TestSynology DiskStation DS212j

En liten godsak til hjemmenettverket

Enkel NAS med mange funksjoner.

Innledning

Trenger du plass for lagring, deling eller backup av data? Da kan en NAS (Network Attached Storage) være tingen. Disse små databoksene kobler du rett på nettverket og fungerer som spesialiserte hjemmeservere. Du kan gi dem oppgaver som spenner fra å være en enkel FTP-server, til å laste ned BitTorrent-filer eller overvåke huset med et IP-kamera eller to.

For noen dager siden hadde vi Shuttle OmniNAS KD20 på testbenken. I dag er det Synology DiskStation DS212j sin tur. Dette er ikke Synologys aller nyeste modell, men til gjengjeld er den lavere priset enn det aller mest ferske og hotte.

DiskStation DS212j er kun et par hundrelapper dyrere enn Shuttles NAS, og begge har plass til to disker. Sånn sett snakker vi her om direkte konkurrenter.

Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
Spesifikasjoner -
Maskinvare og tilkoblinger
Prosessor Marvell Kirkwood mv6281 (1,2 GHz)
Enhetstilkobling 2 x SATA intern (for 3,5") 2 x USB 2.0
Display Indikatorer for diskaktivitet/-feil Indikator for nettverksaktivitet Indikator for status
Annet N/A
Størrelse Vekt: 0,9 kg (uten harddisker) Størrelse: 16,5 x 10,0 x 22,4 cm (H x B x D) Utstikkende ledninger bak kommer i tillegg
Pris Ca. 1400 kr

Den hvite fargen og "j"-en i DS212j forteller oss at dette er en "juniormodell", i hovedsak tiltenkt hjemmebruk og små bedrifter. Vi ser derfor at NAS-en ikke er like sterk og godt utstyrt som de de mer påkostede modellene.

I forhold til den nevnte Shuttle OmniNAS KD20 mangler også DS212j USB 3.0 og minnekortleser.

La oss se nærmere på det ytre og indre >>>

Takk til Synology som sendte oss NAS-en til test.