Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSynology DiskStation DS212j

En liten godsak til hjemmenettverket

Enkel NAS med mange funksjoner.

Innledning

Trenger du plass for lagring, deling eller backup av data? Da kan en NAS (Network Attached Storage) være tingen. Disse små databoksene kobler du rett på nettverket og fungerer som spesialiserte hjemmeservere. Du kan gi dem oppgaver som spenner fra å være en enkel FTP-server, til å laste ned BitTorrent-filer eller overvåke huset med et IP-kamera eller to.

For noen dager siden hadde vi Shuttle OmniNAS KD20 på testbenken. I dag er det Synology DiskStation DS212j sin tur. Dette er ikke Synologys aller nyeste modell, men til gjengjeld er den lavere priset enn det aller mest ferske og hotte.

DiskStation DS212j er kun et par hundrelapper dyrere enn Shuttles NAS, og begge har plass til to disker. Sånn sett snakker vi her om direkte konkurrenter.

Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
Spesifikasjoner -
Maskinvare og tilkoblinger
Prosessor Marvell Kirkwood mv6281 (1,2 GHz)
Enhetstilkobling 2 x SATA intern (for 3,5") 2 x USB 2.0
Display Indikatorer for diskaktivitet/-feil Indikator for nettverksaktivitet Indikator for status
Annet N/A
Størrelse Vekt: 0,9 kg (uten harddisker) Størrelse: 16,5 x 10,0 x 22,4 cm (H x B x D) Utstikkende ledninger bak kommer i tillegg
Pris Ca. 1400 kr

Den hvite fargen og "j"-en i DS212j forteller oss at dette er en "juniormodell", i hovedsak tiltenkt hjemmebruk og små bedrifter. Vi ser derfor at NAS-en ikke er like sterk og godt utstyrt som de de mer påkostede modellene.

I forhold til den nevnte Shuttle OmniNAS KD20 mangler også DS212j USB 3.0 og minnekortleser.

La oss se nærmere på det ytre og indre >>>

Takk til Synology som sendte oss NAS-en til test.