Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSony KDL-55HX855

Utrolig mye TV for pengene

Vi har testet Sonys toppmodell.

Roy Arne Christiansen, Hardware.no

Er du på jakt etter en TV som har et stilig design og hvor du har et veldig godt bilde rett fra fabrikken, så er Sony KDL-55HX855 absolutt verd å ta en titt på. Siden prisen har hoppet mange tusen kroner ned siden mai måned, får du utrolig mye TV for pengene med denne modellen.

Sony kjører videre med sitt «Monolithic Design» og har kommet med en ny stilig og stilren TV. Den blir levert med en avlang fot du kan montere på om du ikke vil ha den hengende på veggen. Stående på foten står TV-en litt tilbakelent, noe som hjelper litt i forhold til refleksjoner i det blanke panelt. Har du et rom med mange vinduer eller noen lamper som sitter høyt på bakveggen, er det dessverre en del plagsomme refleksjoner i panelet.

Brukervennligheten til Sony er ikke helt topp. For å finne fram i menyen kan det bli en god del knappetrykk fram og tilbake, da spesielt om du skal finne fram i nettløsningen som er i TV-en. Her er har Sony noe å lære fra konkurrentene Samsung og LG.

Bildekvaliteten til TV-en er veldig god. Både farger og gamma trengte ikke noen justeringer når vi kalibrerte den. Sony er dermed en av få som har gjort mye riktig på fabrikken. På vanlige TV-sendinger er den litt dårligere en noen av konkurrentene, men når du spiller av materiale i Full HD kommer TV-en virkelig til sin rett.

Fargene er naturlige, og panelet har et jevnt og fint sortnivå. Det er kun noen små tegn til lyslekkasjer helt ytterst i hjørnene. Skarpheten på vanlige TV-sendinger er litt slørete, mens i Full HD er skarpheten vesentlig bedre.

Inne i foten sitter også et lydsystem som kan kobles til TV-en med en kabel. Dessverre gir ikke dette lydsystemet noe hopp opp i lydkvalitet i forhold til konkurrerende flate TV-er.

Alt i alt er Sony KDL-55HX855 en veldig god TV som kan gi deg mye glede foran skjermen. Den vil ikke være helt i toppklasse i forhold til spilling og film, men det er ikke så veldig langt unna. Siden prisen har falt såpass mye siden den kom på markedet, gir Sony deg her veldig mye TV for pengene. Knall bildekvalitet, en stilig design og en god pris gjør at vi uten problemer kan anbefale denne TV-en.

+ Bra bildekvalitet rett fra fabrikken
+ Jevnt og godt sortnivå
+ Mye for pengene
+ Stilig design


- Ikke best på bevegelser
- Rotete meny
- Dårlig lydkvalitet
- Ikke optimal for veldig lyse omgivelser

Finn beste pris på Sony KDL-55HX855 i Prisguide.

Alternativer

For den virkelige filmentusiasten eller spillfantasten så kan plasma-modellene Samsung PS64E8005 og Panasonics Panasonic Viera TX-P50VT50Y, være verd å sjekke.

For de som setter designen høyere, så er LED-modellene Samsung UE55ES8005 eller LG 55LM860V verd å ta en titt på.

Vil du vite mer?
Les hele testen av Sony KDL-55HX855 på Hardware.no »

annonse