Til hovedinnhold

Nintendo 3DS - Et utmerket leketøy

Så er ventetiden snart over. 25. mars kommer Nintendos duggferske 3DS i norske butikker. Dette er en bærbar konsoll som gjør det mulig å la seg underholde i full 3D – helt uten briller! 3D-funksjonen brukes både til spill, videoinnhold og bilder, så mulighetene skal etter hvert bli ganske så mange.

Prøvekjøring

Ut av esken er det imidlertid begrenset hva du kan gjøre med konsollen. Da jeg pakket ut bet jeg meg merke i at den føles mer eksklusiv enn sine DS-forgjengere. Konsollen har mer tyngde og preges av ekstern metalliclakk og intern pianolakk. Plastikkskrangling er mindre utpreget, ja selv teleskoppennen du bruker på den trykkfølsomme skjermen fremstår som noe av faktisk verdi – og ikke noe du får med i cornflakes-pakken.

Får nettleser

Etter en kort inspeksjon var det bare å skru på, og gjøre de sedvanlige innstillingene for klokke og dato. Deretter gikk det kjapt å koble opp mot nettet, noe som blir veldig viktig i Nintendos satsing denne gangen. 3DS skal gå hånd i hånd med Internett, på samme måte som alle de andre moderne konsollene og mobiltelefonene gjør det i dagens marked. En nettleser er også på vei, og kommer til å bli tilgjengelig i en egen oppdatering.

Ta bilder i 3D

Selv om jeg hadde fått med et knippe spill til konsollen, bestemte jeg meg for å utforske den mer moderne systemmenyen aller først. Jeg ble øyeblikkelig fanget av kameramulighetene. Tenk å kunne ta bilder i full 3D, da! Motiver med litt perspektiv – det vil si, der det legges til rette for å skape dybdefølelse – ble faktisk ganske kule. Fruen i huset sa at motivene nesten så kunstige ut i sin 3D, men jeg er uenig. Dette er bare kult.

Nå skal det sies at både de to eksterne, og det ene interne, kameraene ikke er av revolusjonerende kvalitet. Bildene blir deretter, og det er som å se foto tatt med en litt eldre mobiltelefon. Dessuten er man veldig avhengig av meget gode lysforhold om resultatet skal bli bra.

Utmerket å spille med

Jeg har selvsagt spilt litt med den nye doningen også, og som jeg har skrevet tidligere er jeg så absolutt en stor fan av selve 3D-teknologien. Den fungerer utmerket. Det er ikke alle som oppfatter 3D på samme måte, og jeg fant det veldig nyttig at du kan stille på hvor sterk effekten skal være med en egen bryter. Da kan folk som blir ellers blir slitne i huet av å spille i 3D finne et nivå man kan ligge på uten at øynene detter ut.

Jeg er ikke helt i himmelen av hvordan konsollen ligger i hånden mens det spilles. Det største problemet mitt er skulderknappene, som føles litt i veien. Jeg har flere ganger trykket de ned uten at det var meningen, og det er spesielt irriterende ute i systemmenyen. Da hoppes det nemlig over i bildemodus på et blunk, og man må navigere seg ut igjen – smått frustrert.

Suger batteri

Det går heller ikke lang tid før man merker at 3D suger batteri, her må laderen finnes frem langt hyppigere enn med tidligere konsoller i DS-familien. Nå gjøres det også et poeng av at konsollen alltid skal være på i lomma når du farter rundt – slik at man kan motta og dele informasjon uten stopp. Jeg tror ikke konsollen trekker veldig mye strøm i hvilemodus, men når du utnytter alt 3DS har å by på snakker vi 3-5 timer før man må fylle på med elektrisitet.

Hva med selve spillene? Vel, det er en bråte av dem ved lansering – nærmere bestemt 13 stykker. Vi tester så mange vi rekker for deg, slik at du vet hva som bør kjøpes av spill 25. mars. Slippspillene er kanskje ikke uhyre spennende, men det er utvilsomt kvalitet å finne her også. Dessuten er det jo fint å ha spill som viser hva denne maskinen faktisk er i stand til, så får heller Mario og Zelda komme litt senere.

Innfrir

Etter å ha lekt meg med 3DS i noen uker er det trygt å kunne skrive at konsollen innfrir – i hvert fall mine forventninger. 3D-effekten borger for mye moro, både når det gjelder kreativt innhold og de mange spillene som etter hvert vil oversvømme markedet. Bare det å kunne ta bilder i 3D av unger og bikkje er en kime til mye moro, selv om kamerakvaliteten ikke er den beste.

Man kan ha litt moro med 3DS rett ut av boksen, men det er på det rene at man ikke klarer seg veldig lenge uten et skikkelig spill eller to. De kommer, og allerede ved slipp er det enkelte som fremstår som interessante. Følg med på Gamer.no fremover for å finne ut hvilke titler du bør sikre deg 25. mars – når konsollen og de 13 første spillene slippes her til lands.

Vil du vite mer?

Les hele testen og se flere bilder av Nintendo 3DS på Gamer.no.

annonse