Tek.no

Test

Canon 980 IS

22 Jan 2009 15:08

Oversikt

Introduksjon

Da Canon lanserte siste runde med kompaktkameraer i høst var Ixus 980 IS en av de mest lovende nyhetene. Vi har vært fornøyd med både 860 IS og 870 IS, men har likevel tenkt at litt mer manuell kontroll hadde gjort dem enda bedre. Panasonic har allerede vist positive takter med sin Fx500 som er både ultrakompakt og helmanuell, så da var det på tide at markedsgiganten Canon ga tilsvar. De har forøvrig montert 980 IS med samme DIGIC 4 prosessor og tilsynelatende samme sensor som den som sitter i Powershot G10, og det kameraet leverer jo bra bilder i alle fall på lav ISO. Så da spørs det om Canon 980 IS innfrir som en G10 light for alle oss som ønsker litt avanserte fotomuligheter i skjortelomma.

Les hele testen her.

Fysisk

Solid metallkonstruksjon og ny organisk form som gir det god ergonomi, men med en klumpete skjerminnfatning gjør det litt baktungt. Objektiv på 36-133 mm trekker ned - vi skulle ønske oss bedre vidvinkel. Lyssterk skjerm som reduseres litt i størrelse på grunn av søker - men søker er jo et pluss i seg selv.

I bruk

Det mest fascinerende aspektet ved dette kameraet er mulighetene som åpner seg med manuell blender, lukker, blitsjustering, samt ny Quick Shot-innstilling til bruk med søker. Begrenset blenderkapasitet er et lite minus. Kameraet er, som Ixus-serien forøvrig, lett å bruke.

Bildekvalitet

Bildekvaliteten er god på lav ISO. Ved høy ISO blir det litt ullent og bildene skjemmes litt av kromatisk feilbrytning i kontrastområder.

Konklusjon

Canon 980 IS innfrir på mange områder, men det er rom for forbedringer. Vi ønsker oss et mer anvendelig objektiv og bedre ytelse på høy ISO i neste versjon.

Bildegallerier

Les også