TestFitbit Alta

Lei av kjedelige smartbånd?

Fitbit Alta byr på en spennende og eksklusiv design.

Flott design

De siste par årene har såkalte smartbånd blitt noe av det mest populære blant elektroniske småduppeditter i butikkhyllene. Sammen med smartklokker er det antatt at over én million enheter skal bli solgt i år.

En av de største på nettopp smartbånd er Fitbit, og nå er en helt ny modell på trappene. Den nye Fitbit Alta skiller seg dog kraftig ut fra de tidligere modellene til selskapet – med en helt ny design.

Likevel er det ingen billig affære som har funnet veien til vår testlab, hvor du i skrivende stund må ut med rundt 1400 kroner – og det er før du eventuelt vurderer å skifte ut remmene for å personifisere produktet. Så er den verdt pengene? Vi har gått den nærmere etter i sømmene.

Fitbit Alta har en flott design.

Elegant og robust

Vi har tidligere erfart at Fitbits smartbånd ikke alltid er like slitesterke. En av problemene har vært gummiremmene, og det har tydeligvis Fitbit tatt tak i med sin nye modell.

Den største forskjellen fra Charge-modellene er at Alta har fått utskiftbare remmer. De hektes enkelt av ved hjelp av et klips på undersiden av remmen. Systemet fungerer godt, og selv om det er noe slingring i overgangen mellom enheten og remmen, er dette en ubetydelig bagatell du ikke vil plages med i hverdagen.

I esken kommer modellen med en gummi-rem, men her kan du altså, på samme måte som med den nye Fitbit Blaze-modellen, kjøpe nye remmer i både lær og metall som ekstrautstyr. Dog er det forholdsvis stive priser på disse, så total Fsett kan dette båndet fort koste deg nærmere to tusen kroner.

Remmene hektes enkelt av. Her med lær-remmer i grått og den vanlige gummi-remmen i sort.

Men muligheten til å skifte remmer gir dette smartbåndet mulighet til å personifiseres, og for mange vil dette være et pluss. Og sammen med enheten, som har en sort skjerm og metall på undersiden, er dette totalt sett den mest elegante løsningen vi har sett blant smartbånd.

Proprietær ladeløsning – god batteritid

Ladeløsningen er proprietær, men praktisk.

En av kjepphestene våre er når produsenter lager sine egne ladeløsninger, i stedet for å bruke en standardløsning som for eksempel micro-USB. Fitbit har frem til nå laget en ny lade-løsning for hver eneste modell de har lansert – og Alta er intet unntak.

Dog skal det sies at løsningen som Alta har er langt bedre enn for eksempel ladingen vi finner på Charge HR. Ladepunktene sitter på undersiden av enheten, og er senket inn i selve enheten slik at de sitter beskyttet.

Når du skal lade smartbåndet er det en slags klype du fester til enheten, og denne sitter meget godt. Ergo slipper du å være bekymret for at ledningen skal falle ut.

Med batteriet ladet opp har du flere dager foran deg med bruk før du trenger å lade igjen. Selv med varslinger fra telefonen slått på holdt Alta på strømmen i en ukes tid før vi måtte finne frem «klypen» igjen.

Gjør det meste for deg

Fitbit Alta er et smartbånd, men den mangler et par viktige kriterier for deg som vil bruke det til trening; barometer og pulsmåler. Ønsker du deg disse funksjonene fra den samme produsenten, vil vi heller anbefale deg å ta en kikk på Fitbit Blaze. Er du på jakt etter en klokke som skal brukes utelukkende til trening, er det ingen vei utenom en modell som bruker et eget pulsbelte for å måle pulsen din.

Enheten virker å tåle en støyt. Under vår testperiode har det ikke blitt noen skrammer eller riper.

Men ønsker du kun et armbånd som gir deg varslinger fra mobilen, holder styr på aktiviteten din og hvor godt du sover, er Fitbit Alta et godt alternativ.

Enheten fungerer på den samme enkle måten som resten av produktene fra selskapet, hvor appen er en av de bedre å bruke. Her kan du enkelt sjekke hvor langt du har gått, utfordre venner som har det samme systemet, samt se hvor mye og god søvn du får.

På denne måten er Fitbit en av de bedre på markedet, ved at Alta automatisk merker om du for eksempel er ute og går tur. Riktignok er ikke skritt-telleren like god som hos for eksempel Blaze, og basert på skrittene blir heller ikke alltid avstanden du beveger deg helt nøyaktig. Men likevel er nøyaktigheten bedre enn hva tilfellet er på Charge.

Dog må vi si at vi savner barometer og pulsmåler. Etter vår mening hadde vi gladelig lagt på prisen noen hundrelapper til for å kunne se hvor mye vi beveger oss i høyde, samt at du kan måle pulsen mens du mosjonerer. Med dette på plass hadde Alta vært et førstevalg med god margin.

FitBit Alta
8
Meget bra

FitBit Alta

sitat"Fitbit Alta er råflott å se på – og den koster der etter. "

Fordeler

 • Krysse av
  Eksklusivt design
 • Krysse av
  Enkelt å skifte remmer
 • Krysse av
  Automatisk deteksjon av bevegelse, trening og søvn
 • Krysse av
  God batteritid
 • Krysse av
  Blant de beste appene på markedet
 • Krysse av
  Lar deg sammenligne aktivitet med venner
 • Krysse av
  Lett og god å ha på seg. Spesielt lær-remmen
 • Krysse av
  Enkel å bruke

Ting å tenke på

 • Bytt
  Blir vel ivrig når den teller skritt
 • Bytt
  Skjermen takler sollys dårlig
 • Bytt
  Tappe-funksjonen er litt upresis
 • Bytt
  Forholdsvis kostbar – både enheten og tilbehøret
annonse
Fitbit AltaI samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no
Ikke på lager