Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestCorsair Vengeance 2000

Stort, solid og trådløst hodesett

Vi har testet Corsairs nyeste hodesett, som har fjernet alle kabler.

Introduksjon og førsteinntrykk

Corsair har de siste årene satset mer og mer på å lage høykvalitetsprodukter til gamere. Fra å bare være en komponentprodusent har de gått over til å lage mer og mer dedikerte spillprodukter, i form av tastaturer, mus, kabinetter og ikke minst hodesett.

Forgjengeren av dagens testprodukt er Corsair Vengeance 1500, som har mange av de samme spesifikasjonene å skryte av. Begge har store, solide øreklokker ladet med høyttalerdrev på 50 millimeter, og begge kan skilte med 7.1-surroundlyd. Det som skiller dagens testprodukt fra forgjengeren er imidlertid at Corsair har kuttet vekk alle kablene.

Så, hvordan fungerer den nye Corsair Vengeance 2000 i praksis? La oss ta en titt.

Corsair Vengeance 2000.Foto: Hardware.no
Spesifikasjoner: Corsair Vengeance 2000-
-
Type Lukkede
Min frekvensrespons 20000 Hz
Batterilevetid: Ti timer. Kan spille mens de lader.
Lyd: 7.1 Surround via 2 50 mm-elementer
Vekt 400 gram, ikke inkludert kabel
Trådløs rekkevidde Opptil 12 meter

Sparsommelig ekstrautstyr

Den lille USB-dongelen er alt du trenger å koble til PC-en for å få lyd til hodesettet. Stativet er der for å la deg plassere senderen hvor du vil.Foto: Hardware.no

Med i pakken til Vengeance 2000 har Corsair lagt ved en USB-ladekabel til hodesettet, en USB-dongle for trådløs overføring av lyd samt en forlengningskabel (med stativ) til dongelen. I de aller fleste tilfeller er det nok best å bruke forlengningskabelen for å forsikre seg om at det ikke er noen hindre mellom senderen og hodesettet, men spiller du for eksemepel på en bærbar datamaskin vil kanskje kabelen bare være i veien.

For vår del satte vi den lille dingsen opp ved siden av PC-skjermen, og tenkte ikke over det i løpet av resten av testperioden.

Solid utførelse

Selv om det kan se ut som hodesettet er laget av metall, er det bare plast. .Foto: Corsair

Corsair Vengeance 2000 har gjort et par designendringer fra forgjengeren, og fremstår som et svært solid produkt ved første øyekast. Mikrofon-bommen kan dras opp eller ned, og bøyes for å få riktig avstand til munnen. Dytter du den helt opp langs hodebøylen vil mikrofonen skru seg av. En herlig liten detalj vi likte godt da vi ikke ville bli hørt av medspillere.

På venstre klokke har Corsair satt inn et bredt hjul for å justere volumet. Dette ligner veldig på det du finner på Corsairs mekaniske K60-tastatur, og egner seg overraskende bra på et hodesett, både visuelt sett og praktisk.

Andre ting å bite merke i når det gjelder utseendet er den tjukke, lærdekkede foringen på toppen av hodebøylen, som demper godt når man har hodesettet på. Klokkene har myke puter stappet med såkalt «memory foam», som skal forme seg etter hodet ditt jo mer du spiller. Designen ellers er rimelig gjennomført, og Corsair har virkelig gått for den litt barskere enden av skalaen med dette hodesettet. Det skal imidlertid sies at det som ser ut som aluminium, i realiteten bare er plast.

Hodesettet føles likevel svært solid, og med tanke på at Corsair har stappet inn 50-millimeters-elementer inn i hver klokke fremfor 40 millimeter som de fleste konkurrenter bruker, sitter vi med en skikkelig råtass i hodet.

Gå videre til side 2, så ser vi på den medfølgende programvaren og hvordan hodesettet er i bruk.