Test

Test: Apacer HD Mediaplayer AL720

Greit med tilkoblingsmuligheter.

Enten du laster ned film og musikk, eller kanskje knipser bilder har de en ting til felles; Filene ender som regel opp på datamaskinen din. Veien videre fra PC-en til flatskjermen kan ofte innebære lange kabler og hodebry før bildene fra årets ferie kan vises.

Vi har testet Apacer HD Mediaplayer AL720 – en enhet som gjør det enkelt å spille av filmer, se bilder på TV-en, eller høre på musikk.

Kort om AL720

Mediespilleren fra Apacer har 500 GB med lagringsplass. Du kan koble spilleren til TV-en via HDMI, analogkabel eller med komponent. De to sistnevnte må du bruke en overgangskabel som følger med i esken. HDMI-kabel ikke følger med. For å overføre lyden må du bruke en optisk kabel. Husk at du må inn i menyen for å velge om spilleren skal sende lyden via HDMI eller optisk. Spilleren har også en USB-port, samt egen mini-USB for tilkobling mot PC. Overføringskabelen til datamaskinen følger også med. AL720 har støtte for Wi-Fi via en ekstern dongel, men vi fikk dessverre ikke mulighet til å teste dette.

Disse formatene takler AL720:

Video: MPEG-1 (MPG/DAT), MPEG-2 (AVI/ISO/IFO/MPG/VOB), MPEG-4 (AVI/Xvid/ASP/AVC HD/H.264), WMV, FLV, MKV, RM/RMVB, TS, m2ts, mts, TP, MJPEG, MOV og VC-1

Lyd: MP3, WAV, WMA, LPCM/PCM, ACC, OGG, DTS, Dolby Digital Decoders og FLAC

Photo: JEPG, BMP, GIF (ikke interlace eller animasjoner), TIF (kun raw) og PNG (ikke interlace eller animasjoner)

Undertekst: IDX / SUB, SRT, SSA, SUB og SMI

Video: 1920 x 1080 punkter (1080p)

Stillbildeoppløsning: 4608 x 3456 punkter

MP3: 320 Kbps

Hold orden

AL720 kan kobles direkte via PC-linken bak på enheten til datamaskinen (mini til standard USB). Her kommer spilleren opp som en ekstern lagringsenhet på lik linje som PC-ens egne harddisker eller minnepenner, når du klikker deg inn på min datamaskin.

Overføring av filer skjer via USB. For at du enklere skal finne frem filmer, bilder og musikk bør du ta deg tid med å sortere innholdet skikkelig i mapper. Desto bedre struktur du har, desto enklere blir finne frem i etterkant, da du alltid starter å navigere deg ut i fra rotkatalogen på spilleren etter for eksempel en film.

Menyen på AL720

Enkel i bruk

Brukergrensesnittet i AL720 er enkelt og du har valget mellom innstillinger, musikk, bilder eller film i startmenyen. Grafikken utnytter på lik linje som D-links Boxee ikke oppløsningsmuligheten til flatskjermen fullt ut. Men til gjengjeld er responsen når du blar deg gjennom innholdet på spilleren rask.

Fjernkontrollen til Apaceren er ikke spesielt spennende, men inneholder de fleste funksjonene du trenger. Det krever litt tilvending når du skal spole i filmer, for da må du bruke Enter-knappen som avspillingsknapp for å avbryte spolingen. Reponsen i tastene er bra, men krever at du peker nokså nøyaktig på boksen for at den skal reagere.

Fjernkontrollens til AL720

Litt støyende

Apacer AL720 bruker en ordinær SATA-harddisk (2,5 tommer) med totalt 500 GB lagringsplass. Harddisken avgir en del susende støy, spesielt når den har stått på en stund og har fått opp varmen.

Selve boksen er liten og nett

Lyd- og bildekvalitet

Spilleren tygde alle formatene vi testet uten problemer, og bildekvaliteten var jevnt over god. Noe slapp skarphet når vi så på høyoppløste stillbilder, der overgangene ble litt kantete. Fargene er nøytrale og bevegelsene i filmene glir godt.

Lydkvaliteten ut fra spilleren er også bra, med et nøytralt lydbilde.

Praktisk informasjon.

Konklusjon

Alt i alt gjør Apacer HD Multimediaplayer AL720 en god jobb som et samlingspunkt for dine filmer, bilder og musikk.

Spilleren har et enkelt grensesnitt som responderer raskt. Men du er fortsatt avhengig av å gjøre en nøyaktig jobb selv når du legger inn filene. Du starter å bla deg videre fra rotkatalogen på harddisken, slik at du har alt å tjene på å ha god orden i mappene.

AL720 har 500 GB med lagringsplass, og takler de fleste formatene du trenger. Fjernkontrollen er ikke av det spenstigste slaget når det kommer til design, men inneholder alle nødvendige knapper du måtte trenge og responderer bra.

Med en harddisk i den kompakte innpakningen får du også noe støy med på kjøpet. For undertegnede er den ikke plagsomt høy, men enkelte kan nok synes den er for intens.

Både lyd- og bildekvaliteten på spilleren er gjennomgående god, selv om stillbildene ble noe kantete i detaljene.

Les også
Ny HD-projektor fra Acer
Les også
– Kanaler, fjernkontroller og TV-er forsvinner
Les også
Nytt flaggskip fra Xtreamer ventet på CeBIT
Les også
Canal Digital-kunder får WiMP
annonse