TestHTC Rhyme

Fengende rim fra HTC

Designtelefonen Rhyme vil nok få mange tilhengere, og ikke nødvendigvis bare på kvinnefronten.

Design og brukervennlighet

Alt ligger i detaljene, sier HTC om sin nyeste designtelefon som har fått det lyriske navnet Rhyme, eller rim på godt norsk. Det fokuseres her i stor grad på utseende, stilig tilbehør og god brukervennlighet.

Denne telefonen ser i utgangspunktet ut til å være myntet på den kvinnelige delen av befolkningen, eller det er i hvert fall det inntrykket vi får fra HTCs fremstilling av den. Ja, den kommer i flere farger som kanskje appellerer til damene fremfor gutta, men som vi skal se i denne testen er det mye nyttig her for de aller fleste.

Telefonen har en forholdsvis stiv pris med tanke på at det ikke er noen supre spesifikasjoner eller noen enorm skjerm. Prisen kan dog til en viss grad forsvares med tanke på alt det ekstra du får med i pakken. Og som vi har sett før er ikke størst nødvendigvis best.

Design

Når vi snakker om telefoner til godt over 3 500 kroner er det blitt vanlig at telefonene begynner å få en ganske solid størrelse og tilsvarende innmat. HTC Ryhme er ingen stor telefon, omtrent like stor som en iPhone 4S, men med en litt annen innmat.

Telefonen kommer i tre forskjellige farger: Lilla, hvit og timeglass som de så fint har valgt å kalle det. Rhyme kjennes svært solid ut og har en bakside av metall og gummibelagt plast. Skjermen er også ganske så holdbar og vi slet med å lage riper i den.

Lysamuletten sier i fra hvis du får et anrop eller en melding.
Det er ikke ofte det følger med så mye tilbehør til en mobiltelefon.
På toppen finner vi lydutgang og tastelåstast.

Når det kommer til tastene er det lite nytt her i forhold til hva vi er vant med på dagens Android-telefoner. Vi finner de vanlige snarveistastene for hjem, valg, tilbake og søk nederst på skjermen. Disse er berøringsfølsomme og er en del av selve glassplaten over skjermen, øverst på selve glassplaten er også sekundærkameraet til mobiltelefonen. På den ene siden av telefonen ligger det en tast for å stille volumnivået opp og ned under samtale eller mediebruk.

På den andre siden finner vi ladeutgangen som er skjult bak et lite gummideksel for beskyttelse. Det går heller ikke an å ta ut batteriet da det er integrert i den delen av dekselet som ikke kan tas av.

På toppen er det en minijack-utgang hvor øretelefoner og annet tilbehør kan kobles til. Hovedkameraet ligger på baksiden av telefonen og er på fem megapiksler. Her er det også en LED-lampe som fungerer som fotolys, en høyttaler og tre kontaktpunkter som brukes til det medfølgende tilbehøret.

Tilbehør å bli glad i

Det er mye spennende som følger med i pakken til HTC Rhyme. Det største tilbehøret er en høyttalerkrybbe som du kan legge telefonen oppi. Her lades telefonen samtidig som at du kan spille av musikk på en ganske stilig måte. Lyden i denne høyttaleren er også ganske god med tanke på hvor liten den er. Det er her de tre kontaktpunktene som er nevnt ovenfor kommer til sin rett.

Denne høyttalerkrybben kobles opp ved bruk av en microUSB som du for eksempel har i ladekabelen. Dette er et godt tilbehør som du ofte må kjøpe i tillegg på andre modeller. Den fungerer også som nattbordklokke i tillegg til å spille av musikk.

Et annet tilbehør som er verdt å merke seg er lysamuletten som følger med. Dette er en ledning på litt under en meter, og i den ene enden sitter det en lampe som vil begynne å blinke når du mottar et anrop eller en tekstmelding. Lysamuletten kobles til lydutgangen på telefonen. Dette har både sine fordeler og ulemper.

Mange har gjerne mobiltelefonen i en veske eller sekk, og da kan det være greit å ha festet lysamuletten til jakken eller rundt veskehåndtaket slik at du ser hvis noen prøver å få tak i deg. Problemet er jo at svært mange bruker mobiltelefonen som musikkavspiller. Hvor nyttig dette tilbehøret egentlig er stiller vi spørsmål ved, men hvis du ikke bruker mobiltelefonen til musikk kan det ha en nytteverdi.

Det tredje og siste tilbehøret som ofte ikke følger med andre mobiltelefoner er en liten lærveske til å oppbevare mobiltelefonen i. Denne ser i utgangspunktet ganske fin og slitesterk ut, men når telefonen omtrent er umulig å få ut av vesken igjen ser vi ikke helt poenget med den.

