Test

Bose leverer musikk for øret

Bose leverer musikk for øret

Testresultater

Lyddempende teknologi som fungerer, god kvalitet.
Dyr, mangler musikkstyring på ledningen.0

Alle som noengang har kjøpt ny MP3-spiller har erfart at de medfølgende ørepluggene er lite å skryte av. Markedet for eksterne øreplugger og hodetelefoner begynner etter hvert å bli større. Bose satser med disse hodetelefonene i øverste klasse, men så treffer de da også midt i blinken.
Dyr, men verdt prisen
For å ta det største problemet først. Bose Quietcomfort 3 er ikke hodetelefonene som lar deg stå igjen med en velfylt lommebok. 3500 kroner koster disse hodetelefonene i Bose sine spesialbutikker. Men samtidig gir de deg valuta for pengene, for stor annet er det ikke å klage på ved disse hodetelefonene.


Via denne knappen skrur du på hodetelefonene og kan nyte stillheten.
Hodetelefonene er utstyrt med Bose sin lyddempende teknologi. Det betyr slett ikke at lyden i hodetelefonene blir dempet, derimot blir lyd utenfra stengt ute. I praksis betyr dette at du skal kunne sette på deg hodetelefonene, skru på lyddempingen og så få fullstendig stillhet. Helt stille blir det ikke, men med litt musikk i tillegg blir det nærmest komisk å se andre snakke, for høre dem gjør du ikke. Det er sjelden jeg har kommet så glad på jobb etter en tur på overfylt buss om morgenen. Barnegråt og morgengretne kontorrotter sperres rett og slett helt ute. For humøret resten av dagen gjør disse hodetelefonene en glimrende jobb.
Musikkmessig fungerer også hodetelefonene glimrende. Ikke bare sperrer de annen lyd ute, men de leverer samtidig en glimrende musikkopplevelse. Det var rett og slett meget behagelig å høre på musikk med disse hodetelefonene.


Bose Quietcomfort 3 er som navnet tilsier komfortable.
Gode funskjoner
Hodetelefonene har forøvrig noen muligheter som gjør de svært annvendelige. Om du skulle være uheldig å ødelegge ledningen, enten ved å dra for hardt eller ved uforsvarlig bruk av saks eller andre skarpe gjenstander, så kan denne kjapt byttes ut da hodetelefonene har en egen minijackinngang. Hodetelefonene selv er utstyrt med et oppladbart batteri med medfølgende lader. Selv opplevde vi batteriet som meget godt, først den tredje dagen måtte vi går tilbake til laderen etter mye bruk.
Om du skulle klare å slite ut batteriet har Bose husket å legge ved et ekstra i pakken. Om du skal på langtur bør du derfor være godt sikret om du har ladet opp begge disse på forhånd.


Via denne laderen lader du enkelt opp batteriet i hodetelefonene.
Godt design
Et lite aber er det derimot at hodetelefonene ikke fungerer uten batteri. Personlig hadde vi likt det om det kun va lyddempingen som ikke fungerte uten batteri slik at hodetelefonene fortsatt kunne brukes. Men om du er påpasselig med å lade innimellom skal dette neppe bli et problem.
Størrelsen på hodetelefonene er svært positiv. De er store nok til å dekke øret, samtidig som det ikke ser altfor ille ut når du har dem på. Om du skal reise og vil ha de med i bagen, kan de klappes sammen og lagres i den medfølgende holderen. Slik sikrer du enkelt levetiden på denne investeringen.


Med dette futteralet tar du vare på investeringen.
Høykvalitet fra Bose
Bose leverer her rett og slett et produkt av høy kvalitet. Kvaliteten koster, men det er det absolutt verdt. Selv ville jeg gjerne sett at Bose kunne plassere en enhet for å styre musikken og volumet på den medfølgende ledningen til denne prisen. Men dette er langt fra nok til å dra disse hodetelefonene ned fra en toppkarakter. Neste versjon håper vi kommer med bluetooth, men foreløpig skal vi nøye oss med denne versjonen.
Om du liker musikk og har råd, så vil du neppe bli skuffet om du går til innkjøp av disse hodetelefonene. Bare stillheten på bussen om morgenen er verdt hver eneste krone.


Bose leverer, men prisen er deretter.