Til hovedinnhold
TestHTC One SV

God, men ikke fullgod

HTC One SV har det meste som skal til for å nå et stort publikum, bortsett fra én ting.

Espen Irwing Swang, Amobil.no

HTC One SV er en del av den etter hvert nokså store familien av mobiltelefoner i One-serien. Denne serien ble introdusert med One S i februar, og har fått sitt foreløpige høydepunkt med HTC One. Telefonen er ikke helt ulik One S i størrelse.

HTC One SV er ikke en mobil som får folk til å bytte modell litt tidligere enn de egentlig hadde tenkt. Det er riktignok en grei mobiltelefon med 4G, men denne funksjonen fordyrer telefonen såpass mye at det spørs om det er verdt pengene.

Midt på treet

Telefonen tilhører ellers mellomsjiktet. Den har en prosessor med to kjerner som jobber på 1,2 GHz. Ingen racer, men helt grei ytelse.

Kameraet tar bilder med 5 megapiksler oppløsning.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Telefonen minner om en HTC One S, men er enklere utrustet på flere områder. Blant annet har skjermen lavere oppløsning, selv om størrelsen er den samme. One SV har det samme kameraet som den rimeligere modellen HTC One V.

Når det er sagt, er det ikke noen dårlig skjerm som sitter på One SV.

LTE har begrenset nytte

Telefonen har LTE, eller 4G, som gjør at du i teorien kan laste ned innhold fra Internett i hastigheter som kan konkurrere med bredbånd på fiber. Men Netcom støtter foreløpig ikke 4G på mobiltelfoner, og Telenor har valgt å strupe sitt nett. Det blir omtrent som å bygge motorvei med fartshumper. Her tåler «veien» 100 Mbps, men Telenor har satt fartsgrensen til 15. Nå kan du riktig nok kjøre noe fortere, men da må du betale mer.

Legg til at LTE stort sett bare er bygget ut der tilgangen til Wi-Fi er best, og spør deg hvor mye ekstra du vil betale for en 4G-mobil.

HTC One S ville antakelig solgt bedre uten LTE. Da kunne HTC One SV ha vært en pen og underholdende mobiltelefon til en fornuftig pris.

Underholdning

Grensesnittet er lekkert.

HTC One SV har en god design og ligger godt i hånden. Som musikkmobil er den blant de bedre. Som kameramobil havner den midt på treet. Den har filmtjenesten Watch, men innholdet som tilbys brukere i Norge er ikke mye å rope hurra for. Filmbiblioteket minner mest om det du finner i tilbudskassene på videosjappa, og det er langt mellom de severdige titlene.

Bedre blir det heller ikke, ettersom HTC har gitt opp å få til Watch for Norge.

Som smartmobil til spill og nettsurf er dette et helt greit produkt. Prosessoren er rask nok til å dra de aller fleste spill, og de to nettleserne WebKit og Chrome fungerer bra. Her vil du neppe oppleve noe vesentlig kvalitetsløft ved å kjøpe en av de dyrere modellene på markedet. Det finnes skarpere skjermer som gir enda høyere detaljnivå, men vår oppfatning er at skjermen på HTC One SV er skarp nok til denne type bruk.

Kamera

Kameraet havner i samme kategori som det meste på denne telefonen – greit nok, men ikke i toppsjiktet. Oppløsningen er på 5 megapiksler. HTC One, den som bare heter One, har 4 megapiksler og er HTCs flaggskip. Med HTC One SV har ikke «ultrapiksler» slik som One har. Dermed er det ikke snakk om noe ekstra lysfølsomt kamera på One SV.

Bilde tatt med One SV.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Du kan filme i HD 720p, men ikke i 1080p. Men sluttresultatet er så som så. Bildene blir kraftig komprimert, så mange detaljer viskes ut. Dessuten sliter HTC One SV med å få videoklipp til å flyte helt jevnt.

Nå skal vi ikke underslå at telefonen har sine gode sider. Skjermen ser bra ut, og det følger med flere gode programmer, blant annet spill fra EA og Office-pakke fra Polaris. I tillegg får du 25 GB minneplass på Dropbox.

Alternativer

Men skal du først ha en mobiltelfon med 4,3 tommer stor skjerm, vil den nå ett år gamle HTC One S være et bedre alternativ. Den har ikke 4G, men gir deg ellers det meste av det One SV mangler, både i ytelse og funksjonalitet. Dessuten får du den flere hundre kroner billigere enn HTC One SV.

Et annet alternativ er Huawei Ascend D1 Quad. Også denne er bedre spesifisert og lavere priset enn HTC One SV.

annonse