Til hovedinnhold

Gaming

TestAnmeldelse: Darksiders II (PC/PS3)

Bli med en tur til Dødsriket

I dette spillet får du rollen som mannen med ljåen.

[Gamer.no]: Helt fra man var liten har man lært at døden ikke er noe å spøke med, noe som sant er — et utall mytologiske vesener kan i nyere tid bekrefte denne påstanden. Den siste tiden har jeg nemlig tatt på meg rollen som Døden selv, i egen høye person, og dengt løs på skjelletter, steinkjemper og det som verre er i Darksiders II.

Der man i originalspillet kontrollerte apokalypsens første rytter, Krig, tar man denne gangen opp tømmene som mannen med ljåen — utviklerne i Vigil Games har med andre ord tatt en av de mest beryktede skikkelsene opp gjennom historien og transformert han til en en vittig, voldelig og ikke minst svært kapabel drapsmaskin.

Univers med integritet

Som detaljert i det første Darksiders er det opp til apokalypsens fire ryttere å opprettholde balansen mellom godt og ondt i universet. De fire, Pest; Hungersnød; Død og Krig, må bryte inn i den evige kampen mellom engler og demoner først når de blir tilkalt av et allmektig råd, og kun da. Krig derimot hadde andre ting fore da han blandet seg inn i saker han ikke hadde noe med og uten forvarsel satte i gang apokalypsen i Darksiders.

Som et resultat blir han dømt til hundre år i forvaring, men Døden vil ting annerledes — han mener at Krig er uskyldig, intet annet enn en brikke i et komplott, og setter derfor ut på leting etter en måte å gjøre opp for sin brors gjerninger. Ferden tar ham på tvers av universets yttergrenser, fra mørkets ytterkant til englenes domene, til dødsriket og tilbake.

Et spill med ambisjoner

Darksiders II er et spill med store ambisjoner i en serie som utvilsomt vil gjøre det bra i årene fremover. Spillets overhengende historie og univers preges av enorm integritet, og det er vanskelig å ikke la seg begeistre over den rene og skjære mengden ting å se, gjøre og oppleve i spillets åpne verden(er). Fokuset får seg av og til en uvelkommen trøkk på grunn av dette, men heldigvis er det svært sjeldent i forhold til de mange storslagne og strømlinjeformede øyeblikkene man vil oppleve underveis.

Templene, som er stedene hvor man vil tilbringe mesteparten av tiden sin i spillet er preget av herlig nivådesign, og en balansert dose av spillets mange positive elementer. Det er nok av monstre som krever deng, artige gåter som må løses finnes det flust av og plattformsekvenser som må gjennomføres er også tilstede.

Feiler på noen punkter

Samtidig som det klarer å holde mange baller i luften samtidig feiler Darksiders II også på flere punkter. Rent grafisk er ikke spillet mye å skryte av, med sin generelle mangel på polering, og rollespillelementene kan av og til føles mer til besvær enn nytte.

Likevel er Darksiders II et herlig action-eventyr som gjør en god jobb med å bygge videre på de spennende ideene presentert og etablert i orignalspillet. Døden er ikke kanskje ikke noe å spøke med, men jeg hadde fremdeles valgt ham fremfor Krig når som helst.

Darksiders 2 er i salg for PC, PlayStation 3 og Xbox 360.

Dom PC/PS3: 8/10 SVÆRT GODT

Vil du vite mer?
Les hele anmeldelsen av Darksiders II på Gamer.no »

annonse