Slik ser tastelåsskjermen ut på HTC Rhyme.
Dette er en av de nye Wigetsene som følger med HTC Sense 3.5.
Hovedmenyen har ikke forandret seg veldig mye på Sende 3.5.

Skjerm

HTC Rhyme har en skjerm på 3,7 tommer. Dette er en del mindre enn de fleste telefoner i denne klassen som ofte har 4 tommer eller mer, men igjen noe større enn enkelte dyrere telefoner som for eksempel iPhone 4S. Skjermen er selvsagt av den berøringsfølsomme typen og reagerer ved lett en berøring.

Skjermen er gir god oversiktlighet og det er ikke noe problem å bare bruke én finger på skjermen hvis du foretrekker dette. Skjermen er av typen S-LCD og har en oppløsning på 480 x 800 piksler noe vi er blitt ganske vant til å se på dagens mobiltelefoner. Skjermen er ikke veldig lyssterk i forhold til mange av sine konkurrenter. Fargene og kontrastene er heller ikke helt på høyde med det vi ser hos for eksempel Samsung, men alt i alt fungerer det helt greit.

Sense 3.5

HTC Rhyme kjører som sagt på Googles operativsystem Android. Det er her snakk om den nest nyeste versjonen nemlig 2.3.5 som har tilnavnet Gingerbread. Det skal nevnes at per dags dato er det kun Samsungs Galaxy Nexus som har den nyeste versjonen av operativsystemet.

HTC har som vanlig lagt sitt eget brukergrensesnitt, Sense, oppå slik at brukerne får produsentens versjon av Android-systemet. Dette er et brukergrensesnitt som er enkelt og brukervennlig, og nå har HTC Sense til versjon 3.5. Det er ikke lenge siden at versjon 3.0 kom ut, og Rhyme er en av de første telefonene med den siste utgaven.

For de som ikke har vært borti HTC Sense siden før 3.0 kom er det en del endringer som har kommet, og da spesielt utseendemessig. Det første du vil legge merke til er at den vanlige buen som du bruker for å åpne skjemlåsen fjernet og erstattet med en ring. Det er også fire applikasjoner å finne på skjermlåssiden som du kan åpne ved å dra de inn i den nevnte ringen.

Du kan bestemme selv hvilke applikasjoner som skal være der, og det er ganske praktisk hvis du for eksempel skal ta et bilde i full fart. Utover dette finner vi flere nye wigets, og den kjente HTC-klokken har også fått seg en liten overhaling.

Du får som vanlig hos HTC syv startskjermer å redigere og endre som du selv ønsker. Du kan nå også fjerne flere av startskjermene hvis du ikke vil ha alle syv. Det er også flere animasjonsoverganger som gjør grensesnittet mer tiltalende rent utseendemessig.

En funksjon som mange har etterlyst lenge er å kunne ta et skjermbilde på en Android-telefon uten å måtte roote den. Det kan du nå gjøre med Sense 3.5. Ved å holde inne tastelås-tasten og trykke på hjem-tasten vil telefonen ta et bilde av skjermen på telefonen. En morsom og etterlengtet tilleggsfunksjon.

Ellers er Rhyme som Android-telefoner flest. Snarveier er lette å flytte ut fra menyen til startsidene og alt flyter ganske rent og pent.

Som telefon

Når det kommer til tekstmeldinger går dette unna i en fei på HTC Rhyme. Skjermen er mer enn stor nok til at du kan skrive effektivt både med én hånd og to. Tastaturet har også de norske bokstavene æ, ø, å, og ordboken er helt greit utstyrt. Hvis du ikke skulle være fornøyd med tastaturet er det en drøss å velge i på Android-market.

Når det kommer til samtale er det lite å utsette på her. Samtalekvaliteten er god og alle de vanlige telefonfunksjonene som å sette på vent og høyttaler er selvsagt også på plass. Andre funksjoner vi begynner å bli vant til på Android-telefoner er også til stede. Du kan for eksempel snu telefonen for å aktivere høyttaleren under samtale, eller redusere ringevolumet ved å flytte på telefonen.

Telefonen har selvsagt fleroppgavekjøring og du kan enkelt bytte mellom programmer ved å holde inne hjem-tasten hvor de vil få opp de 8 siste programmene du har hatt oppe.

Alt i alt er det et ganske godt førsteinntrykk vi har av HTC Rhyme. Det spennende tilbehøret, den ganske nette fasongen, og et oppgradert brukergrensesnitt gjør at telefonen både ser og kjennes god ut.

Med i esken får du:

  • 8 GB minnekort
  • Lade- og synkroniseringskabel
  • Ladekontakt
  • Øretelefoner med mikrofon
  • Lysamulett
  • Høyttalerkrybbe
  • Lærveske
  • Bruksanvisning