Test

Samsung S3650 Corby

Design og brukervennlighet

Corby er Samsungs nye offensiv mot ungdommen, og fokuserer stort på kommunikasjon og sosiale tjenester. I tillegg skal den være personlig på flere måter, både utvendig og innvendig.

Liten og lett

Telefonen er liten og lett. Den er svært rund i kantene, og dermed god å ha både i hånden og lomma.

Dekslene er laget at blank plastikk. Du vil derfor kunne se noen fingermerker etter å ha brukt telefonen, men ikke mer enn at de fleste vil kunne leve med det.

Byggekvaliteten er det ingenting å si på. Telefonen føles solid, og knirker ingen steder.

På forsiden av telefonen finner du tre taster: En navigasjonstast, pluss taster for å besvare og avslutte anrop.

På høyresiden finner du en kameraknapp og en knapp for å låse skjermen. På venstre side sitter knappene for justering av volum. Her finner du også inngangen for minnekort, lader og håndfri.

Bakdekselet er delvis dekket av rifler. Dette gir et mye bedre grep om du skulle være klam på hendene.

Bakpå telefonen sitter også kameraet. Området rundt kameraet er noe opphevet, men glasset over selve linsen sitter god nedi telefonen. Det finnes dog ikke noe linsedeksel, slik at faren for riper og smuss i kameraet fortsatt er til stede.

Ekstra deksler

Med i pakken får du tre ulike bakdeksler til telefonen. Slik kan du variere etter egen smak. Du kan velge mellom et helt gult, et gult med mønster, samt et helt sort. Vil du ha andre farger, kan du velge en annen fargepakke når du kjøper telefonen.

Innholdet i salgspakken:

  • Telefon med batteri
  • Lader
  • To ekstra bakdeksler
  • Håndfrisett med overgang til 3,5 millimeters lydutgang
  • Bruksanvisning

Menyene til Corby er av det samme slaget som hos for eksempel S5600, eller Omnia HD, for den saks skyld. Hvilemodusen består av tre skjermbilder du kan bla mellom. Her kan du legge såkalte widgets, eller miniprogrammer.

Dette kan være for eksempel Facebook-oppdateringer, telefonens kalender, Bluetooth-menyen eller en bursdagsliste. Du kan flytte rundt på widgetene som du vil, og slik få en nokså personlig hvilemodus. Det skal imidlertid ikke mange widgeter til før hvilemodusen blir totalt uoversiktlig.

Til venstre i hvilemodusen finner du en meny du kan trekke frem for å få tilgang til enda flere widgeter.

Mange valg

Hovedmenyen dekker også tre skjermbilder, og består av hele 29 ikoner. Dette er kanskje unødvendig mange, siden du må bla en del frem og tilbake for å finne det du leter etter. På den annen side trenger du sjelden rote deg nedover i menyene for å finne noe.

Corby har vibrasjonstilbakemelding. Hver gang du berører skjermen, vibrerer telefonen litt. Telefonen vibrerer også hver gang du blar nedover en liste og kommer til et nytt punkt. Blar du mye, kan dette bli en smule irriterende. Heldigvis har du mulighet til å skru ned intensiteten på vibreringen om du vil.

Å skrive SMS med Corby er såre enkelt. På skjermen får du opp et vanlig talltastatur, og du skriver SMS som om telefonen hadde fysiske talltaster.

Smart opplåsing

En snedig funksjon hos Corby er såkalt smart opplåsing av skjermen. Du kan nemlig velge om du vil bruke opplåsingsknappen eller om du vil skrive en bokstav med fingeren på skjermen for å låse den opp.

I tillegg til å låse opp selve skjermen, kan du gjøre samme operasjon for å få snarveistilgang til menyen og programmer. De som ikke kjenner til "din" bokstav, får da ikke åpnet telefonen og brukt den.

Corby er generelt en kjapp liten telefon, og vi opplevde så godt som aldri å måtte vente merkbart lenge på noe som helst.