kamera. Men også denne telefonen er en del dyrere enn U8800.

Ønsker du deg derimot en billigere Android-telefon byr LG Optimus One på noe av det aller beste i sin prisklasse.

Les hele testen på Mobilen.no

annonse