Til hovedinnhold
TestappBlaster iPhone-gevær

– Dø, grønne jævler!

Denne gjør stua di til en slagmark.

Av alt tilbehør vi har sett til iPhone, så kommer dette geværet høyt opp på lista over viderverdigheter vi selvfølgelig må teste. Det dreier seg om noe så kleint som et lekemaskingevær i hvit og oransje plast. Ikke rart romvesener føler trang til å komme hit og rydde opp.

iPhone som siktemiddel

Geværet heter appBlaster, og produseres av et selskap som kaller seg Apptoyz. Geværet skal brukes sammen med en iPhone, som plasseres i en holder fremme på geværkolben. Men før du klasker sammen de ulike plastdelene som skal holde din iPhone på plass, så må du laste ned applikasjonen AlienWars.

Spillet er gratis, og det er denne appen som får de grønne skapningene (og noen røde) til å velge stua di som arena for sin invasjon av jorden.

Henda i været!

Spillet er enkelt. På skjermen ser du romvesener iført boksehansker, og det er om å gjøre å plaffe ned disse skapningene ved hjelp av iPhone-geværet. Tenk det – maskingevær mot boksehansker. Men romvesener er ikke omfattet av Genèvekonvensjonene, og dessuten var det de som angrep først.

Innpakningen sier det meste om hva du får når du bestiller en appBlaster.
Slik ser spillet ut på skjermen til en iPhone 4.
Her har vi fått et romvesen på kornet. Ett trykk på avtrekkeren, og skapningen går opp i røyk.

Spillet bruker kameraet på mobiltelefonen for å skape den virtuelle slagmarken, og ser du grønne vesener andre steder enn på telefonskjermen, så er de ikke med i spillet. Du har to avtrekkere og bøttevis med ammunisjon. Bare vipp på telefonen om du trenger flere skudd. På skjermen ser du også en radar som varsler om småjævlene forsøker å angripe bakfra.

En sirkel viser om du har en av vanskapningene på kornet. Har du det, så er det bare å trekke av. Heldigvis går romvesener opp i røyk når de blir truffet, så du slipper rundvask i stua etter blodbadet.

Kule greier

Maskingeværet selges av CoolStuff, og koster 199 kroner. Det bruker ikke batterier, men har to små puter som trykker mot skjermen på mobiltelefonen når du trekker av. Kolben kan fjernes så du enklere kan skjule geværet under frakken.

Geværet kan brukes med iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S og iPod Touch. Det følger med adaptere som får de ulike iDingsene til å sitte skikkelig i holderen. Spillet er relativt underholdende (du kan spille det uten gevær), men litt ensformig i lengden.

Når det kimer i telefonen

Litt stusselig er det også om noen ringer mens du spiller. Du ser passe tåpelig ut når du veiver rundt i stua med et hvitt og oransje plastgevær, og det hjelper ikke akkurat om du i tillegg snakker med det.

Med mindre du roper - Død over det livegne borgerskapets galakseimperialister, leve proletariatet!

annonse