Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestAsrock FM2A85X-ITX

Dette passer perfekt til medieserveren

Skal du bygge snerten filserver eller mediasenter?

Spesifikasjoner

Er du på jakt etter en maskin til enkelt og variert bruk, bør du sjekke ut AMDs FM2-plattform. Vi har tidligere testet prosessoren AMD A10-5800K til nettopp denne plattformen, og latt oss imponere av kurant

ytelse og en god integrert grafikkløsning.

FM2-plattformen egner seg godt for kompakte formater, og et hovedkort i mITX-format har nå funnet veien til testbenken. Kortet heter Asrock FM2A85X-ITX, og har en fysisk størrelse på bare 17 x 17 centimeter.

Tettpakket funksjonalitet

Selv om det er begrenset plass å boltre seg på, har Asrock klart å lage et ryddig og oversiktlig hovedkort.

Asrock FM2A85X-ITX er utstyrt med et PCI Express 2.0 x16-spor. Dette kan du bruke til et eksternt skjermkort for økt grafikkytelse, eller andre ekspansjonskort som lydkort eller trådløse nettverkskort. PCI-Express x16-sporet kan nemlig også benyttes til ekspansjonskort med PCI Express x1, x4 og x8-standarden.

Hovedkortet kan videre skilte med hele syv SATA 3.0-kontakter, som samtlige tilbyr en båndbredde på 6 Gbit/s. Disse styres av AMD A85-brikkesettet, og har støtte for RAID 0, 1, 5 og 10.

På tilkoblingspanelet finner vi fire USB 2.0- og to USB 3.0-porter, en eSATA-kontakt, nettverkstilkobling og en PS/2-kontakt for tastatur. Videre finner vi diverse kontakter for lyd, og VGA-, DVI- og HDMI-utganger for prosessorens integrerte grafikkløsning.

En 8111E-kontroller fra Realtek styrer gigabit-nettverket. Lydprosesseringen blir gjort av en ACL892-brikke fra Realtek, som leverer kurant lyd i åtte kanaler.

Tilbehør

I esken til Asrock FM2A85X-ITX finner vi kun det viktigste av tilbehør.

  • 4 x SATA 6GBit/s-kabler
  • Manual
  • Driver-CD
  • I/O Bakplate

Bli med til neste side, så ser vi nærmere på BIOS og overklokkingsmulighetene »